Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ PART1-Nιόπλιας...By Freddo Cappuccino


ΚΥΡ ΝΙΚΟ,

η Walt Disney πιάστηκε κορόιδο και μάλλον έμπλεξε τα μπούτια της στην επιλογή πρωταγωνιστή της παραπάνω πρόσφατης ταινίας.
Κάποιοι εκεί μέσα, δεν είχαν σωστή πληροφόρηση....Εσύ ήσουν ο ιδανικός πρωταγωνιστής για την ταινία "Υποψήφιος μάγος", o Nicholas Nioplias δηλαδή και όχι ο Nicholas Cage. Αλλά μπέρδεψαν τα ονόματα...


Τελοσπάντων όπως και νά χει το πράγμα, νομίζω πως σε ανεχτήκαμε αρκετά μαθητευόμενε μάγε προπονητή. Συνήθως μια σταγόνα αρκεί για να ξεχειλίσει ένα ποτήρι.
Εσύ φροντίζεις να φύγεις, αδειάζοντας μέσα βυτίο....το βυτίο της οργής και της αγανάκτησης.

Σάββατο βράδυ και να είσαι καλά......εξαιτίας σου αρκετοί δικηγόροι που δεν έχουν δουλειά λόγω κρίσης, θα αποκτήσουν σχετικά εύκολα μία υποθεσούλα.
Πάρα πολλοί θα βριστούν με την γυναίκα τους, πάρα πολλοί θα ρίξουν κανά μπινελίκι στο διπλανό τους, κάποιοι θα πιουν λίγο παραπάνω να ξεχάσουν, κάποιοι θα τρακάρουν αφηρημένοι κοιτάζοντας το κενό όταν οδηγούν, ένας εργαζόμενος θα πετάξει κανά τασάκι στο αφεντικό του, άλλες εποχές μπορεί ναχαμε κανά μαχαίρωμα με αφορμή καμιά...παραγγελιά.

Λυπάμαι που το κωμικοτραγικοποιώ, όμως εδώ δεν αρθρογραφώ επειδή είμαι ή αισθάνομαι αυθεντία στις αναλύσεις ποδοσφαιρικών γεγονότων και συστημάτων, αλλά είμαι ένας απλός φίλαθλος που θέλω να εξωτερικεύω τι αισθάνομαι εγώ και άλλοι ομοϊδεάτες Παναθηναϊκοί.

Ο Παναθηναικός είναι τρόπος ζωής, το πιο σημαντικό από τα δευτερεύοντα της ζωής μας και εσύ (χωρίς να είσαι η μόνη αιτία) μας βγάζεις ξινή κάθε επίσκεψη στο γήπεδο που παίζουμε.


Μας έπρηξες τα συκώτια!


Κύριε Νιόπλια,
αποδείχτηκε ότι μόνο στον τομέα του ηθικού και της ψυχολογίας έχεις μερίδιο στο περσινό νταμπλ. Φέτος που έπρεπε να δείξεις το δικό σου έργο...πάπαλα.
Σε πίστεψα και εγώ και πάρα μα πάρα πολλοί.

Ίσως επειδή όλοι οι Έλληνες έχουμε την καύλα να βρουμε το νέο ελληνόπουλο προπονητικό φυντανάκι που θα μας πάρει από το χέρι.


Ίσως επειδή όλοι έχουμε το όραμα να κάτσει ξανά στον πάγκο μας ένα κράμα Κυράστα-Αναστασιάδη ή ακόμη και την κάψα να ανακαλύψουμε το λαβράκι "Κυράστας 2010".


Μάλλον όμως εκεί το καλούπι το έσπασε ο θεός...και όχι μόνο αυτό...πήρε και πίσω αυτό το κομψοτέχνημά του.


Κύριε Νιόπλια,
στο Ποδοσφαιρικό Δικαστήριο της Παναθηναϊκής Συνείδησης των Φιλάθλων...
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΣΑΙ...

*ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ:

-Απουσία ποδοσφαιρικού πλάνου

-Ανεπαρκής αγωνιστική πειθαρχία


-Προβλέψιμος τρόπος παιχνιδιού με γιόμες


-Έλλειψη ποδοσφαιρικής έμπνευσης ή φαντασίας


-Απειρία στην κατάστρωση προγράμματος προετοιμασίας


-Ανικανότητα στην στελέχωση του προπονητικού τιμ


-Ανεπαρκής διαχείριση και μη αξιοποίηση του ποδοσφαιρικού δυναμικού


-Απουσία αυτοκριτικής. Τα πάντα φταίνε εκτός από σένα, για την άσχημη εικόνα της ομάδας. (εξοργιστικό)


-Απουσία εγκλιματισμού στο πνεύμα της ομάδας και των φιλάθλων παρόλο που ήσουν πρώην ποδοσφαιριστής μας.

Τα συνεχή "αν" και τα "θα" δε μας προσφέρουν τίποτα. Αντιθέτως μας εκνευρίζουν. Να πας να κάνεις καριέρα ως Βουλευτής. Εκεί θα έχεις πέραση με τόση ρητορία, θεωρία και από ουσία μηδέν...

-Αγωνιστική απαξίωση του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και απαξίωση από την πλευρά σου των ευρωπαϊκών αγώνων για να στρέφεις το βλέμμα στο πρωτάθλημα και να μη χάσεις την καρέκλα σου.


-Για να κάνουμε και λίγη πλάκα: ευθύνεσαι για οικονομική υπερχρέωση της ΠΑΕ λόγω των αλλεπάλληλων τομογραφιών στον αυχένα του Σισέ κάθε βδομάδα (300 ευρώ τη φορά)


ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ:

-Η διοικητική εσωστρέφεια του καλοκαιριού και το μπάχαλο κατά τη διάρκεια του "εμφυλίου". Αυτό απέφερε ακυβερνησία για πολύ καιρό, μεταγραφική ανοργανωσιά, χαλάρωση και εφησυχασμό των ποδοσφαιριστών.

-Δεν αποκτήθηκαν οι περισσότερες μεταγραφικές σου εισηγήσεις, ως προς θέσεις ή πρόσωπα.


-Η ομάδα χαλάρωσε και αποπροσανατολίστηκε αφού σου επέβαλαν (εσύ από την άλλη δεν αντιστάθηκες) να τρέχει η ομάδα στην Αμερική και να γίνεται θίασος, για να εισρεύσει χρήμα στα ταμεία. Μόνο ο Παναγούλιας έλειπε να βαράει παλαμάκια στο πανηγυράκι.



Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος που φταις.
Είσαι όμως η αρχή για να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο.
Ποδοσφαιριστές άλλωστε πόσους να αλλάξουμε....

Ίσως αν ήσουν πιο ειλικρινής απέναντί μας και μας κοίταζες πού και πού στα μάτια, κάτι να γινόταν. Όμως αυτό δεν ήταν δυνατό, αφού το βλέμμα σου ήταν πάντα καρφωμένο στην καρεκλίτσα σου.
Μην την χάσεις.



Νίκο Νιόπλια, δε μας έπεισες. Δε σου επιτρέπουμε να μαθαίνεις άλλο στην καμπούρα μας.

Σε ευχαριστούμε για τις χαρούμενες αναμνήσεις.


Για τους περισσότερους από εμάς....

φύγεις δε φύγεις, είσαι παρελθόν.....




Αναδημοσιεύτηκε από τον αδελφό Φρέντο Καπουτσίνο... με τον όποιο συμφωνώ 100%.


Υ.Γ.1: Ο Τεν Κάτε έφυγε νταμπλουχος και με ψηλά το κεφάλι γιατί σεβάστηκε τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του.
Εσύ θα φύγεις με την ουρά στα σκέλια και αποτυχημένος. Τσοπάνης μπορεί να γίνεις κάλος στο χωριό σου, προπονητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ και της καρδίας μας όμως ποτέ.
Άντε γεια μαθητευόμενε ανίκανε.


6 σχόλια:

  1. Μονο για το ΥΓ1...
    Ο Τεν Κατε δεν εφυγε σαν νταμπλουχος, ουτε σεβαστηκε τον ΠΑΟ.
    Εφυγε το χειμωνα κ μετα εκανε κ υποτιμητικες δηλωσεις για την ομαδα.
    Ο Νιοπλιας πρεπει να φυγει, αλλα μην τον σκισουμε κιολας, επειδη η διοικηση δεν μπορει να βρει καποιον να τον αντικαταστησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ...ΗΘΕΛΑ ΝΑ 'ΞΕΡΑ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΥΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα peiramatisti13
    θα διαφωνησω αδελφε αλλα πιστευω οτι το νταμπλ χαρις το εργο του Τεν κατε. ειναι λογικο να βγαζει μια πικρια για τον τροπο που απολυθηκε, σμε τον αντωνιου ειχε προβλημα και οχι με τον Παναθηναικο μας και τους οπαδους του.
    ειναι πολυ λιγα με αυτα που εχει ακουσει ο προκατοχος του, ειδικα απο τον τυπο, πρεπει να βαλουν βαθια το χερι στην τσεπη και γι΄αυτο εχει κολλησει το θεμα
    ας ελπισουμε απο εδω και περα να πανε καλυτερα τα πραγματα, αδελφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φερτε μας τον ψυχιατρο, αδελφε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. File kalispera simfono sta perisotera apo auta pou les ektosapo to y.g. gia ton Ten Kate, pame gera pleon me neo proponiti kai 2 kales metagrafes oi ampaloi apo ton peiraia den exoun tyxi! an thes rixe kai mia matia sto blog mou
    http://sport-lab.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα reseacher
    παντα αδελφε υπαρχουν διαστασεις αποψεων στο προσωπο του τεν κατε και αυτο δεν ειναι κακο.
    συμφωνω, ηρθε η ωρα της αντεπιθεσης και με 2-3 καλες κινησεις ολα μπορουν ν΄αλλαξουν προς το καλυτερο.σηκωνουμε κεφαλι, νταμπλ και παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: