Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μπεργκ …mania!



Ο Μάρκους Μπεργκ σκοράρει, μοιράζει, ηγείται και οδηγεί τον Παναθηναϊκό


Αν αναζητήσουμε τον πρωταγωνιστή στο φετινό Παναθηναϊκό δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε πολύ. Ο Μάρκους Μπεργκ έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες με τα κατορθώματα του στο χορτάρι, έχοντας γίνει οι αδιαμφισβήτητος ηγέτης του «τριφυλλιού». 
Ο Σουηδός άσος κάνει τα πάντα, αφού με την ίδια ευχέρεια σκοράρει, μοιράζει ασίστ και οδηγεί το «τριφύλλι» με τις πληθωρικές εμφανίσεις του. Η μακράν της δεύτερης, πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού σπάει τα κοντέρ σε όλες τις κατηγορίες, αποζημιώνοντας στο έπακρο όσους τον πίστεψαν κι έδωσαν μεγάλη μάχη του περασμένο καλοκαίρι για να τον ντύσουν στα πράσινα.
 Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βλέπουν στο πρόσωπο του, τον νέο Τζιμπρίλ Σισέ, οποίος είχε έρθει στα …κάτω του και αναγεννήθηκε στο «τριφύλλι», με τον Σουηδό να βαδίζει στα χνάρια του.


Μηχανή γκολ
Φυσικά, πρώτος σκόρερ του φετινού Παναθηναϊκού, ο 27χρονος φορ έχει φτάσει ήδη τα εννιά γκολ σε 18 ματς. Έχοντας γράψει 1499 αγωνιστικά λεπτά -χρόνος που τον φέρνει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τους Νάνο και Ζέκα- ο Μπεργκ σκοράρει ένα γκολ ανά 166 λεπτά.



Πρώτος σε τελικές
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, του επιτρέπουν να διαβάζει το παιχνίδι και να βρίσκεται πάντα σε θέση βολής, είτε να δημιουργεί μόνος του φάσης για γκολ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση σε τελικές προσπάθειες στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ, με 49! Απ’ αυτές, έχουν γίνει γκολ οι 9 με την αναλογία γκολ ανά τελική 1/5 να το φέρνει στις πρώτες θέσεις του Πρωταθλήματος.



Με κάθε τρόπο…
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που κάνει τον Μπεργκ να ξεχωρίζει είναι η ποικιλία με την οποία βρίσκει δίχτυα. Ο αναγεννημένος Σουηδός, πέρα απ’ το φαρμακερό δεξί του, με το οποίο έχει πετύχει τα επτά γκολ, σκοράρει με το κεφάλι, αλλά και εσχάτως, στο ματς με τη Βέροια με το αριστερό. Απ’ τα επτά γκολ με το δεξί, τα πέντε ήταν σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ δύο ήταν σουτάρες εκτός, που άφησαν άναυδους τους γκολκίπερ Ατρόμητου και ΟΦΗ.



Παρ’ το-βάλτο
Βέβαια, η δράση του παικταρά δεν σταματάει στον εκτελεστικό τομέα, αφού εμφανίζεται εξίσου αποτελεσματικός στη δημιουργία. Ο καλύτερος τεχνικά φορ των τελευταίων χρόνων στο «τριφύλλι» έχει …κεράσει τους συμπαίκτες πέντε ασίστ, αριθμός σημαντικός αν συγκριθεί με τις μόλις τρεις που έδωσαν την περσινή σεζόν την πρώτη θέση στη σχετική λίστα στον Ζέκα. Ο Σουηδός μπορεί με μεγάλη άνεση να κρατήσει μπάλα, να μοιράσει παιχνίδι και να γυρίσει αρκετά μετρά πίσω οργανώνοντας την ομάδα, δείγμα του τεράστιου ταλέντου του ως ποδοσφαιριστή.



Αναγέννηση στο «τριφύλλι»
Την ώρα που η καριέρα του έδειχνε να …βαλτώνει στο γερμανικό βορά και το Αμβούργο, ο Μπεργκ αποφάσισε να αφήσει τα …ψυχρά κλίματα για την ηλιόλουστη Αθήνα. Μέσα σε λίγους μήνες εδώ, είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν δραματικά! Οι εμφανίσεις του με τα πράσινα έχουν στρέψει πάνω του τα φωτά μετά από τα δύο χρόνια ανομβρίας, ενώ ο 27χρονος …χτυπάει την πόρτα της Εθνικής Σουηδίας εν όψει Μουντιάλ. Το απόλυτο υπέροπλο στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου, δείχνει αναγεννημένος και έτοιμος για ακόμα πιο μεγάλα πράγματα!



Περιμένοντας τον Πέτριτς
Το βαρύ πυροβολικό του Παναθηναϊκού, έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά μόνος στην κορυφή της επίθεσης, όσο και με συμπαίκτη. Έχει συνεργαστεί αποτελεσματικά τόσο με τον Καρέλη, όσο και με τον Κλωναρίδη, όμως το …μίγμα που αναμένεται να δημιουργήσει με τον Πέτριτς θα είναι εκρηκτικό. Οι δύο τους έχουν συνυπάρξει στη γραμμή κρούσης του Αμβούργου, έχοντας πετύχει σπουδαία πράγματα σαν δίδυμο με 19 γκολ στο ενεργητικό τους. Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσουν τη δουλειά που …άφησαν στη μέση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: