Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

100αρης o Ζεκα!!!



Τις 100 συμμετοχες συμπληρωσε με την πρασινη φανελα ο ΖΕΚΑ στο ματς με τους γαυρους του Βολου Οπου και βραβευτηκε απο την Παε!!!


Καλοκαίρι του 2011, ο Παναθηναϊκός έχει… χάσει τον Τζιμπρίλ Σισέ, αναζητά το restart σε πολλά επίπεδα κι έχει δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μια από τις πρώτες μεταγραφές που εισηγείται ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι ένας νεαρός συμπατριώτης του από τη Σετούμπαλ. Ο 23χρονος, τότε, Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες κατά κόσμον… Ζέκα, ήρθε στο «τριφύλλι» και κανείς δεν περίμενε πως θα εξελιχθεί στον αρχηγό της ομάδας του 2013.



Ο αδύνατος, αλλά γρήγορος και με γερά πνευμόνια, μέσος, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του «καθηγητή». Ο Ζέκα με το… καλημέρα πήρε θέση βασικού και δικαίωσε με τα ατελείωτα τρεξίματά του και το μεγάλο πάθος του τον Φερέιρα. Αν και το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό έγινε σε ένα από τα χειρότερα ευρωπαϊκά βράδια της ομάδας. Ήταν 18 Αυγούστου 2011 κι ο Ζέκα στο 68’ του ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έμπαινε στη θέση του Σιμάο, με τον Παναθηναϊκό να μην αποφεύγει την ήττα-μισό αποκλεισμό (3-0) από τους Ισραηλινούς.



Τα πράγματα στο πρωτάθλημα ήταν καλύτερα πάντως για τον Ζέκα. Ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου 2011 στην Κέρκυρα, ασίστ με το… καλημέρα και νίκη 2-0 σε μια από τις καλύτερες χρονιές των «πράσινων» στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις τους μετά το νταμπλ του 2010. Όσο για το πρώτο γκολ του Πορτογάλου; Ονειρεμένο για κάθε παίκτη του «τριφυλλιού». Στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κόντρα στον Ολυμπιακό, στις 19 Νοεμβρίου 2011 ο Ζέκα παίρνει την ασίστ του Κουίνσι και κάνει το 0-1 για τον Παναθηναϊκό, πανηγυρίζοντας με τρόπο που έδειξε το «δέσιμο» που είχε ήδη αρχίσει να αποκτά με την ομάδα.


Ο Πορτογάλος είχε γίνει ήδη βασικό αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού, ήταν από τους λίγους που διασώθηκε στην… τραγική χρονιά που πέρασε (2012-2013) και το καλοκαίρι όντας πια από τους πιο έμπειρους του ρόστερ, το οποίο αναδομήθηκε πλήρως και βασίστηκε σε ένα κράμα νεαρών παικτών με λίγους υψηλής ποιότητας και εμπειρίας, ανακηρύχτηκε αρχηγός της ομάδας. Σε αυτό μέτρησε αρκετά και το «δέσιμο» που έχει ο Ζέκα με τον κόσμο του «τριφυλλιού».



Στα 25 του, πλέον, ο Ζοσέ Κάρλος Ζέκα έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 80 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκοράροντας 6 φορές, σε 8 παιχνίδια κυπέλλου και σε 12 παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων, πετυχαίνοντας ένα γκολ – αυτό απέναντι στην Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» - με τον Παναθηναϊκό να του έχει ήδη κάνει πρόταση ανανέωσης για να επεκτείνει το συμβόλαιό του το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2015…


Η 29η Ιανουαρίου, πάντως, για τον Ζέκα θα είναι μια ακόμα σημαντική… Παναθηναϊκή ημερομηνία, αφού στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το «τριφύλλι»…




Respect, ZEKA!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: