Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ GAZZETA.GR

Οι ιδιαίτερες συνθήκες των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει θύελλα στα comments του Gazzetta. Ο όγκος είναι πρωτοφανής και αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη…

Συγγνώμη πρώτα απ’ όλα γιατί εντοπίστηκαν comments που δεν έπρεπε να εγκριθούν. Το τελευταίο τετραήμερο τα σχόλια ξεπέρασαν τα 15.000 σε ημερήσια βάση!

Κι επειδή οι moderators είναι μεν επαγγελματίες αλλά άνθρωποι και όχι μηχανές, ίσως ήταν και ανθρωπίνως αδύνατον να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Τα, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, λανθασμένα εγκεκριμένα μηνύματα ανήκουν στο ανθρώπινο περιθώριο λάθους. Παρ’ όλα αυτά, τούτο δεν αναιρεί την ευθύνη μας.

Κι όπως έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τις ομάδες και τους πρωταγωνιστές του αθλητισμού τους οποίους κρίνουμε καθημερινά, έτσι έχουμε κι ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την ίδια την ιστοσελίδα μας. Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, ο έλεγχος είναι διπλός και τριπλός προκειμένου να αποφευχθούν σχόλια τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει. Πολλώ δε μάλλον μηνύματα που προάγουν τη βία και οπλίζουν χέρια ανεγκέφαλων.

Είναι σαφές ότι ο σχολιασμός εκ μέρους του κοινού είναι κάτι που δεν αρέσει σε όλους όσοι δεν τους ενδιαφέρει η κριτική άποψη. Αντιθέτως, εμάς μας ενδιαφέρει και εξ αρχής υπήρξε έναν εκ των βασικών πυλώνων της ραγδαίας ανάπτυξής μας, κάτι που αποτέλεσε και οδηγό για πολλά ακόμα αθλητικά sites.

Καταγγέλλουμε ότι τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται μια προσπάθεια φίμωσης του κόσμου με απειλές για αγωγές, με «μηνύματα» μέσω οπαδικών ή χειραγωγούμενων ιστοσελίδων, με συκοφαντική δυσφήμιση σε προσωπικό επίπεδο αλλά και επαγγελματικό.

Τα «αυθόρμητα» δημοσιεύματα έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές. Δεν έχουμε άλλον τρόπο άμυνας απέναντι στη στοχοποίηση που επιχειρείται.

Δυστυχώς για εκείνους, πάντως, τα μηνύματα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν κανονικά. Διότι αυτή είναι η φύση του Μέσου. Η διαδραστικότητά του, η συνεχής ροή ειδήσεων συνοδευόμενη από την ταυτόχρονη άποψη του αναγνώστη συνθέτουν για όλους εμάς τους συντελεστές του gazzetta το πλήρες πακέτο ενημέρωσης και δημοκρατικότητας.

Πάντα όμως, υπό την προϋπόθεση ότι το σχόλιο δεν θα ξεπερνάει τα όρια, δεν θα δυσφημεί, δεν θα συκοφαντεί, δεν θα είναι υβριστικό ή πέραν του δέοντος επιθετικό. Για αυτό, και σε κάθε περίπτωση, σχόλια που ξέφυγαν από τον έλεγχό μας αποτελούν δική μας ευθύνη και απολογούμαστε χωρίς να επιζητούμε δικαιολογίες. Και δεσμευόμαστε ώστε το περιθώριο λάθους να περιοριστεί στο απειροελάχιστο.

Η έκκληση που κάνουμε προς τους αναγνώστες είναι να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια εκφράζοντας ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη τους όπως έκαναν μέχρι τώρα, αλλά μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου, χωρίς ακραίες εκφράσεις, απειλές, υπερβολές. Κι είναι κάτι που ζητάμε και για την δική σας προστασία δεδομένου ότι τα στοιχεία όλων των χρηστών είναι καταγεγραμμένα.

Η τρομοκρατία πάντως, δεν θα περάσει…

Σχολιο El loco: Την Κυριακή 20-2-11 το gazzetta.gr είχε βγει έκτος λειτουργίας για μερικές ώρες και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας μας στη ΝΕΤ.
Δεν ξέρω και δεν έχει καμία σημασία άλλωστε, αν οι άνθρωποι του gazzetta.gr έδωσαν βάση στις προτροπές μου μέσω του Green Voice 13 και στις ανάρτησης μου: Πατηστε εδω και εδω

Σημασία έχει πως έδειξαν με την ανακοίνωση τους πως σέβονται τους αναγνώστες τους , πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης και προσπαθούν να αντισταθούν στην προσπάθεια φίμωσης που κάποιοι επιχειρούν να πετυχουν.
Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί και τι θέλουν να πετυχουν.

Από την πλευρά μου οφείλω να πω ένα μεγάλο respect στους συντελεστές του gazzetta που ενημέρωσε τους αναγνώστες του γι΄ αυτό που συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: