Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Επιτέλους Νίκη!



Στο χωράφι του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός παρόλο που έκανε τα εύκολα – δύσκολα, κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 3-1 απέναντι στον Ατρόμητο και να βάλει ένα τέλος στα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων ήμερων.
Το σημερινό παιχνίδι τα είχε όλα: Γκολ, αμυντικά λάθη,
διαιτητικά λάθη, αποβολή, επεισόδια εκτός γηπέδου, τραυματισμούς, διακοπή του παιχνιδιού και πολλά αλλά.
Μέσα σε όλα αυτά, η ομάδα μας κατάφερε
με καλή επιθετική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για γκολ να πάρει την νίκη για να τονώσει την ψυχολογία της και να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από τους απογόνους.


Από την αρχή του παιχνιδιού πήρε κεφάλι στο σκορ με δύο υπέροχα γκολ του ντεφορμέ Κατσουράνη και στη συνέχεια η άμυνα άρχισε να μπάζει από παντού αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά ότι η ομάδα μας χρειάζεται έναν στόπερ παγκόσμιας κλάσης.
Τέταρτο συνεχόμενο γκολ από στημένη φάση και με δι
αφορετική τετράδα στην άμυνα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας αλλά και με τους αμυντικούς μας.
Όσο και να δουλευτεί στις προπονήσεις, αν οι αμυντικοί
δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να μαρκάρουν σωστά τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Σίγουρα όταν η ομάδα προσπαθεί να παίξει επιθετικά, είναι λογικό να δημιουργούνται κενά στην άμυνα. Όταν δέχεσαι γκολ από στημένες φάσεις, θεωρώ ότι οφείλεται στην ανικανότητα των αμυντικών, αφού έχουν αρκετό χρόνο να τοποθετηθούν και να αντιδράσουν σωστά, ώστε να διώξουν την μπάλα από την περιοχή μας.
Ευτυχώς σήμερα δεν πληρώσαμε ακριβά τα συνεχόμενα λάθη της άμυνας και καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες βάζοντας τρία γκολ,
κάτι που μας έλειπε τον τελευταίο καιρό. Άλλωστε, τα πολλά γκολ δίνουν και τις νίκες.


Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε πάρει διαφ
ορετική τροπή αν η διαιτησία είχε σταθεί στο ύψος της. Ο Σισέ στο 2-0 από κανονική θέση χρεώθηκε οφσάιντ από τον επόπτη βάζοντας φρένο στην ομάδα μας να κάνει το 3-0 και να καθαρίσει το παιχνίδι.
Στη συνέχεια, αδικησε τον Ατρόμητο, όταν δεν έδωσε πέναλτι στη φάση του Βύντρα - έκανε όμως το ί
διο λάθος στην ανατροπή του Νίνη, όπου έδωσε φάουλ ενώ το μαρκάρισμα ήταν μέσα στην περιοχή. Σωστά απέβαλε τον Σαρμιέντο με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Αναφέρομαι στη διαιτησία γιατί πιστεύω ότι αν δεν είχαμε βάλει τα δύο γκολ από νωρίς θα μπορούσε να μας είχε δημιουργήσει πολλά πρ
οβλήματα.

Σε ατομικό επίπεδο, νομίζω ο Κατσουράνης με τα δυο γκολ που έβαλε έδωσε την νίκη στην ομάδα μας και παράλληλα, έδωσε απαντήσεις πρώτα στον εαυτό του και μετά στον κόσμο για τις άσχημες εμφανίσεις του στα δύο τελευταία παιχνίδια.
Η απόδοση του Κατσουράνη και του Ζιλμπέρτο είναι βαρόμετρο για τη συνολική απόδοση της ομάδα μας και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για ντεφορμαρίσματα.

Ο Νίνης πιστεύω έκανε ένα από τα καλύτερά του παι
χνίδια με την πράσινη φανέλα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Έτρεχε παντού, μάρκαρε, έβγαζε ασίστ, μοίραζε σακούλες και γενικά, ήταν το καθαρό μυαλό όλης της ομάδας.


Ο Σισέ ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, κυνηγούσε το γκολ και το έβαλε με ένα άψογο τελείωμα. Θα πρέπει όμως να γίνει πιο αποτελεσματικός γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Ο Κάρα δείχνει επηρεασμένος αλλά ανεβα
ίνει σιγά σιγά, δημιούργησε τα δυο πρώτα γκολ και έδινε συνεχώς ώθηση στην ομάδα.
Πολ
ύ καλό παιχνίδι από τον Σπυρόπουλο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου βοήθησε με τις επελάσεις του επιθετικά την ομάδα.


Από την άλλη πλευρά, ο Γιούρκας αντιμετώπισε πολλά αμυντικά προβλήματα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε στην επίθεση. Χρειάζεται πολλά παιχνίδια ακόμη για να γίνει ο Γιούρκας που ξέραμε.
Επιτέλους, ο Λάζαρος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με την μπαλιά που έβγαλε στον Σισέ δικαιολόγησε τη συμμετοχή του για πρώτη φορά φέτ
ος. Ελπίζω να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια γιατί είναι καλός παίκτης και από αυτόν εξαρτάται αν θα συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έδωσε το παρόν και απ' ότι φαίνεται το σύνθημα "Στις χαρές και τις λύπες πάντα μαζί" είναι μάλλον για λίγους και καλούς.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι παρά τα άσχημα αποτελέσματα, η ομάδα μας είναι μέσα και στους τρεις στόχους της και αν θέλουμε να τους πετύχει θα πρέπει να την στηρίζουμε με την παρουσία μας και όχι με την απουσία και την γκρίνια, γιατί στα δύσκολα μας χρειάζεται περισσότερο κοντά της.



Τα επεισόδια, που προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα, έγιναν εκτός γηπέδου ως φόρος τιμής για τον άδικο χαμό του Αλέξη και οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να φροντίσουν να μην υπάρχουν μπάτσοι στο γήπεδο γιατί η παρουσία τους ήταν πρόκληση.
Εννοείται ότι δεν πρέπει να υπάρξει κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας μας, αφού οι συμπλοκές έγιναν έξω από το γήπεδο και υπάρχει πλέον ως δεδικασμένο η ατιμωρησία των απογόνων με το αεροβόλο.

Ίδια μετρά και ίδια σταθμά.
Η απόφαση σκάνδαλο θα δημιουργήσει από δω και στο εξής πολλά παράθυρα ατιμωρησίας για όλες τις ομάδες και θα είστε υπεύθυνοι μόνο εσείς.


Υ.Γ. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με το χωράφι του ΟΑΚΑ γιατί δεν πάει άλλο. Από την αρχή της χρονιάς φωνάζουμε και η κατάσταση του γηπέδου όχι μόνο παραμένει ίδια αλλά χειροτερεύει. Επειδή ξέρουμε ότι κρύβεται σκοπιμότητα εις βάρος του Παναθηναϊκού πίσω την αδιαφορία των υπευθύνων, καλό θα ήταν κ.Πατέρα από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη. Άμεση επιστροφή της ομάδας μας στην Λεωφόρο μέχρι να πάμε στο δικό μας γήπεδο - διαφορετικά, να φέρουμε τα πρόβατα-απογόνους να βοσκήσουν, μήπως και στρώσει ο χλοοτάπητας. Σε αυτό το χωράφι δεν παίζεται ποδόσφαιρο και ο τραυματισμός του Νίνη είναι ένα μήνυμα για να κάνουμε κάτι γι' αυτό.




8 σχόλια:

  1. καλησπερα φιλε

    πωωω δεν αντεχεται κ αλλη επιστροφη στην λεωφόρο,το εχουμε ζησει αλλες 10 φορες...χαχα

    καλα,ο κατσουρ εκτος των 2 γκολ ηταν περιπατητης..

    η αμυνα εμπαζε απο παντου,ο τεν κατε κανει μαλακια που δεν βαζει μπιεσμιρ αλλα κ που χρησιμοποιει απο την αρχη τον σειταριδη,ειναι μονιμη πηγη κινδυνων!

    εμενα ακομα μια φορα μαρεσε ο σισε εν αντιθέσει με τους περισσοτερους στο γηπεδο που βριζουν

    για χριστοδουλοπουλο συμφωνω..αντε να δουμε

    καλη εβδομαδα φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΡΥΠΙΟΙ-ΤΡΑΓΙΚΟΙ.ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ...ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ LAPLACE ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΕΡΣΜΙΡ.ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ Ο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΑΣ;;;;ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΑΝΤΕ (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ).ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΧΩΡΑΦΙ'' ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΔΙΑ...ΕL LOCO ΣΥΜΦΩΝΩ APOLYTA ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ.ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ...
    ΥΓ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα αδελφια...
    laplace πιστευω οτι οπως ειναι η κατασταση τωρα στην αμυνα το διδυμο Μπερσμιρ - βυντρα πιστευω οτι μπορει να αποδοσει καλυτερα. ο Σισε ειναι ο πρωτος σκορερ της ομαδας μας και αυτο τα λεει ολα και οσο για το Κατσουρανη πιστευω οτι χρειαζεται καποιες ανασες και να βοηθαει περισοτερο στην αμυνα.Παντως σε γενικες γραμμες η ομαδα τα πηγε πολυ καλα επιθετικα.
    καλη εβδομαδα φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα rallakia13 και καλη εβδομαδα αδελφε...
    ''η ομαδα να στηριξει τον κοσμο με πραξεις''
    φιλε respect και παλι respect!!!
    Για το μπασκετ η ομαδα μας κανει προετοιμασια ακομη- απο τον Φεβρουαριο και μετα τα σπουδαια, οπως παντα αλλωστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΕL LOCO!!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΑΠΟΨΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!!!!ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑ!!!!ΕΥΓΕ ΑΔΕΛΦΕ!!!!
    ΥΓ:ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΙΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ:ΚΛΕΙΣΤΕ ΓΑΥΡΟΣΑΪΤ,ΓΑΥΡΟΦΥΛΛΑΔΕΣ,ΓΑΥΡΟΡΑΔΙΟΦΩΝΑ,ΓΑΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΛΠ.ΕΓΩ ΗΔΗ EBAΛΑ Χ ΣΤΟ (GAY-RO) NOVASPORT-FM.GR EDV KAI MIA EBΔΟΜΑΔΑ...ΤΟ ΔΕ GAY-ROΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ 1-1,5 ΧΡΟΝΟ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΓΡΑΦΑ ΜΑΖΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΪΤ...ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ.ΑΡΓΗΣΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα αδελφέ.
    Τι να λέμε, παίζαμε με μια ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού και πάλι υπήρξαν φάσεις που καρδιοχτυπήσαμε.
    Θεωρώ πως έχουμε ρίξει λευκή πετσέτα για το πρωτάθλημα, δεν είναι τυχαία τα σενάρια διαδοχολογίας και δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τον Τεν Κάτε. Τα παληκάρια εκεί κατά το Μάη συμφώνησαν κάποια πράγματα, το μπλοκ Τζίγγερ-Παύλου έθεσαν το ανώτατο budget και το μπλοκ Βγενόπουλου-Πατέρα έθεσαν το θέμα παραμονής προπονητή. Και οι δύο έχουν τηρήσει τις συμφωνίες τους και τώρα πάμε με την ελπίδα.
    Έχω κυριολεκτικά σκάσει γιατί είμαστε έτοιμοι να χαρίσουμε τίτλο στον χειρότερο γαύρο της 15ετίας. Είναι απίστευτο.
    ΥΓ. Ο Παύλος θα γίνει πρόεδρος, αλλά ας μην ονειρευόμαστε μεταγραφές τύπου Γουίλκινς, έχουν αλλάξει οι εποχές. Όχι βέβαια ότι οι μεταγραφές από μόνες τους εξασφαλίζουν κάτι, το είδαμε φέτος αυτό. Τέλος πάντων, μέχρι τέλη Γενάρη θα έχει κριθεί το αν θα μείνουμε στο κυνήγι του τίτλου ή εάν θα το χάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΟΣ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ;;;;;ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ...ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΧΕΝΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ...ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΜΠΑΛΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απίστευτα πράγματα με μηδενικά μετρα πρόληψης και με τα αχρείαστα δακρυγόνα που έπεσαν, αν ήσασταν εκεί καταλαβαίνετε τι εννοω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: