Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Κάνει κρύο στην κορυφή…



Η Τριφυλλαρα μας έκανε το 6 στα 6 διασύροντας την Λάρισα με το επιβλητικό 4-0. Ο Παναθηναϊκός μέσα σε 30 λεπτά έδειξε σε όλους τι μπορεί να κάνει στη συνεχεία και απέδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Όσο η μπάλα παίζεται στο γήπεδο και όχι στο γραφείο του Πιλάβιου, όπως έχουν μάθει όλη τους τη ζωή να παίζουν “κάποιοι”, ο Παναθηναϊκός μας θα πηγαίνει τρένο στο ελληνικό πρωτάθλημα και μονό ο κακός του εαυτός θα μπορεί να τον φρενάρει. Οι γαύροι και η παράγκα τους θα πρέπει να το πάρουν χαμπάρι ότι όσα φιλικά και αν παίξουν, όσες βρομιές κι αν κάνουν πάλι την πλάτη μας θα βλέπουν και όπως φαίνεται μέσα στο μπουρδέλο τους θα το σηκώσουμε φέτος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Παρουσιάστηκε νωθρός, με προβλήματα στην ανάπτυξη, να μην μπορεί να βρει διάδρομους για να γίνει απειλητικός και από την άλλη πλευρά, η Λάρισα έχοντας καλή αμυντική λειτουργία, στις αντεπιθέσεις δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή μας.
Παρόλα αυτά, στο τέλος του ημιχρόνου μίλησε ο Λούκα Βύντρα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας και άνοιξε το δρόμο για αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο ημίχρονο.
Μπαίνοντας στα αποδυτήρια η ομάδα, ο Τεν Κατε χωρίς να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας και έπειτα από τις παρατηρήσεις, τους ζήτησε να βγουν έξω και να παίξουν τη μπάλα που ξέρουν, όπως και έκαναν.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όλοι η ομάδα ανέβασε την απόδοσή της στο κατακόρυφο και το παιχνίδι άρχισε να γίνεται συναρπαστικό. Παράλληλα, άρχισε η ψυχολογική τόνωση από την εξέδρα στο πρόσωπο του Djibril Cisse καθώς 30.000 κόσμος τραγουδούσε ρυθμικά το όνομα του. Η είσοδος του Νίνη δίνει τη φρεσκάδα και την ώθηση στους υπόλοιπους να κάνουν πράξη αυτό που τους ζήτησε ο προπονητής. Ο Κατσουράνης πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ κάνοντας το 2-0 και ανοίγει τον δρόμο στον Djibril να πάρει το όπλο του και να σκοτώσει οποίον βρει μπροστά του. Ο Cisse έχοντας σύμμαχό του για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ την εξέδρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να ανταποδώσει την αγκαλιά του κόσμου . Με δυο όμορφα γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 αφιερώνοντας τα στον πατέρα του, στον κόσμο και στον προπονητή του κάνοντας έτσι τους πάντες να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.


Αν και πιστεύω ότι όλη ομάδα ήταν παρά πολύ καλή, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, κάποιοι παίκτες ξεχώρισαν περισσότερο. Οι καλύτεροι του γηπέδου πιστεύω ήταν ο Βύντρα, ο Μπιάρσμιρ και ο Τζόρβας των οποίων η απόδοση ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο Λούκα πέρα από το σημαντικό γκολ που έβαλε, είχε και ένα δοκάρι. Βοήθησε παρά πολύ αμυντικά αλλά και επιθετικά την ομάδα και ήταν αλάνθαστος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Ο Σουηδός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο ηγέτης της άμυνας, χωρίς λάθη, με καθαρό μυαλό, καθάριζε τις φάσεις και έδινε σωστά την μπάλα μπροστά. Ο Τεν Κάτε θα τον κάνει πολύ μεγάλο παίκτη και σίγουρα θα αφήσει εποχή με την πράσινη φανέλα.
Ο Άλεξ είναι γέννημα-θρέμμα βάζελος. Για άλλη μια φορά χθες κατέβασε τα ρολά, έκανε πολύ σημαντική απόκρουση στο πρώτο ημίχρονο και με την απόδοσή του έδινε τη σιγουριά που χρειαζόμασταν.
Ο Κατσουράνης ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έβαλε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής.
Ο Ζιλμπέρτο κρατούσε το κέντρο μόνος του, έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Γκάμπριελ επίσης έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι και έδειχνε πολύ ανεβασμένος. Συνεργάστηκε άψογα με τον Σαλπιγγίδη και τον Νινη και έδωσε εξαιρετική μπαλιά στον κολλητό του Cisse στο δεύτερο γκολ.


Για τον Σωτήρη - τι να πω! Μέσα σε 30 λεπτά, πρόλαβε να τα κάνει όλα. Μοίραζε ασίστ, σακούλες, σέντρες και γενικά, ήταν μια ομάδα μόνος του.
Σε ευχαριστούμε Χενκ που κατάφερες να αξιοποιήσεις αυτό το διαμάντι και να τον κάνεις να βγάζει στο γήπεδο το ταλέντο που πραγματικά έχει.
DJIBRIL CISSE οε, οε DJIBRIL CISSE. Με τα δυο του γκολ έσπασε την γκίνια, θύμισε σε κάποιους πόσο μεγάλος παίκτης είναι και μαζί με τις δίκες του κωλοτούμπες ανάγκασε πολλούς να κάνουν “κωλοτούμπα” σε αυτά που έλεγαν. Άλλο ένα μπράβο στον Τεν Κάτε για την ευκαιρία που του έδωσε να ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα του.
Τέλος ο Λέτο, ο Σαλπιγγίδης και ο Καραγκούνης κινήθηκαν σε ρηχά νερά και φαίνεται ότι χρειάζεται να πάρουν κάποιες ανάσες για τη συνέχεια.

Τελικά, ο Τεν Κάτε έγινε πάλι μάγκας;
Γιατί δεν έχει φύγει ακόμη από τον Παναθηναϊκό;
Πότε θα βγουν τα εισιτήρια για Ολλανδία;
Ο Cisse δεν είναι πια παλτό και άμπαλος;
Μας έχετε μπερδέψει με τις κωλοτούμπες σας. Άλλα ακούγαμε και διαβάζαμε τόσο καιρό άλλα ακούμε τώρα. Τέτοια κωλοτούμπα δεν μπορεί να κάνει ούτε ο Djibril, ούτε καν ο Μανωλάκης παλιότερα.

Μάγκες μην ψαρώνετε και μην πέφτετε στις παγίδες που βάζουν συστηματικά οι Παναθηναϊκάρες στην μεγάλη μας αγάπη. Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να έχουμε τη δική μας άποψη και κρίση και όχι αυτή που θέλουν να μας πασάρουν.
Τώρα μας χρειάζεται η ομάδα ενωμένους και δυνατούς, αδέλφια.
Η ομάδα είναι πρώτη και δεν πρέπει να είμαστε μόνο 30.000 στο γήπεδο - πρέπει να κάνουμε σε όλους τους αγώνες SOLD OUT για να δείξουμε τη δύναμή μας.




ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: