Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δημητρης Σαραβακος '' The Best'' !!!



Ενα μικρο αφιερωμα  για τον ''Μητσαρα΄΄  και  για την  επανεμφανιση του με την πρασινη φανελα, για τα δυο γκολ που εβαλε στα 51 του στον  τον αγώνα των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού με τους επίλεκτους από τον Καναδα οπου  καταφερε να μας δείξει  πως όσο και αν περνάνε τα χρόνια παραμενει ο καλυτερος ελληνας ποδοσφαιριστης που φορεσε την πρασινη φανελα.
Παραμενει  ο μεγαλυτερος ''μικρος'' !!! 



Η ταχύτητα του, η τρίπλα του, το πολύ καλό του σουτ και οι απίστευτες εκτελέσεις φάουλ ήταν τα πολύ δυνατά του στοιχεία τα οποία τον καθιέρωσαν αμέσως στη πράσινη ενδεκάδα και  μας έχουν κάνει ακομα και σήμερα να τον μνημονεύουμε.


 Το καλοκαίρι του 1984, όμως, ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του δαπανώντας 60.000.000 εκατομμύρια δραχμές και τον έκανε δικό του στις 22 Ιουνίου του 1984.
 Στα 12 χρόνια που έπαιξε στον Παναθηναϊκό ο Σαραβάκος κέρδισε 3 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Είχε 254 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη 16η θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Α' Εθνικής ενώ έχει πετύχει και 128 γκολ όντας στη 4η θέση της σχετικής λίστας των κορυφαίων σκόρερ.
Για 12 ολοκληρα χρονια καταφερε να ειναι ο ηγετης της ομαδας και  ο αγαπημενος της εξεδρας !!!


Αξέχαστες φυσικά έχουν μείνει στην πράσινη εξέδρα οι ευρωπαϊκές νύχτες του Δημήτρη Σαραβάκου. Με αυτόν ηγέτη,  ο Παναθηναϊκός πέτυχε ιστορικές νίκες και καθιερώθηκε στην ευρωπαϊκή “ελίτ”. Έφθασε μέχρι τους τέσσερις του Κυπέλλου πρωταθλητριών και τους οκτώ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.


Ο "μικρός" έκανε πολλά μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη αλλά σίγουρα όλοι θυμούνται τα ματς της περιόδου 1987-88 με αντίπαλο την Γιουβέντους. Ο Σαραβάκος έκανε όργια στα ματς με τους Ιταλούς, πέτυχε δύο τέρματα, και ανάγκασε εκείνο το καλοκαίρι τους Ιταλούς να κινηθούν για την απόκτηση του.
Ο ' καπετανιος'' ήταν ανένδοτος,  ούτε που ήθελε να σκέπτεται το ενδεχόμενο αποχώρησής του και η πρόταση των Ιταλών απορρίφθηκε ασυζητητί.

 ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΑΡΑ!!!

Δυστηχως η κοντρα του με τον Οσιμ δεν τον αφησε  να κλεισει  τη καριέρα του στον Παναθηναϊκό όπως θα ήθελε  και θα θελαμε  . Για αυτό και πριν την έναρξη της σεζόν 2005-06 η Πράσινη ΠΑΕ φρόντισε να τον τιμήσει σε ένα φιλικό στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Σαραγόσα.
 60.000 Παναθηναικοι μεσα στο κατακαλοκαιρο αποθεωσαμε και τιμησαμε  τον Δημήτρη Σαραβάκο όπως πραγματικά του άξιζε σε μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη καρδιά του "Μητσάρα" και σε ολους μας!!!

Αξεχαστο θα μεινει στον τελικο κυπελου του '94 στο Οακα το συνθημα   '' Μητσαρα Βαζελα, βγαλε την φανελα'' και η απαντηση του ''μικρου'' με το χαμενο πεναλτυ!!!


 Το πρασινο  αιμα νερο δεν γινεται...


Κι ομως η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό τον έφερε ξανά πίσω στην ομάδα για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, χωρίς όμως να έχει την παλαιότερη αποδοχή από το σύλλογο και με μόνο στήριγμα τους φίλαθλους του Παναθηναϊκού.

Σε ευχαριστουμε ΄΄ Μητσαρα΄΄  για ολα οσα μας εχεις χαρισει!!!
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: