Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παραγοντιλίκια...

Αθλητικά και πολιτικά παραγοντιλίκια με "Τσετσένους", "Ρώσους", "Βούλγαρους"...



Το σκάνδαλο των κασετών που έφερε στη δημοσιότητα ο Κούγιας δεν αγγίζει μόνο το ποδόσφαιρο. Αγγίζει όλο το θεσμικό (αλλά και το εξωθεσμικό) πλαίσιο στο οποίο κινείται η έρμη η χώρα μας.Όταν σε θεσμικά όργανα του αθλητισμού της χώρας μας αναδεικνύονται με την ανοχή και την κάλυψη της Πολιτείας άνθρωποι των οποίων το πολιτισμικό επίπεδο δεν απέχει από το επίπεδο ενός πορτιέρη σε κλαμπ της Παραλιακής, τότε το αποτέλεσμα είναι: προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης γνώμης και της αναπαραγωγής ντοκουμέντων που ανατριχιάζουν τον κάθε νομιμόφρωνα πολίτη. Ποιος δεν ανατριχιάζει όταν ακούει από παράγοντα του ποδοσφαίρου να απειλεί ότι θα στείλει Τσετσένους, Ρώσους και Βούλγαρους σε κάποιον διαιτητή αν δε "σφυρίξει" όπως θέλει αυτός;
Κι όμως! Όποιος τολμήσει να τα αναπαράγει και να τα σχολιάσει αντιμετωπίζει τα εξώδικα του κυρίου Μαρινάκη, του καινούριου μας χαβά (χωρίς "λ").
Κι όταν μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα!
Τα blogs newsit, zougla και mypanathinaikos δέχθηκαν επιστολή-εξώδικο από εξουσιοδοτημένο από το Μαρινάκη δικηγορικό γραφείο και απειλούνται με φίμωση επειδή αναφέρονται στα περίεργα που ακούγονται στις περιβόητες κασέτες και φέρεται -από τον Κούγια- να εμπλέκεται αμέσως ή εμμέσως και ο Μαρινάκης.
Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μείνει απαρατήρητο από την ελληνική κοινωνία διότι αγγίζει πλευρές της δημόσιας ζωής.
Κατ' αρχάς το θέμα άπτεται άμεσα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης των πολιτών. Δεν πρόκειται για κάποια αυθαίρετη συκοφαντική δυσφήμιση (που και πάλι δε διώκεται στα blogs), αλλά για αναπαραγωγή και σχολιασμό επί ντοκουμέντων που ήδη ερευνούνται εισαγγελικά.
Αλλά κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνοντι αλλιώς το Νόμο. Νόμος είναι το συμφέρον τους κάθε φορά. Έτσι μάθανε. Έτσι λειτουργεί μια ζωή το ελληνικό κράτος. Έτσι λειτουργούν οι θεσμοί του. Είναι όμηροι ανθρώπων που χρησιμεύουν μόνο σε ομαδικό ξύλο.
Και πόσο μάλλον όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν περιορίζουν τη δράση τους στο "λαικό" ποδόσφαιρο, αλλά αντιθέτως η θέση τους στη δημόσια ζωή είναι σημαίνουσα. Όταν αυτοί είναι συνομιλητές των ανώτερων θεσμικών λειτουργών της χώρας μας, τότε μπορούμε να φανταστούμε πώς περίπου λειτουργούν και οι υπόλοιποι θεσμοί μας: με "Τσετσένους", "Ρώσους", "Βούλγαρους" κλπ. (εννοείται πως η αναφορά των εθνικοτήτων αφορά στις συμμορίες με καταγόμενους από τις χώρες αυτές, όπως ακριβώς ανέφερε η "φωνή των κασετών" και δεν αφορά στους ανθρώπους που εν γένει κατάγονται από αυτές τις χώρες)
Έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν τις ομάδες, έχουν στην ιδιοκτησία τους και τις μεγάλες εταιρείες, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να είναι συναλασσόμενοι τρόπον τινά με τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών κλπ.
Νομίζω πως αντιλαμβανόμαστε τη μέθοδο που ακολουθείται στη διαπραγμάτευση: πρώτα μίζα για να γλυκαθεί ο Χ. Μετά εκβιασμοί και απειλές για να μην "τους την κάνει" ο Χ. Επιστρατεύονται "Τσετσένοι", Ουτσεκάδες, Γκρίζοι Λύκοι, Χουλιγκάνια, Χρυσαυγίτες, Παρακρατικοί και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις για να "πείσουν" τον Χ. Αν ο Χ αποδειχτεί σκληρό καρύδι, τότε ανάλογα με τη δημοσιότητα του ονόματός του είτε τον στέλνουν να συναντήσει άλλους παράτολμους Χ του παρελθόντος είτε απλά τον κυνηγούν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν εκδιώκοντάς τον απ τη δουλειά του, την πόλη του και διαλύοντας τη ζωή του γενικά.
Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας. Είναι ένα κράτος που ανέχεται να παρακολουθεί ανερυθρίαστα τους ευτραφείς 'Αναδόχους της Νύχτας' να κάνουν κουμάντο σε ΄θεσμικούς φορείς ευρυτάτου λαικού ενδιαφέροντος.
Είμαστε το κράτος, στο οποίο θα βρεθούν οπαδοί να πανηγυρίσουν ολότελα κάλπικες νίκες και να αποθεώσουν τύπους που και στη φυλακή οι υπόλοιποι θα ντρέπονταν και να τους φτύσουν. Μιλάμε για ανθρώπους που δε διστάζουν να απειλήσουν ούτε τη γυναίκα του κάθε Χ.
Είμαστε το κράτος όπου την επομένη της αποκάλυψης ενός τεράστιου οικονομικού και ηθικού σκανδάλου με προφανείς ποινικές προεκτάσεις, οι περισσότερες εφημερίδες του αθλητικού Τύπου "προτίμησαν" να το αποσιωπήσουν γράφοντας για μεταγραφές παιχταράδων που θα φέρει ο "γ@μ@ω και δέρνω" προεδράρας. Με τι αντάλλαγμα;
Έλα ντε! Ίσως και χωρίς αντάλλαγμα! Οι φίλοι έτσι κι αλλιώς σε κάτι τέτοιες στιγμές φαίνονται...

Αναδημοσιευτκε απο το toixo-toixo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: