Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Νίκη με γαλλικά κλειδιά!!



Ο Λάζαρος σέρβιρε και ο Άλαν με τον Σισέ εκτέλεσαν το γαύρο-παράρτημα που σε μια μέτρια εμφάνιση του Παναθηναϊκού μας προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του Μαριδάκη.
Το +3 είναι γεγονός, η ομάδα μας καταφέρνει να παίρνει τις νίκες, χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή της και πιστεύω, ότι στην παρούσα φάση αυτό είναι που μετράει .
Νίκες και μόνο νίκες για να παραμένει η ομάδα στην κορυφή και όταν η καμένη γη που παρέδωσε ο Νιόμπλιας γίνει ομάδα τότε θα παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο.


Τίποτα δεν μπορεί ν' αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Οι ομάδες δεν χτίζονται με πρωτοσέλιδα και ψέματα, χτίζονται με υπομονή και σκληρή δουλειά από όλους . Οι φυλλάδες κάνουν την δουλειά τους και ο Παναθηναϊκός τη δική του.
Είμαστε στην κορυφή και θα παραμείνουμε εκεί ως το τέλος, καθαρά και ξάστερα, παίζοντας (καλό ή μη) ποδόσφαιρο - πάρτε το χαμπάρι ο Παναθηναϊκός τον Μάιο Νταμπλούχος θα είναι πάλι.



Θεωρώ πως είναι παράλογο αυτή τη στιγμή να πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων απ' την αρχή της σεζόν μπορεί ξαφνικά να γίνει σούπερ ομάδα επειδή άλλαξε προπονητή. Αυτό από μόνο του δεν φτάνει γιατί πολύ απλά, ο νέος προπονητής χρειάζεται πίστωση χρόνου, ώστε να μάθει την ομάδα και τους παίκτες πρώτα και μετά να προσπαθήσει να περάσει την δική του φιλοσοφία.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Φερέιρα είναι μόλις δυο εβδομάδες στην ομάδα, προσπαθεί να δει όλους τους παίκτες κάνοντας πειράματα, να δει και να καλύψει τις αδυναμίες και με μικρές παρεμβάσεις να καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα όπως όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε.
Θεωρώ λοιπόν πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι η ομάδα μας υπό αυτές τις συνθήκες κερδίζει τους αγώνες και βρίσκεται στην κορυφή.


Επίσης, με την επιστροφή του Νίνη, Γκοβού, Γιούρκα και Λέτο, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει την ποιότητα που του έλειπε τόσο καιρό αλλά και με δύο καλές προσθήκες τον Ιανουάριο σίγουρα μπορούμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια.
Το ζητούμενο είναι ως το τέλος του χρόνου να είμαστε στην κορυφή και αν το καταφέρουμε αυτό τότε όλα μπορούν να γίνουν. Παναθα πάμε δυνατά, Νταμπλ ξανά!!!



Στο χθεσινό παιχνίδι παρόλο που η εμφάνισή μας ήταν μέτρια ως κακή υπήρξαν κάποια διαστήματα που η ομάδα κατάφερε να δείξει την ποιότητά της βγάζοντας κάποιους αυτοματισμούς. Συγκεκριμένα, στη φάση με τον Γιούρκα και τον Λαζο πραγματικά χάθηκε η μπάλα έστω και αν ο Λάζος δεν κατάφερε να σκοράρει.
Επιτέλους είδαμε γκολ από στημένη φάση, είναι το τρίτο αν θυμάμαι καλά και αυτό δείχνει πόσο αδούλευτη ήταν η ομάδα μας με τον Νιόμπλια στον πάγκο.

Επίσης, η ομάδα δείχνει συμπαγής, παίζει με πλάνο, ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να καταφέρνει και στην κακή της μέρα να παίρνει τα αποτελέσματα και να βγάζει από μέσα της το μέταλλο του Πρωταθλητή.

Χρειαζόμαστε όμως βελτίωση σε ατομικό επίπεδο καθώς αρκετοί παίκτες παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και έλλειψης σταθερότητας στην απόδοσή τους και γι' αυτό πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά νεκρά διαστήματα και λάθη στο παιχνίδι μας, τα οποία δίνουν αβαντάζ στους αντιπάλους μας.



Ο Λάζος στο χθεσινό παιχνίδι πραγματοποίησε ακόμη μία καλή εμφάνιση με την πράσινη φανέλα και δικαίως πήρε τον τίτλο του MVP. Πρώτο γκολ του Άλαν και πολύ όμορφο, εξαιρετικός στις εναέριες μονομαχίες, έχει βρει τα πατήματά του πλέον και δείχνει με την απόδοσή του, ότι μπορεί κάποια στιγμή να γίνει ο ηγέτης στο κέντρο της άμυνας.
Ο Γιούρκας με την χθεσινή του απόδοση έδειξε την ποιότητά του και αν συνεχίσει έτσι, πιστεύω θα γίνει μάχη με τον Βύντρα στην δεξιά πλευρά και αυτό θα είναι πολύ καλό για την ομάδα μας, αρκεί ο Γιούρκας να το θέλει.


Έτσι, άπλα και ωραία!!!

Ο Γκοβού με τον Νίνη έδειξαν πάθος και διάθεση, χρειάζονται παιχνίδια στα πόδια τους. Ο πρώτος για να δώσει απαντήσεις και ο δεύτερος για να μας τρελάνει. Ο Σιμάο με την είσοδό του έδειξε πόσο λίγος είναι ο Πλεσσις στο κέντρο - ταλέντο μεν αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ο Σισέ έφτασε τα 13, Keep Fucking, Captain!!!


Ο Φερέιρα έκανε καλό κοουτσάρισμα και του βγήκαν οι αλλαγές ενώ βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο και στον πιτσιρικά Μαυρία.
Απ' ότι φαίνεται, προσαρμόζεται γρήγορα στα δεδομένα του Παναθηναϊκού, το μάτι του 'κόβει' και αντιδρά γρήγορα και με σωστές αλλαγές. Το έκανε επιτυχημένα και με την Κέρκυρα την περασμένη εβδομάδα και τώρα με το γαυρο-παραρτημα.

Είναι αρχή ακόμη για την ομάδα και τον προπονητή, το μέλλον θα δείξει…



Παραμονές της επετείου του θανάτου του πράσινου Αλέξη από την εν ψυχρώ δολοφονία των μπάτσων θεωρώ πολύ ρεαλιστικό να πιστεύει το κράτος ότι δεν θα είχαμε επεισόδια έξω από το γήπεδο.
Δεν έχει σημασία αν στα επεισόδια συμμετείχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού ή αντιεξουσιαστές, σημασία έχει ότι ξεκίνησαν από την προκλητική στάση των μπάτσων έξω από τις θύρες των οργανωμένων, σε ένα αγώνα όπου η παρουσία τους δεν ήταν απαραίτητη.
Μόνο αθώα δεν ήταν η παρουσία τους στο γήπεδο και οι εντολές που τους δόθηκαν, κύριε Μπιτσαξή…



Επίσης, θεωρώ ανεπίτρεπτο να ψεκάζουν συνεχώς οι μπάτσοι δακρυγόνα, δημιουργώντας πρόβλημα σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και γενικά ανθρώπους που βρέθηκαν στο γήπεδο ειρηνικά να παρακολουθήσουν έναν αγώνα.
Έχει παραγίνει αυτή η κατάσταση και πρέπει να δοθεί ένα τέλος.



Τέλος, μπράβο στην διοίκηση για την απόφαση να τιμήσουν τον Γιάτσεκ Γκμοχ για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό. Αναμένουμε και άλλες τέτοιες κινήσεις γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους τίμησαν το πράσινο μεγαλείο.
Κακό δεν είναι να υπάρχουν τσακωμοί σε μια ομάδα, αρκεί οι παίκτες να είναι προσηλωμένοι σε ένα κοινό στόχο: ο Παναθηναϊκός μας
να είναι πάντα πρώτος! Τα υπόλοιπα θα τα βρουν μεταξύ τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: