Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Δεν ξενερώνουμε ποτέ...


Δυστυχώς έγινε αυτό που όλοι φοβόμασταν όταν λέγαμε ότι το παιχνίδι με την Καβάλα θα ήταν πολύ δύσκολο και ότι θα έπεφταν κορμιά για να πάρουμε το διπλό. Αν θέλουμε να δούμε το παιχνίδι από όλες τις πλευρές, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν ένα παιχνίδι πολλών αντιφάσεων.
Από τη μία, σίγουρα κανένας δεν πρέπει να χαίρεται με το βαθμό της ισοπαλίας αλλά και κανένας μας δεν πρέπει να λυπάται, αφού έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν και χειρότερα - αλλά και καλύτερα, λέω εγώ.
Υπήρξε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού, το χειρότερο που έχω δει φέτος, τόσο κακό που ούτε το βαθμό της ισοπαλίας δε θα δικαιούμασταν με τέτοια εικόνα. Η απόδοση της ομάδας όμως άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και μας έδωσε έτσι την αφορμή να λυπoύμαστε που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν πειράζει όμως αδέλφια - κάποια στιγμή θα την κάναμε την γκέλα μας και ίσως είναι καλύτερα που έγινε τώρα, για να ανασυνταχτούμε. Η μεγαλύτερη φρίκη όμως είναι οτι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει το 7στα 7 βάσει των ευκαιριών που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.


Το παιχνίδι με την Καβάλα πιστεύω ότι έχει πολύ ζουμί και πολλά γεγονότα θα πρέπει να μας προβληματίζουν και για το μέλλον. Παρόλο που ο Τεν Κάτε φώναζε όλη την εβδομάδα σε όσους παίκτες του είχαν απομείνει για το πόσο σημαντικός και δύσκολος θα ήταν ο αγώνας, η ομάδα μπήκε αγνώριστη μέσα στο γήπεδο.
Πάντα μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα από όλες τις πλευρές και να μην κρίνω βάσει του αποτελέσματος αλλά βάσει της συνολικής εικόνας. Δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες και αιτίες για την ισοπαλία και την άσχημη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου της ομάδα μας - δεν υπάρχουν δικαιολογίες γιατί δεν τις έχουμε ανάγκη.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε και έπρεπε να είχε κερδίσει αυτό το παιχνίδι αλλά παρόλο που προσπάθησε, δεν το κέρδισε. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζουμε από την αρχή και όχι να περιμένουμε να περάσει το πρώτο ημίχρονο, να μας βάλουν τις φωνές στα αποδυτήρια και μετά να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.
Η ομάδα μας αποτελείται από 26 ποδοσφαιριστές που έχουν την τιμή να φοράνε την πράσινη φανέλα και θα πρέπει να τα δίνουν όλα κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο. Είμαι πάντα της άποψης ότι πολλές φορές για να κερδίσεις κάποια παιχνίδια (όπως το χθεσινό) δε χρειάζεσαι ούτε τον Καραγκούνη ούτε τον Σαλπιγγίδη ούτε καν τον προπονητή στον πάγκο - τα παιχνίδια τα παίρνεις μόνο με την φανέλα και με το να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος.

Νομίζω ότι καλά έκανε ο Τεν Κάτε και δεν έβαλε τον Καραγκούνη και τον Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο γιατι αν έκαναν αυτό που έπρεπε όσοι έπαιξαν από την αρχή ίσως να μην χρειαζόταν να παίξουν καθόλου και θα μπορούσαν να πάρουν κάποιες ανάσες για τα επόμενα παιχνίδια. Άλλωστε, μέχρι χθες κάποιοι έλεγαν ότι πρέπει ο Νίνης να είναι βασικός γιατί ο Καραγκούνης είναι πεσμένος και δε βοηθάει την ανάπτυξη της ομάδας.
Χθες όμως που ο Τεν Κάτε τους έκανε το χατίρι να ξεκινήσει ο Νίνης βασικός σήμερα φωνάζουν γιατί δεν έπαιξε από την αρχή ο Καραγκούνης! Αποφασίστε τελικά μάγκες τι ακριβώς θέλετε και ποιο είναι το πρόβλημά σας.
Είναι εύκολο να κάνεις τον προπονητή γνωρίζοντας το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Όλη την εβδομάδα ξέραμε ότι ο Καραγκούνης δε θα παίξει αλλά κανένας δεν είχε αντιρρήσεις και όλοι λέγανε ότι είναι καλύτερα έτσι για παίξει βασικός ο Νινης, θα τρελαθούμε τελείως!

Δε νομίζω να έφταιγε η απουσία του Καραγκούνη για τα λάθη της άμυνας στο πρώτο ημίχρονο, που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, ούτε νομίζω να χρειάζεσαι προπονητή για να σου πει ότι όταν ο αντίπαλος έχει τη μπάλα θα πρέπει να τον μαρκάρεις.
Αυτό που έλειπε χθες από την ομάδα νομίζω ότι ήταν η ηρεμία και η συγκέντρωση στο παιχνίδι την οποία ίσως να μπορούσε να τη δώσει ο Ζιλμπέρτο, αν δεν ήταν κουρασμένος. Αν το δεις συνολικά η ομάδα από πέρυσι αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα όταν έλειπε ο Ζιλμπέρτο από το κέντρο (Αστέρας, Εργοτελης, Ηρακλής και Καβάλα).
Αναρωτιέμαι αν είχαν παίξει από την αρχή του παιχνιδιού οι τρεις τους και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο ή και χειρότερο αν θα φώναζαν κάποιοι γιατί τους έβαλε αφού ήξερε ότι ήταν κουρασμένοι. Τι να πω; Η επιστήμη σηκώνει τα χεριά ψηλά!
Το έχω πεί και παλιότερα ότι δεν έχει σημασία ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει, σημασία έχει να καταλάβουν όλοι στην ομάδα ότι από την στιγμή που μπαίνεις μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να δίνεις και την ψυχή σου για τον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να καταλάβουν και να περιορίσουν τα ατομικά λάθη γιατί πολλές φόρες στοιχίζουν.


Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα αδέλφια που πήγαμε στην Καβάλα και δείξαμε για άλλη μια φορά το μεγαλείο της 13.
Κάναμε την Καβάλα "Λεωφόρο" και για άλλη μια φορά και δώσαμε μαθήματα εξέδρας και στήριξης στην ομάδα μας. Δε σταματήσαμε ούτε λεπτό να τραγουδάμε και να στηρίζουμε την ομάδα ακόμη και στα δύσκολα του πρώτου ημιχρόνου.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όποιος θέλει να κράξει και να γκρινιάξει δεν έχει θέση στο γήπεδο, αν θέλει το καλό της ομάδας καλύτερα να κάθεται στο σπίτι του.


Παναθηναϊκοί δεν είμαστε μονό στις νίκες και στις χαρές - Παναθηναϊκοί είμαστε και στις ήττες και στις λύπες - Παναθηναϊκοί είμαστε ΠΑΝΤΑ.




ΥΓ. Αν μας είχε ευνοήσει η διαιτησία τώρα θα είχαμε 7στα 7. Κάντε τουμπέκι κωλόγαυροι και υπάλληλοι γιατί ερχεται και η σειρά σας. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία αλλα το πως τους έχει πάρει ο καθένας μας. Κλάψτε και κλέψτε όσο θέλετε αλλά να ξέρετε ότι στο μπουρδέλο σας δε θα δείξουμε κανέναν οίκτο - NO MERCY-





10 σχόλια:

  1. Καλησπερα φιλε
    ωραια αναλυση
    ενα μπραβο κ απο μενα στα παιδια του green norther club που εφτιαξαν τελεια κερκιδα!
    καλο το Χ σε μια τοσο δυσκολη εδρα..
    προχωραμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρομαι φιλε που το βλεπεις και εσυ ετσι.αυτη την στιγμη η ομαδα χρειαζεται την βοηθεια μας και οχι γκρινια.παμε γερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!!!!!!!!!ΣΑΣ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ!!!!!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ!!!!!!ΠΑΝΑΘΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστω φιλε μου ραλλακια.απλα θα ηθελα να ξερεις οτι σ'άυτο το blog γραφω μονος μου και προσπαθω να λεω την αποψη. χαιρομαι που συμφωνουμε.να σαι καλα παλικαρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΕ(AYTH THN ΠΑΝΑΘΗΝΑ
    ΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΤΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ)ΕL LOCO ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!!!ΝΑ 'ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΒΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣ!!!!!!ΔΙΑΦΗΜΙΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩΑΔΕΡΦΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ Η' ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΣΤΑΡΩ ΣΤΟ BLOG. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΑΛΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΥΦΥΛΛΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΕ EL LOCO ΟΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!!!!!!ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΣΑΡΩ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!!!ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα τα λες αδερφε, εγω διαφωνω μονο -το εγραψα κιολας- για τη μη χρησιμοποιηση και των 3 παιχταραδων. Και αν υπαρχουν μερικες δικαιολογιες για την κουραση του Σιλβα, αυτες ειναι πολυ λιγοτερες για τον αρχηγο και ανυπαρκτες για το Σαλπι (που βαζει Γκαμπριελ μετα απο καιρο και επιμενει να τον βαζει εξτρεμ αντι για μπακ!). Αλλα κανει πολλα τρελα ο Ολλανδος...

    Κατα τ΄αλλα σωθηκε ο βαθμος και με την εξελιξη που ειχε το ματς ειναι επιτυχια. Στην προοπτικη του 11χ11 μεχρι το Φαληρο δυο ηταν τα μεγαλα εμποδια: Καβαλα και ΠΑΟΚ (παρουσιαζεται ανεβασμενος). Ας ελπισουμε να ξεπεραστει το δευτερο και να γινει νεο σερι.

    Οσο τελος, για τον κοσμο, ε τι να πω. Ειναι μακραν ο καλυτερος, παντου και παντα διπλα στην ομαδα. Στηριζουμε παιχτες και προπονητη και στο τελος θα κανουμε ταμειο. Αντε να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα Mike.Πολυ καλο το blog σου φιλε.δεν θα διαφωνησω γιατον Σαλπι αν και πιστευω οτι ηταν τοσο χαλια η αποδοση μας στο α' ημιχρονο που θα τον επαιρνε και αυτον η μπαλα.Οσο για τον Γκαμπριελ πιστευω καταρχην δεν δικαιωσε την επιλογη του προπονητη του και οτι εχει καλυτερη αποδοση σαν δεξι μπακ Επισης ο Τεν Κατε καλως η κακως εδωσε την ευκαιρια σε καποιους να παιξουν αλλα δεν τον δικαιωσανε οποτε δεν θα εχουν κανενα λογο να παραπονιουνται στο μελλον οταν δεν παιζουν. Και γενικα ειμαι της αποψης οτι απο την στιγμη που παιζουν στον Παναθηναικο θα πρεπει ολοι τους να ματωνουν την φανελα...
    Αυριο ολοι στο οακα για την νικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: