Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Είμαστε Ακόμη Ζωντανοί…



Ο Παναθηναϊκός μας παρόλο που δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του πήρε μια νίκη βάλσαμο για τις πληγές του απέναντι στον Ηρακλή και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή. Οι παίκτες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού παίζαμε με την φωτιά, αφού γλιτώσαμε από τύχη την γκέλα, η οποία ευτυχώς δεν ήρθε γιατί θα λέγαμε αντίο σε ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Είναι ξεκάθαρο
ότι κανένας μας δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε ο Νιόμπλιας μέσα σε τρεις μέρες να αλλάξει κάτι στην ομάδα ώστε να μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Συνήθως, η αλλαγή προπονητή σε μία ομάδα δίνει ώθηση και κίνητρο στους παίκτες να αποδείξουν την αξία τους στον νέο προπονητή. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην ομάδα μας από τους παίκτες, ίσως επειδή η απόλυση του Τεν Κάτε τους έθετε αυτομάτως προ των ευθυνών τους λόγω του ότι ήξεραν ότι η νίκη εξαρτιόταν από αυτούς και δεν θα είχαν πλέον άλλοθι αν κάτι δεν πήγαινε καλά στο σημερινό παιχνίδι (όπως πιστεύω δεν θα έχουν από δω και πέρα).
Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, έχω την εντύπωση, πως η
αντίδραση των παικτών στην αλλαγή προπονητή, δεν μου έδειξε τελικά ότι οι παίκτες δεν ήθελαν τον Τεν Κάτε. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, η ομάδας μας σήμερα θα έπρεπε να είχε απελευθερωθεί και να έπαιρνε μια άνετη νίκη - και γιατί όχι, με ένα ευρύ σκορ, κάτι που ο κόσμος περίμενε να δει, αλλά τελικά δεν είδε.


Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ομάδα την ποιότητα που διαθέτει δεν μπορεί να την βγάλει στο γήπεδο και να παίξει την μπάλα που ξέρει. Η πίεση για να πάρουμε το πρωτάθλημα είναι μεγάλη και οι παίκτες θα πρέπει να μάθουν να ζουν και αναπνέουν με αυτό τον στόχο γιατί το οφείλουν στον κόσμο του Παναθηναϊκού που τους στηρίζει.
Ο Νιόμπλιας με τον Βαζέχα αν και βρίσκονται λίγες μέρες στην ομάδα προσπάθησαν να αλλάξουν ορισμένα πράγματα, τα οποία όμως χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για να φανούν στον αγωνιστικό χώρο - επειδή όμως χρόνος δεν υπάρχει
στην παρούσα φάση πρέπει οι παίκτες να πάρουν την κατάσταση πάνω τους. Σήμερα, την πηρέ ο Νίνης με το γκολ-βολίδα που έβαλε, δίνοντας το τρίποντο αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται ο προπονητής μας για να περάσει σε όλους την φιλοσοφία του.
Ειλικρινά, πιστεύω πολύ σ΄ αυτή την ομάδα και τις δυνατότητες της, όπως επίσης και στον νέο προπονητή μας αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ό
τι αυτή η ομάδα δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θεσει από την αρχή της χρονιάς.


Η ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να παίρνει τους τρεις πόντους αλλά για να τους παίρνει πρέπει πρώτα να μην κινδυνεύει να τους χάσει. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα που έχουμε με την άμυνα αλλά και με την αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ειδικά στο πρώτο μισάωρο του αγώνα η ομάδα μας αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, αφού η πρώτη ευκαιρία μας ήταν στη φάση με τον Σισέ στο 30’ της αναμέτρησης.
Η άμυνά μας, ακόμη μια φορά, είχε πολλά προβλήματα και κάθε φάση του Ηρακλή μύριζε γκολ. Το χειρότερο όμως ήταν ότι είχαμε πρόβλημα και στο δημιουργικό κομμάτι, όπου αν και είχαμε την κατοχή, η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή. Επίσης, τα λάθη ήταν πάρα πολλά, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και ελπίζω να βελτιωθούμε στη συνέχεια γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για άσχημα αποτελέσματα.

Από αυτό το παιχνίδι το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η νίκη και να προχωρήσουμε ενωμένοι με την ελπίδα ότι θα δούμε καλύτερα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο από την ομάδα μας.



Σε ατομικό επίπεδο, για άλλη μια φορά, ο Ζιλμπέρτο ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ο όποιος ήταν παντού και έδινε βοήθειες σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Με το παίξιμό του και την ηγετική απόδοσή του έκανε τους επικριτές του να καταπιούν την γλώσσα τους και δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα περισσότερο το παιχνίδι όταν έγινε αλλαγή, αφού η απουσία του συνήθως μας δημιουργεί αρκετά προβλήματα.
Μεγάλο κέρδος ο Λάζαρος, ο οποίος δείχνει να ανεβαίνει και να δίνει λύσεις στην ομάδα όταν η μπάλα καίει. Ο Νίνης με το γκολ που έβαλε έδωσε την νίκη στην ομάδα μας και ο τρόπος που πανηγυρίζει κάθε φορά όταν βάζει γκολ φανερώνει πόσο Παναθηναϊκός είναι! Ο Άλεξ αν και έκανε σοβαρά λάθη (τα οποια ευτυχώς δεν στοίχησαν στην ομάδα μας), κατάφερε με τις επεμβάσεις του να κρατήσει το μηδέν.



Για τον Νιόμπλια είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε αλλά κάποια στοιχεία που θέλει να περάσει στην ομάδα φάνηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και νομίζω θα φανούν καλύτερα και στη συνέχεια. Πετυχυμένο το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού με νίκη και με πολύ καλό κοουτσάρισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Η παρουσία του Βαζέχα στον πάγκο της ομάδας πιστεύω προκάλεσε σε πολλούς συγκίνηση και έφερε αναμνήσεις της εποχής που αγωνιζόταν με την πράσινη φανέλα. Κάποια στιγμή μάλιστα βλέποντάς τον στον πάγκο μετά από μια χαμένη ευκαιρία του Σισέ, λίγο έλειψε να μπει μέσα και να το καρφώσει ο ίδιος! Είναι τρελός ο Πολωνός!!!




Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε ακόμη μία φορά βροντερό παρόν στο Καυτανζογλείο και βοήθησε, με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, την ομάδα μας για την πολύτιμη νίκη. Όσον αφόρα στο πρωτοσέλιδο του Τουλούμπα περί εισιτηρίων, αυτό που έχω να πω είναι ότι το θράσος του και η βρόμικη προπαγάνδα του δεν έχουν όρια στον βωμό του χρήματος. Μάλλον ξεπέρασε την μυωπία που είχε στο συλλαλητήριο και τώρα έχει πάθει επιλεκτική αμνησία. Πάντως κάποια πράγματα μπορεί εύκολα να σου τα θυμίσει το αφεντικό σου. Περαστικά σου…




14 σχόλια:

  1. ο τίτλος σου είναι όσο πιο εύστοχος θα μπορούσε να είναι.
    εγώ πιστεύω πως η ομάδα έχει έντονο πρόβλημα ψυχολογίας. επιπλέον, επειδή δυστυχώς τα χαφ δεν είναι τόσο γρόηγορα, θεωρώ πως και το 4-3-3 δεν μας ταιριάζει (περισσότερο θα έβλεπα ένα κλασσικό 4-4-2). θα δούμε. πάντως εγώ το φοβόμουν αυτό το παιχνίδι. μην ξεχνάς πως χρειάζεσαι και τύχη. ο γαύρος όταν πέρασε από Λάρισα, αεκ, τούμπα, επί της ουσίας κυρίως τυχερός ήταν. άντε να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα the passenger
    συμφωνω οτι η ομαδα δεν εχει την καταλληλη ψυχολογια για να αντεξει την πιεση αλλα θα πρεπει αμεσα να την βρει μεσα απο τις νικες. Εναι νωρις για να πουμε καποια πραγματα αλλα η αληθεια ειναι οτι η ομαδα μας επαιξε χειροτερα απο οτι επαιζε πριν και οπως ειπες η τυχη ηταν με το μερος μας και ευτηχως που πηραμε την νικη. ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ Η ΧΩΡΙς ΤΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα αδελφε
    τελος καλο,ολα καλα

    γαμω τις μανες των ΓΡΙΩΝ που θα πεταξουν κ καροτα,οι ανυπαρκτες αδελφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα laplace
    συμφωνω φιλε μου
    ολα καλα και προχωταμε δυνατα
    για τις κωλογριες τι να πω, τα ειπες ολα αδελφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ...ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ)...ΠΑΝΤΩΣ,ΤΑ ΚΑΡΟΤΑΚΙΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΒΡΩΜΟΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΟΙ ΠΟΥΡΟΓΡΙΕΣ...ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ...
    ΤΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα Rallakia13
    συμφωνω και ελπιζω να διορθωθει αμεσα η κατασταση.
    Χρειαζομαστε επειγοντως αμυντικο παγκοσμιας κλασης. Οι γριες πρεπει να πεσουν στην Β'για να βαλουν μυαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΕ!!!!ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΛΑΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ...
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ''ΓΡΙΟΥΛΕΣ'' ΑΣΤΕΣ ΜΩΡΕ.ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ,ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ...ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ RALLAKIA13
    XAXAXAAXA ΚΑΛΟ! ΓΡΙΟΣΟΥΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα σε ολα τα παιδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γειά σας παίδες...Μην αγχώνεστε καθόλου. Ολα θα πάνε καλά το πρωτάθλημα είναι πράσινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αδερφέ χαιρετώ, χωρίς παρεξήγηση τα περί ψυχολογίας είναι καραμέλα να την πιπιλάνε τα μικρά παιδιά κι όχι εμείς. Το πρωτάθλημα λέμε είναι αυτοσκοπός, τέλος, δεν πάει άλλο. Ο Βαζέχα έχει προσφέρει πολλά αλλά είναι της οικογένειασς παιδί. Κάποτε στην Έδεσσα είχα κάνει και μια χοντρή παπαριά. στο πούλμαν των παιχτών όταν μπήκαμε. Στενοχωρήθηκα για τον Τεν Κάτε, πιστεύω πως από τους τελευταιους προπονητής είναι ο μόνος που πόνεσε την ομάδα, τον Φυλακούρη τον εξαιρώ γιατί ήταν για 2 ματς. Το θέμα για μένα είναι εξ αρχής, ο Αντωνίου. Με τα λεφτά που έδωσε για Μελίση κ Χριστοδουλόπουλο, παίρναμε παιχταράδες, για να μην μιλήσω για Σόοουζα και Καντέ. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν θες προπονητή για να τον πάρεις π.χ Σουμ. Αλλά εντάξει στα τσιμέντα της 13 μεγάλωσα και ήθελα στον πάγκο μας να βλέπω τυπάδες. Τους έχουμε στο ΟΑΚΑ, με μια καλή "φιλοξενία" και παρασκηνιακές κινήσεις σωστές ώστε να μην αδικηθούμε από το κοράκια, καθαρίσαμε. Μην ασχολείσται με τις γριές, όπου τους έχουμε τρακάρει περνάνε ωραία. Ας θυμούνται το Ιβανώφειο, δεν έμεινε Χριστός λέμε και τον τελικό βόλλευ.
    Αυτά από μένα, να 'μαστε όλοι καλά και την άνοιξη να το γιορτάσουμε στην Αθήνα, όπως τότε που πήραμε το πρωτάθλημα με το μπάσκετ που είχαμε χρόνια να το πάρουμε. Είμαστες σπουδαίος λαός, σπουδαίος και μαχητής πράσινος λαός, που άντεξε τα πάνδεινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπερα Wishmaster
    ελπιζω να εχεις δικιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα don corleone
    respect αδελφε!
    Βασικα την δικια μας ψυχολογια εχουν γαμησει με ολα αυτα που γινονται. Οσο για την ομαδα μπορουσε να προσλαβει ψυχολογο και οχι να διωξει τον προπονητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: