Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Εν αναμονή...



Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός μας αγωνιστικά αλλά και έξω-αγωνιστικά από την κατάκτηση του νταμπλ ως τώρα, μου δίνουν την αίσθηση, ότι το πρωτάθλημα για εμάς τώρα αρχίζει.
Με την έλευση ενός κανονικού προπονητή, με το υπάρχον ρόστερ, με 2-3 καλές μεταγραφές τον Ιανουάριο και με την σημερινή διοίκηση, πιστεύω, ότι η ομάδα μπορεί να βάλει γερές βάσεις για να ξαναχτιστεί ότι έχει γκρεμιστεί από το καλοκαίρι και έπειτα.

Θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται - κι αυτό με κάνει να πιστεύω, ότι χρειάζεται απ' όλους μας υπομονή και στήριξη στην ομάδα και τους παίκτες.



Μέσα από το Green Voice 13, προσπαθώ να στηρίζω πάντα τον Παναθηναϊκό μας, να επισημαίνω τα λάθη, να τα χώνω (από αγανάκτηση) όταν κάτι δεν πάει καλά - με γνώμονα πάντα την ποδοσφαιρική λογική αλλά και αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον Παναθηναϊκό μας.
Το να ψάχνουν κάποιοι αφορμές για να τα χώσουν π.χ. στον Πατέρα ή σε κάποιον άλλο για τους δικούς τους λόγους ή συμφέροντα, τότε αυτό δεν είναι στήριξη αλλά βρόμικος πόλεμος στην ίδια μας την ομάδα.



Σαφώς, ο Πατέρας έκανε λάθος με την καθυστερημένη απόλυση του Νιόμπλια και με τους χαμηλούς τόνους που έχει κρατήσει απέναντι στις παπαριές του Μαριδάκη και του τα έχω χώσει αρκετά γι' αυτά.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόσφορα του έως τώρα και ότι ίσως είναι ο μοναδικός καπετάνιος, ο οποίος, στην παρούσα φάση, μπορεί να μας βγάλει από αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε.

Όσοι λησμονούν τις εποχές του Τζίγκερ και της παρέας του, ξέρουν και τους λόγους που ο Παναθηναϊκός μας αυτήν την εποχή δεν βλέπεται και κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα από τους ανύπαρκτους–απογόνους του στόλου.

Ίσως γιατί αυτή ήταν η χαρά τους τόσα χρονιά, να χάνουμε ή να χαρίζουμε τίτλους στους απογόνους…



Αν και ο Πατέρας πίστεψε παραπάνω απ' ότι έπρεπε στον Νιόμπλια, ο ίδιος απ' ότι φάνηκε στην πορεία, όχι μόνο δεν πίστεψε στον εαυτό του, αλλά ούτε και στην ομάδα.
Ο φόβος του να μην χάσει την καρέκλα του, τον οδήγησε σε πολλά σφάλματα και τον ανάγκασε να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία πάλευε σε κάθε παιχνίδι για την επιβίωσή της.

Αυτό που βλέπαμε ως τώρα από τον Νικολάκη, δεν ήταν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και γι' αυτό έφυγε από τον πάγκο ως αποτυχημένος.

Λάθος δεν ήταν που δεν επέμενε στην παραίτησή του, λάθος ήταν που δέχτηκε το καλοκαίρι - χωρίς καμία αντίδραση - να αναλάβει να δημιουργήσει μία ομάδα με τις συνθήκες που του επέβαλε η προηγούμενη διοίκηση.

Το μεγαλύτερο λάθος του όμως ήταν ότι έβαλε την προπονητική του φιλοδοξία πάνω από τον Παναθηναϊκό μας και αυτό, έχω την αίσθηση, δεν μπορεί να το δεχτεί κανένας οπαδός του Παναθηναϊκού. Στις πλάτες του Παναθηναϊκού μας προσπάθησε να γίνει προπονητής, με κύριο μέλημά του να τα έχει καλά με τους ΑΡΔ και τους Έλληνες κυρίως παίκτες, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την εικόνα της ομάδας μας και τους στόχους της.

Έπειτα από ένα χρόνο στην ομάδα μας, το έργο και η σφραγίδα που αφήνει πίσω του είναι η άθλια εικόνα που έχει ως τώρα ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο.



Νέος προπονητής της ομάδας μας - και για όσο χρειαστεί - είναι ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος κατά την γνώμη μου, στην παρούσα φάση, ήταν η καλύτερη επιλογή γιατί πολύ απλά ο Γκμοχ είναι ένας στρατιώτης του Παναθηναϊκού και ξέρει καλυτέρα από πολλούς τη συνταγή της επιτυχίας. Με παλαίμαχους παίκτες (κατά τον Νιόμπλια) και με παλαίμαχο προπονητή στο παιχνίδι με τον Ηρακλή πιστεύω ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές και ξαναθυμηθούμε στιγμές του '80.
Σε ηλικία 5 χρονών βρέθηκα
πρώτη φορά στη Λεωφόρο για να δω από κοντά την αγαπημένη μου ομάδα, όταν με προπονητή τον Γκμοχ, ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον Άρη με 5-1.
Όμορφες και αξέχαστες Παναθηναϊκές στιγμές του παρελθόντος μας θύμισε ο «σαγόνιας» …αδέλφια … μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, νταμπλ, Ρότσα-Ζάετς-Σαραβακο, βαθιά χαραγμένες στην πράσινη καρδιά μας.



Για όσους έψαχναν αφορμή να κράξουν τον Πατέρα με την επιλογή του Γκμοχ καλό θα είναι, αν δεν ξέρουν ή ξεχνάμε ποιος είναι ο «σαγονιας» και τι έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, να κοιτάξουν να μάθουν ή να θυμηθούν πρώτα και μετά το μόνο που θα μπορέσουν να κάνουν είναι να σωπάσουν.
Θεωρώ πως σε δύο χρόνια η κατάκτηση ενός νταμπλ και η πορεία ως τους «4» στην Ευρώπη δεν είναι λίγα και σαν περήφανοι Παναθηναϊκοί που είμαστε δεν πρέπει να ξεχνάμε αλλά να τιμούμε αυτούς που τίμησαν με το έργο τους το πράσινο μεγαλείο και όχι να λειτουργούμε σαν τους Γαύρο-Γιάννηδες.
Ο Γιάτσεκ Γκμοχ αξίζει το σεβασμό και το χειροκρότημα όλων μας για όσο διάστημα και αν καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού μας.
RESPECT, JACEK GMOCH, RESPECT!!!



Όσον αφορά στην επιλογή του νέου προπονητή, η άποψη μου είναι ότι πρέπει να πάρουμε έναν προπονητή, οποίος θα βάλει τις βάσεις για το μέλλον και θα μείνει ανέξάρτητα από το αν θα κατακτήσουμε (φέτος) το πρωτάθλημα ή όχι.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση και δεν υπάρχουν μάγοι με μαγικά ραβδάκια. Σχετικά με τα ονόματα που ακούστηκαν, αφού δεν μπορούμε να πάρουμε Χίντιγκ ή Λίπι (λογω των μεγάλων απαιτήσεων που έχουν), ο Μπιέλσα ή ο Φερέιρα φαίνεται να ταιριάζουν περισσότερο στη φιλοσοφία και τις απατήσεις του Παναθηναϊκού μας.

Από ότι ακούγεται, πιο κοντά στις διαπραγματεύσεις είναι ο Φερέιρα - αν και θα προτιμούσα τον συνονόματο "El Loco" Μπιέλσα, ο οποίος μπορεί να είναι ρίσκο, είναι όμως τρελός και παλαβός με το ποδόσφαιρο.

Η επιλογή του προπονητή
είναι πάντα ρίσκο για όλες τις ομάδες. Τα βιογραφικά και των δύο είναι πλούσια και ελπίζω όποιος κι αν έρθει, να καταφέρει τελικά να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό μας. Θα δούμε…


Για τον Γκοβού, το έχω ξαναπεί, ότι δεν με νοιάζει και δεν με πειράζει που είναι αλκοολικός, δικό του το πρόβλημα και θα το λύσει με τη διοίκηση.
Αυτό που με χαλάει όμως είναι ότι η προσφορά του στην ομάδα δεν είναι η αναμενόμενη και αυτό πρέπει να διορθωθεί γιατί είναι υπόλογος και απέναντι στους οπαδούς που τον πίστεψαν και τον στηρίζουν.

Ο Πατέρας πέρα από τα πρόστιμα και τις συστάσεις πρέπει να αφήσει τον νέο προπονητή να αποφασίσει για το μέλλον του Γκοβού στην ομάδα και αν δεν βελτιωθεί να βρει άμεσα τον αντικαταστατή του.

Πατέρα, δεν χρειάζεται να βγαίνουν όλα προς τα έξω, λίγη προστασία στον Γκοβού δεν βλάπτει. Είναι παίκτης της ομάδας μας ακόμη και η αξία του δεδομένη .

Ίσως να μην φταίει μόνο αυτός για τα παραπτώματα και την αδιαφορία του...



Υ.Γ. Τζίγκερ και Δημητράκη η 'μάνα του λόχου' αργοπεθαίνει, εσας δεν σας ποναει;
Ο Παύλος με τον Θανάση είναι υπόλογοι για το Μπάσκετ, οι Βγενο-Πατέρας για το ποδόσφαιρο και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα.

Με τις μαλακίες του ενός και την προπαγάνδα του άλλου δεν σώζεται ο Ερασιτέχνης.

Είναι καιρός να φανείτε και εσείς κάπου χρήσιμοι. Βάλτε το χέρι στην τσέπη και σώστε τον Ερασιτέχνη, ΤΩΡΑ!!!

by Goledas

Υ.Γ.2: Πατέρα, άσε τους χαμηλούς τόνους με τους απογόνους γιατί δεν πάει άλλο με τους μούλους.

4 σχόλια:

  1. καλημερα φιλε
    θεος ο γιατσεκ,γουσταρω τρελα που θα κατσει(εστω κ λιγο) ξανα στον παγκο μας.
    για γκοβου συμφωνω..τον γουσταρω τρελα τον παικτη κ πιστευω πως θα συνελθει
    καλο ΠΣΚ αδελφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα αδελφε
    jasek, jasek ας τον υποδεχτουμε οπως του αξιζει αδελφε το Σαββατο...
    νεα αρχη με νεο προπονητη για γκοβουκαι για ολους.
    αξιζει πιστευω να του δοθει μια τελευταια ευκαιρια για να δειξει τηνκλαση του
    καλο ΠΣΚ αδελφε και με νικες παντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα τρελέ!
    συμφωνώ με τα του Γκοβου, αν έπαιζε καλά κανένας δεν θα ασχολείτο με το αν πίνει famous η Jack Daniels! Μονο ο νέος προπονητής πρέπει να αποφασίσει για τον Γκοβού
    Respect στον μεγάλο Γιατσεκ, γουστάρω Φερειρα και μάλιστα από την αρχή αλλά κάποιες δηλώσεις του Μουρινιο με έκαναν να μην τον έχω στις πρώτες επιλογές μου. Όμως από ότι διάβασα και 4-3-3 παίζει, και πρωταθλητισμό έχει κάνει σε σοβαρό club όπως η Πόρτο αλλά πάνω από όλα ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και η πειθαρχεία και ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες σε μια ομάδα… Να δούμε λοιπόν

    Υ.Γ. Η φωτο με το Ζόμπι είναι ΑΠΑΙΚΤΗ!!!...χαχαχα έλιωσα στο γέλιο με το σχόλιο της και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα!!! χαχαχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα researcher
    συμφωνω αδελφε οτι ο φερειρα εναι καλη λυση για τον παγκο αλλα πιστευω οτι ετσι οπως την ειχε καταντηση την ομαδα ο νιομπλιας πολυ δυσκολα θα δουμε σπουδαια πραγματα ως το τελος της χρονιας.
    χρειαζεται πιστωση χρονου και στηριξη απο ολους μας.
    οσον αφορα το ζομπι πραγματικα ειναι ολα τα λεφτα και να'ναι καλα o αδελφος απο το goledas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: