Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Γλίτωσε την τεσσάρα...



Σε ένα παιχνίδι «ειδικών συνθηκών», με απουσίες παικτών και με άδειες εξέδρες, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με ένα πανέμορφο γκολ του Λουκά Βύντρα.
Ο Μαλαματίνας γλίτωσε την τεσσάρα (τουλάχιστον) χάρη στις αποκρούσεις του Κρέσιτς και ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε να χάσει τους τρεις βαθμούς από την κούραση των παικτών μας στο β΄ ημίχρονο.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο α' ημίχρονο, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, έκλεισε τον Μπάοκ στα καρέ του και αν στις ευκαιρίες του Σισέ η μπάλα δεν σταματούσε στον Κρέσιτς και τα δοκάρια δεν θα χρειαζόταν να παίξουμε με την φωτιά στο άλλο μισό του παιχνιδιού.

Δεν πειράζει όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί αλλά και το πάθος, η θέληση και η δίψα που είχαν οι παίκτες μας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για την νίκη, ότι δηλαδή μας έλειπε τον τελευταίο καιρό.



Ο Λουκάς με την γκολάρα που έβαλε, συνεχίζει να είναι ο βιαστής του Μπάοκ. 'Εβαλε ένα ακόμη γκολ-τρίποντο και με τη συνολική του απόδοση δείχνει ότι και φέτος θα είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.
Από τότε που τον πήρε ο Τεν Κάτε στα χεριά του, ο Λουκάς είναι αγνώριστος και με το περίσσιο πάθος και δύναμη που τον διακατέχουν, έχει καταφέρει να γίνει βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας μας και να μας κάνει όλους να του ζητάμε συγγνώμη για την άδικη συμπεριφορά μας απέναντι του στο παρελθόν αλλά και να τον αποθεώνουμε σε κάθε του ενέργεια.

Respect luca Vintra, Respect!!!


Ο Τζιμπρίλ ακόμη μία φορά ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις αλλά η μπάλα και ο Κρέσιτς δεν του έκαναν το χατίρι και χάθηκε η ευκαιρία να κάνει το πρώτο του χατ-τρικ με το τριφύλλι στην καρδιά και το στήθος.
Από τη μία, δεν θυμάμαι άλλον τερματοφύλακα να έχει καταφέρει να σταματήσει τόσες πολλές φορές το «φονικό όπλο» της ομάδας μας και απ' την άλλη, αν και δεν κατάφερε να σκοράρει, ο φόβος και ο τρόμος που προκαλεί στους αντιπάλους ο Τζιμπρίλ είναι κάτι που έλειπε από την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια αλλά και από τα ελληνικά γήπεδα.

Εμείς τον απολαμβάνουμε και οι υπόλοιποι τον νιώθουν…


Η τριπλέτα στα χαφ, με Κατσουράνη- Καραγκούνη και Ζιλμπέρτο τα πήγε μια χαρά. Ο Σπυρόπουλος έσβησε τον Σάλπι. Μέτριος ο Λουις Γκαρσία και σταθερός ο Τζόρβας, ο οποίος με σωτήριες επεμβάσεις κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία μας.
Η επανεμφάνιση του Λάζαρου ήταν θετική - αν τελικά έχει καταλάβει ότι παίζει στον Παναθηναϊκό ίσως δούμε στη συνέχεια ότι δεν έχουμε δει έως τώρα.



Ο Σαριέγκι ήταν άρχοντας στην άμυνα, κέρδισε όλες τις μονομαχίες και κάλυψε παράλληλα τις αδυναμίες του Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος παρόλο που έδειξε βελτιωμένος, συνεχίζει να μην αποτελεί εγγύηση στα μετόπισθεν και σίγουρα δεν είναι ο ηγέτης που χρειάζεται η ομάδα μας.
Η απόκτηση ενός στοπερ-ηγέτη είναι επιτακτική ανάγκη που πρέπει να καλυφτεί ως τα μέσα Ιανουαρίου και ελπίζω η διοίκηση και ο προπονητής να έχουν καταλάβει ότι με τέτοια άμυνα δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.



Η διαχείριση του παιχνιδιού από τον Νιόπλια ήταν εξαιρετική. Πήρε και το δεύτερο ντέρμπι της σεζόν, σε αντίθεση με πέρυσι που δεν τα είχε καταφέρει - για να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα πρέπει να πάρει και τα δύο επόμενα.
Στο χθεσινό παιχνίδι φάνηκε αρκετά διαβασμένος και δικαιώθηκε για τις επιλογές του. Η ομάδα μπήκε δυνατά και με σχέδιο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και παρόλο που το σκορ ήταν εύθραυστο, κατάφερε την κατάλληλη στιγμή, με τις έξυπνες αλλαγές, να του να δώσει την απαραίτητη φρεσκάδα που χρειαζόταν η ομάδα μας για να πάρει την νίκη.

Από την στιγμή που οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ στο πρώτο ημίχρονο και με δεδομένη την κούραση κάποιων παικτών στο δεύτερο, ήταν λογικό να δώσει χώρους στον Μπαόκ χωρίς όμως να κινδυνεύσει ιδιαίτερα.



Η ομάδα μας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα δείχνει ότι μπορεί να βρει τον δρόμο της, αρκεί να αποκτήσει ρυθμό στο παιχνίδι της και να επιστρέψουν οι τραυματίες ώστε να καταφέρει ο Νιόμπλιας να φτιάξει επιτέλους ένα βασικό κορμό.
Η διακοπή του πρωταθλήματος πιστεύω ότι μας έκανε καλό, παρόλο που κάποιοι παίκτες μας επέστρεψαν επιβαρυμένοι από τα διπλά παιχνίδια της Εθνικής.

Ο Έμπεν δούλεψε πάνω στη φυσική κατάσταση, ο Νιόμπλιας ελπίζω να δούλεψε με τους αμυντικούς, ο Ζιλμπέρτο πήρε τις ανάσες που χρειαζόταν, ο Λάζος με τον Πετρο επέστρεψαν και εύχομαι να έχουν επιστρέψει και οι υπόλοιποι ως το τέλος της εβδομάδας ώστε η ομάδα μας να είναι πλήρης για επόμενα ματς-φωτιά. Τα καλύτερα έρχονται…ελπίζω…



Η τιμωρία- σκάνδαλο δυστυχώς δεν επέτρεψε στους οπαδούς μας να δώσουν βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ για να βοηθήσουν την ομάδα μας αλλά και την ευχαρίστηση στον Σαλπιγγίδη να εισπράξει το χειροκρότημα από την εξέδρα για την προσφορά του στην ομάδα μας.
Για πάντα στην κάρδια μας Σάλπι - κι ας επέλεξες να μην ακολουθήσεις τα όνειρά μας. Απ' ότι φαίνεται, ούτε η ομάδα τις μαλαματίνας μπορεί να ακολουθησει τα δικά σου…



Όσον αφόρα στο θέμα που πρόεκυψε με τα ξενύχτια του Γκοβού και τις διαστάσεις που πήρε από τα γαύρο-μμε, αυτό που έχω να πω, είναι ότι σε λίγο καιρό, ότι πίνει θα το κερναει και στα αντίπαλα δίχτυα.
Η ποιότητα του είναι γνωστή όπως και ότι του αρέσει η νύχτα, έτσι ήταν σε όλη του την καριέρα και δεν με χαλάει να συνεχίσει έτσι, αρκεί μέσα στο γήπεδο να ματώνει την φανέλα και ας πίνει και κανένα ποτηράκι παραπάνω.



Υ.Γ. Ποσά φιλικά θα πρέπει να παίξει ο απόγονος για να έρθει να τον γλεντήσουμε στο ΟΑΚΑ; Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, για κακή σας τύχη θα είναι εκεί και θα σας περιμένει μαζί τον Τζιμπρίλ και την παρέα του για να περάσουμε ωραία…

5 σχόλια:

  1. Kαλησπερα αδελφε
    κραταω μονο το αποτελεσμα απο χθες..στο δευτερο ημιχρονο ο Νιοπλιας προσπαθησε 'να χαρισει' την ισοπαλια στις μπουγατσες

    ανυπομονω για το ματς με τις αδελφες σε 2 εβδομαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα laplace
    σωμφωνω οτι παιξαμε με την φωτια, αλλα δεν υπηρχαν λυσεις απο τον παγκο, οποτε αφου οι ευκαιριες δεν εγιναν γκολ στο α' τοτε καλα καναμε και διαφυλαξαμε το αποτελεσμα.
    παντως η εμφανιση του α΄ με κανει αισιοδοξο για την συνεχεια. Θα δουμε αδελφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΥΟ ΣΑΣ!!!!!EL LOCO Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΔΕΛΦΕ...ΜΑΣ ΤΑ 'ΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ...ΠΥΡΑΥΛΟΚΙΝΗΤΗ "ΥΠΕΡΟΜΑΔΑ" ΤΟΥ ΘΡΗΝΟΥ ΞΕΧΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ,ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ 2 ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ Α.Ρ.Δ. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΟΡΕΑΛ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ 4 ΓΚΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ Η 30Η ΟΚΤΩΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα rallakia13
    στις 30 οκτωβριου, θα πεσουν οι μασκες του καρναβαλου, αδελφε μου. με νικη-τσοντα τους στελνουμε στο λαγουμι τους, αυτους και την προπαγανδα τους.πριν απο τους απογονους ομως προεχουν οι ρωσιδες και τα χανουμακια οπου πρεπει και αυτες να τις γλεντησουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποψη μου ειναι να ειμαστε γενικα χαμηλων τονων. Η ομαδα μας ειναι καλη, αλλα δεν χρειαζεται να μιλαμε για τεσσαρες κ πενταρες. Χαλαρα κ ολα θα ερθουν. Οπως περυσι, που δεν λεγαμε οτι γαμαμε κ δερνουμε, αλλα στο τελος τους γαμησαμε κ τους δειραμε ολους.
    Θα δειτε θα μας βγει σε καλο, που το αεκ νικησε 4-0 κ νομιζουν οτι ξαφνικα γιναν μπαρτσελονα.

    Τελος...Υπονοεις κατι για τους αγωνες του θρυλου της καρδιας μας; Εχεις δει ποσο σκληρα μας παιξαν οι αντιπαλοι στη ξανθη κ στο πειραια; ξερεις μπαλα;
    Μαθε μπαλιτσα αγορι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: