Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Το παραμύθι της πληρότητας



" Όλο το καλοκαίρι γραφόταν παντού το πόσο πλήρης ήταν ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός και πόσο χρειαζόταν να ξεφορτωθεί τους τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές που του βάραιναν το ρόστερ.
Μάλιστα είχε τεθεί και ως προαπαιτούμενο για να γίνουν μεταγραφές, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα αποτελούσαν συμπλήρωμα σε μια υπερπλήρη ομάδα.

Έχει φτάσει Δεκέμβριος και ακόμα στην Παιανία δεν έχουν καταλάβει ότι ο φετινός Παναθηναϊκός όχι απλώς δεν έχει βάθος, αλλά ακόμα και πολλοί από τους βασικούς δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στις απαιτήσεις της ομάδας.



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, από τον τερματοφύλακα. Ο Τζόρβας φέτος απογοητεύει με τις εμφανίσεις του, δεν έχει καταφέρει να κάνει το κάτι παραπάνω για να δείξει ότι αξίζει τη θέση του βασικού, που τόσο απλόχερα και ολοκληρωτικά του έχει δοθεί και σαν να μην έφτανε αυτό φέρει ευθύνη και για αρκετά γκολ που έχει δεχτεί το τριφύλλι.
Γιατί αποκτήθηκε κοινοτικός τερματοφύλακας το καλοκαίρι; Και κυρίως γιατί δεν τον δοκιμάζει ο συμπατριώτης του Φερέιρα;

Αλλά και ο Νιόπλιας τόσο ευχαριστημένος ήταν που δεν έδωσε ευκαιρία σε κανέναν άλλο;



Η αμυντική γραμμή αποτελεί τα τελευταία χρόνια το εξιλαστήριο θύμα όλων για τις κακές εμφανίσεις. Για πρώτη φορά φέτος λειτουργεί ικανοποιητικά με τον Μπουμπσόνγκ να είναι σταθερός και τον Καντέ ανεβασμένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά να μην υπάρχει κανένας αναπληρωματικός για τη θέση του στόπερ.
Μια θέση επιρρεπή σε κάρτες και τραυματισμούς, αλλά παρόλα αυτά όταν κάποιος δεν μπορεί να παίξει καλούνται τα αμυντικά χαφ να καλύψουν το κενό! Που είναι η πληρότητα;



Τα άκρα της άμυνας αποτελούν φέτος μια από τις μεγάλες μαύρες τρύπες της ομάδας. Όποιος δοκιμάζει την τύχη του σε αυτά απογοητεύει.
Στα δεξιά οι επιλογές Βύντρα και Σεϊταρίδης μόνο λύσεις ανάγκης μπορούν να χαρακτηριστούν, με τον πρώτο να προσπαθεί χωρίς επιτυχία να καλύψει όποιο κενό του ζητηθεί και το δεύτερο να μην μπορεί ούτε καν να πλησιάσει το παλιό καλό εαυτό του.

Ο Στέργος Μαρίνος που δοκιμάζεται σε όλη τη δεξιά πλευρά έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει για να αποτελέσει αξιόπιστη λύση.



Στα αριστερά της άμυνας θέση έχει ο Σπυρόπουλος, γνωστός και ως «ασανσέρ», ένα παιχνίδι παίζει και πέντε απουσιάζει ουσιαστικά από τον αγωνιστικό χώρο.
Τη μεταγραφή του πρέπει να την έχει μετανιώσει εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός.

Τον έχει αγοράσει δύο φορές, τη δεύτερη πανάκριβα και η πτώση της απόδοσής του από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής…



Η πιο νευραλγική θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι τα αμυντικά χαφ. Εκεί ο ΠΑΟ διαθέτει δύο παίκτες μεγάλης αξίας και μεγάλης εμπειρίας, τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστα Κατσουράνη.
Οι δυο τους όμως διαθέτουν και κάτι ακόμα μεγάλο… ηλικία! Φέτος αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της ομάδας, το αόρατο τείχος του Ζιλμπέρτο έπαψε να είναι τείχος και εξακολουθεί να είναι αόρατο, ενώ και ο Κατσουράνης που πέρυσι είχε βοηθήσει στο δημιουργικό τομέα και στο σκοράρισμα, φέτος κινείται σε ρηχά νερά.

Ποιός είναι ο αναπληρωματικός αυτών των δύο ποδοσφαιριστών που ήταν πολύ πιθανό να χάσουν παιχνίδια λόγω κόπωσης και τραυματισμών;

Ο Σιμάο… χωρίς άλλα σχόλια, αλλά και ο Πλεσί που έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία αλλά κανείς δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται.



Εκεί που η απογοήτευση φτάνει στο κατακόρυφο και το ρόστερ δείχνει τις τρύπες του, είναι στον τομέα των δημιουργικών μέσων.
Ο Νίνης στην πρώτη σοβαρή χρονιά του έχει απλά χαθεί, ο Καραγκούνης αποτελεί ενσάρκωση του ρητού «το μεν πνεύμα πρόθυμον η δε σαρξ ασθενής» και μένει ο υπό διωγμό, το καλοκαίρι, Χριστοδουλόπουλος να προσπαθεί μόνος του να σώσει τα προσχήματα.

Μόνη βοήθεια ο Λουίς Γκαρσία.


Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού ο Σίντνεϊ Γκοβού έχει περάσει απαρατήρητος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν έχει καταφέρει να αντικαταστήσει επάξια το Δημήτρη Σαλπιγγίδη που πέρυσι μάτωνε για την ομάδα, έστω και αν έπαιζε σε θέση που δεν γνώριζε.
Όσο για το Λέτο η αλήθεια είναι ότι μετά από την περσινή χρονιά ήταν αναμενόμενο να πέσει η απόδοσή του και οι τραυματισμοί δεν τον βοηθούν να επανέλθει.

Η πλήρης ομάδα όμως έπρεπε να έχει αναπληρωματικό…



Η μόνη γραμμή που δουλεύει αποτελεσματικά είναι η επίθεση, ίσως γιατί αποτελείται από ένα μόνο ποδοσφαιριστή και αυτός είναι ο Σισσέ, ο οποίος παλεύει μόνος του και πολλές καταφέρνει να πάρει τα αποτελέσματα τουλάχιστον εντός των συνόρων.
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει σήμερα ότι οι πράσινοι είναι πλήρεις; Η διοίκηση που βλέπει το πρόβλημα θα δώσει λύσεις;
"

Αναδημοσιεύτηκε απο το www.sportsecrets.gr


El loco: Κατά τη γνώμη μου, αν και το ρόστερ της ομάδας μας απαρτίζεται από πολύ ποιοτικούς παίκτες αυτό δεν φαίνεται στο γήπεδο γιατί πολύ απλά, η ομάδα ολο το καλοκαίρι δεν δούλεψε όπως έπρεπε - μάλλον δεν δούλεψε καθόλου.
Από την αρχή της σεζόν, η ομάδα στηρίχτηκε στο ταλέντο κάποιων παικτών και όχι στο σύνολο και γι' αυτό η ομάδα δεν μπορεί να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση, τα αποδυτήρια της ομάδας είναι εμπόλεμη ζώνη και ο καθένας παίζει για τον εαυτό του.

Η ομάδα είναι καμένη και όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την άθλια εικόνα της ομάδας μας. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα μας για να πάρουμε το νταμπλ και έπειτα να ξανακτίσουμε ότι έχει γκρεμιστεί.



Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω απ' όλους.
Η πράσινη φανέλα είναι βαριά και οι απαιτήσεις του κόσμου τεράστιες.
Όποιος μπορεί, όποιος δεν μπορεί, ας πάρει πούλο!!!



Η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον 4 μεταγραφές ενδεκάδας με βασική προϋπόθεση, το υπάρχον υλικό να μπορεί να αποδώσει βάσει των δυνατοτήτων του.
Ένα 10άρι τύπου Γκονζάλες, έναν περιφερειακό επιθετικό, ένα στόπερ και ένα αριστερό φουλ μπακ.

Θεωρητικά αν βελτιωθούν όλοι τους, το ρόστερ θα είναι πλήρες (ως το καλοκαίρι τουλάχιστον) και η ομάδα θα μπορεί να παίξει άνετα το 4-4-2 ή 4-3-3.

Τερματοφύλακας: Τζόρβας ή Καρνέζης (Καπίνος 3ος, Φερνάντες φεύγει)
Στόπερ: Μπουμσόνγκ - Κατσουράνης ή Καντε ( Μεταγραφή, Σαριέγκι φεύγει)
Δεξί Μπακ: Βύντρα ή Σεϊταρίδης (Μαρίνος)
Αριστερό Μπακ: Μεταγραφη (Σπυρόπουλος πάγκο - Ιωαννίδης δανεικός)
Αμυντικά χαφ: Σίλβα- Καραγκούνης (Σιμάο- Λάντο Φουσού - Πλεσσίς φεύγει)
Δεξί Χαφ: Νίνης- Γκοβού (Μαυριας - Δημούτσος φεύγει )
Αριστερό χαφ: Λέτο - Γκαρσια
Κεντρικό χαφ: Μεταγραφή - Λάζαρος
Επίθεση: Σισσέ - Μεταγραφή - Πετρόπουλος



Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα, αρκεί οι παίκτες να δείξουν μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουν την στήριξή του και να σεβαστούν την πράσινη φανέλα.
ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ Η ΘΥΡΑ 13!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: