Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Το Όνειρο δεν Σβήνει ...



Ο Παναθηναϊκός έβαλε το ευρωπαϊκό του κουστούμι και προκρίθηκε στους "32" του Europa League, παίρνοντας την νίκη από την Ντιναμό με σκορ 3-0, με δύο γκολ του Σισέ και ένα του Ρουκάβινα. Η απόδοση της ομαδας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού ήταν πάρα πολύ καλή, με εξαίρεση το εικοσάλεπτο μπλακ-άουτ του δευτέρου ημιχρόνου.
Μ
ε βάση τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού αλλά και του σκορ, η πρόκριση ήρθε άνετα και ωραία δίνοντας μία επιπλέον τόνωση στην ψυχολογία της ομάδας για τη συνέχεια. Η ομάδα δείχνει να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και αν συνεχίσει έτσι, με το ίδιο πάθος και θέληση, το ταξίδι θα είναι μεγάλο και θα μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις.


Κάνοντας μια προσπάθεια να αναλύσω το παιχνίδι, αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα, διαπίστωσα αρκετά θετικά στοιχειά αλλά και κάποια αρνητικά.
Καταρχάς, η εικόνα του "αγωνιστικού χώρου" του ΟΑΚΑ ήταν απαράδεκτη και θα πρέπει άμεσα να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας γιατί έτσι όπως είναι ούτε αγελάδες δεν μπορούν να βοσκήσουν. Παρόλο που το χωράφι εμπόδιζε τις προσπάθειες των παικτών και εγκυμονούσε ο κίνδυνος κάποιου τραυματισμού, η ομάδα κατάφερε να παίξει με την μπάλα κάτω και να βγάλει αρκετή ποιότητα μέσα στο παιχνίδι.



Ο Νίκος Νιόμπλιας έχει αρχίσει να κερδίζει πόντους λόγω του ότι δείχνει ικανός να διαχειριστεί σωστά τα παιχνίδια και τους παίκτες, αν και είμαστε ακόμη στην αρχή. Όπως είπε και ο ίδιος - προς τιμήν του - η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες διορθωτικές πινελιές για να μπορεί να αποδώσει καλύτερα.
Η συνεχής πίεση
στην αντίπαλη άμυνα που ζητά ο προπονητής από τους επιθετικούς έχει αρχίσει να βγαίνει μέσα στο γήπεδο και πολλές φορές στο σημερινό παιχνίδι, οι παίκτες κατάφεραν να κλέψουν τη μπάλα. Αν υπήρχε αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες, το παιχνίδι θα είχε 'τελειώσει' από το πρώτο ημίχρονο.


Η ομάδα δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και κατάφερε να βγάλει πολλές κάθετες πάσες προς τον Σισέ. Αρνητικό στοιχειό παραμένει το γεγονός ότι είμαστε ακόμη αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Επίσης, μου άρεσε η συμμέτοχη των μπακ στην επίθεση, αφού σήμερα ο Σπυρόπουλος και ο Βύντρα βοήθησαν επιθετικά την ομάδα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.


Ο Ζιλμπέρτο σήμερα έδωσε ένα μάθημα με την καλή έννοια στον Κατσουράνη για το πώς πρέπει να παίζει την μπάλα, όταν η δημιουργία του παιχνιδιού ξεκινάει από το κέντρο. Ακόμη μία φορά ήταν εξαιρετικός, έτρεχε παντού, δημιουργούσε κάθετα παιχνίδι και αξιοσημείωτο είναι ότι δεν ξεχνούσε τα αμυντικά του καθήκοντα, παρόλο που είχε πίσω του τον Σιμάο.


Ο Σισέ άνοιξε λογαριασμό και στην Ευρώπη και μάλιστα δις και δείχνει ότι τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Παίκτης παγκόσμιας κλάσης και μεγάλη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου, όπου μετά το παιχνίδι είπε τα πράγματα με το όνομά τους για τον Τεν Κάτε κάνοντας τους δημοσιογραφίσκους να καταπιούν την γλώσσα τους για όλα αυτά που έχουν πει κατά καιρούς για τον Ολλανδό.
Ένα μάθημα και για τον Λάζαρο, ο οποίος χρέωσε τον πρώην προπονητή του για τις δίκες του αδυναμίες. Φταίει ο Τεν Κάτε που στο παιχνίδι με τον Αστέρα έστειλες την μπάλα στα περιστέρια, όταν βρέθηκες σε κενό τέρμα, τότε που η ομάδα χρειαζόταν το τρίποντο;
Μεγάλος παίκτης γίνεσαι όταν προσπαθείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου και όχι όταν προσπαθείς να τις χρεώσεις σε άλλους!


Η άμυνα απέφυγε τα μεμονωμένα λάθη αλλά συνεχίζει να μην εμπνέει καμία σιγουριά και χρειαζόμαστε έναν στόπερ ηγέτη άμεσα γιατί δεν γίνεται να καθαρίζει συνεχεία ο Άλεξ, ο οποίος για άλλη μία φορά κατέβασε τα ρολά με τις αποκρούσεις του. Πρέπει να σταματήσουν τα νεκρά διαστήματα που έχει η ομάδα γιατί δεν γίνεται συνέχεια να παίζουμε με την φωτιά ελπίζοντας να μην καούμε...


Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Νιόμπλιας διάβασε σωστά το παιχνίδι και η επιλογή της ενδεκάδας του βγήκε, όπως επίσης και οι αλλαγές που έκανε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τον δικαίωσαν. Η είσοδος του Λέτο έφερε την ολική ανατροπή, έπειτα από το απαράδεκτο μπλακ-άουτ της ομάδας και με τις καταπληκτικές του ενέργειες έδωσε την νίκη στην ομάδα μας μέσα σε 10 λεπτά.



Υ.Γ. Η ομάδα έχει την ποιότητα να πετύχει τους στόχους της, αρκεί να το πιστέψουν όλοι και να δώσουν το κάτι παραπάνω. Κρατάμε τα θετικά αυτού του παιχνιδιού αλλά πιο σημαντικό είναι να βελτιωθούν τα αρνητικά. Ο κόσμος έκανε ακόμη μία φορά το καθήκον του και έδωσε δύναμη στην ομάδα αλλά έστειλε και το μήνυμα του:
Το Όνειρο δεν Σβήνει – Το Ταξίδι δεν Σταματά!!!


11 σχόλια:

  1. καλημερα αδελφε
    παιξαμε καλα,δειξαμε θετικα στοιχεια ΟΜΩΣ θα γινουμε πολυ προβλεπομενοι στο παιχνιδι μας με αυτες τις καθετες πασες στον σισε..δεν εχουμε καθολουθ φαντασια στο παιχνιδι μας..ο ρουκα με τον νινη θα πρεπει να παρουν περισσοτερες πρωτοβουλιες πχ περισσοτερα σουτ..

    η αμυνα για τα μπαζα..δεν ξερω αν αρκει ενας καλος αμυντικος ΑΛΛΑ αν ειναι μονο ενας θα πρεπει να ειναι τυπου μελπμπεργκ κ οχι τυπου κυργιακου..γιατι ο κυργιακος εχει γινει ΠΟΥΤΑΝΑ στην λιβερπουλ,αν εχετε δει εστω κ ενα ματς θα ξερετε τι πλακα του κανουν..η πχ γιρανεκ..τι ειναι αυτα...θελουμε εναν ΚΑΛΟ αμυντικο..

    ο τζορβας πολυ καλος,μας εσωσε χθες..

    περιμενουμε μια καλη κληρωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RESPECT ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ!!!!ΕΤΣΙ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΑ!!!!ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΜΑΣ...ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ LAPLACE ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΝΙΟΠΛΙΑΣ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ,ΥΓΕΙΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ!!ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΙΣΤΥΩ ΑΣΧΕΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ Η ΜΗ (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ) ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα κ απο εμενα

    οντως παιξαμε καλα χτες.εμενα μου αρεσε παρα πολυ ολο αυτο που ειδα.οντως ειχαμε ενα 20λεπτο οφ αλλα no harm done.θα εχει πολλα να διορθωσει ο νιοπλιας οποτε ολα δικαιολογουνται προς το παρον.

    η αμυνα οντως εμπαζε απο παντου.πρεπει να ξεκολλησουμε λιγο απο τον βυντρα.ο μαρινος που ειναι?
    πραγματικα τον πιστευω τον νιοπλια,εμπνεει κατι..δεν ξερω,μακαρι να μας δικαιωσει..

    φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα αδελφια
    laplace συμφωνω οτι πρεπει να εχουμε φαντασια στο παιχνιδι μας γιατι σε κλειστες αμυνες θα εχουμε προβλημα.πιστευω οτι ο Καλατζε ειναι μια καλη λυση.

    rallakia13 και εγω τον πιστευω τον Νιομπλια αλλα το πρωταθλημα ειναι αυτοσκοπος για φετος και πρεπει να το παρουμε.και με με καλη κληρωση αυριο και γιατι οχι και τελικο, εχουμε τις δυνατοτητες!
    καλησπερα μπακαλιαρινα μου
    αν φταξουμε την αμυνα και εχουμε την χθεσινη εικονα σαν ομαδα πιστευω οτι ολα θα πανε καλα!
    ο Μαρινος σταθηκε παλι ατυχος αφου τραυματιστηκε.
    πολυ καλο παικτακι που εχει να δωσει πολλα.
    πολυ ωραιο το σκυλακι σου και Παναθηναικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕL LOCO ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΟΥΕΦΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ)...ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ (ΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ 'ΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΝΑΘΑ,ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ)!!!!
    ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΔΕΛΦΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ...ΠΙΚΡΑΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ...ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ''ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ'' ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΙΜΚΙ,ΠΡΟΚΟΜ(!!!!!!!) ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3-4 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΤΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΘΕ ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΡΟΜΑ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE KAI OI ΛΙΜΑΝΟΠΟΥΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΟΡΝΤΟ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE,ENΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ,ΤΣΕΛΣΙ,ΡΕΑΛ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ...Η ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΟΥΤΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑ...Ο ΚΑΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΜΑ ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ ΓΙΑ 8ΑΔΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗ ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ Η ΤΗ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ.ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετριας δυσκολίας η κλήρωση με την Ρόμα... Ούτε το φόβητρο, ούτε όμως και η ομάδα που λες πως θα την περάσεις αέρα... Για να δο΄με τι θα γίνει και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά φέτος στο Europa..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ (ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ) ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ,ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ...ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΤΡΙΟ 1ο ΗΜΙΧΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ 2ο ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΑΜΥΝΑ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ)...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΛΙΜΑΝΟΠΟΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΥΝΗΓΟΥΝ...ΕΧΑΣΑΝ 1-0 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 5-0,ΕΚΑΝΑΝ ΧΕΡΙ-ΠΕΝΑΛΤΙ Σ' ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕΙΝΑΝΕ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ,ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΟ FAIR-PLAY ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ ΚΙ ΑΡΑΧΝ Η ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ 'ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΡΙΤΣΑΡΟΙ ΤΙΣ ΤΡΟΥΜΠΙΩΤΙΣΣΕΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ...
    ΟΕΟΕΟΕ...ΟΕΟΕΟΕ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕL LOCO,ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΕ;;;;;ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΡΘΡΟ.ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ Ν' ΑΝΗΣΥΧΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα Rallakia13 και σε ολα τα πρασινα αδελφια!
    I'M Back! Sorry για την απουσια μου αυτες τις μερες αλλα λογω αυξημενων επαγγελματικων υποχρεωσεων δεν καταφερα να κανω καποια αναρτηση.Αλλα θα επανορθωσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Rallakia13 μην ανησυχεις αδελφε ειμαι εδω και θα ειμαι αφου η στηριξη σας στο blog ειναι οδηγος για την συνεχεια!!!
    ΠΡΑΣΙΝΗ κορυφη παντου, αδελφε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: