Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

«το σπίτι του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλο παρά η Λεωφόρος».


Το μεγάλο όνειρο του Θανάση Γιαννακόπουλου για επιστροφή όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού στο σπίτι του, στη Λεωφόρο, και η δήλωσή του για την υπογραφή του που δεν ήξερε πού την έβαζε!


Πριν από 13 χρόνια, σαν σήμερα στις 21 Οκτωβρίου 1999, η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε στο ΟΑΚΑ τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Φάνη Χριστοδούλου και Κώστα Παταβούκα. Στα πλαίσια της γιορτής ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ζήτησε να επιστρέψουν όλα τα τμήματα του Τριφυλλιού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε πως το ζήτημα είναι καθαρά θέμα πολιτείας και πως δεν είναι μόνο προσωπική του επιθυμία, αλλά όλων των φιλάθλων του Συλλόγου, καθώς «το σπίτι του Παναθηναϊκού δεν είναι άλλο παρά η Λεωφόρος».

Από τότε πολλά άλλαξαν. Το 2003 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος παρουσίασε σε ανθρώπους του Παναθηναϊκού πρότζεκτ που είχε επιμεληθεί και το οποίο κοινοποίησε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, στον αδελφό του Παύλο, στον Βλάση Σταθοκωστόπουλο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις τότε μελέτες, περιελάμβαναν γήπεδο ποδοσφαίρου 30.000 θέσεων, κλειστό αθλοπαιδιών 6.500 θέσεων, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων χωρητικότητας 1000 ατόμων, χώρους στέγασης για όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού, «πλατεία» με καταστήματα και εστιατόρια. Όλα αυτά σε 20 στρέμματα.

Δεν έγινε γνωστό το πού μπλόκαρε η συγκεκριμένη σκέψη. Έκτοτε έπεσαν στο τραπέζι αρκετές λύσεις όπως το Γουδί και ο Ελαιώνας, μέχρι να καταλήξουμε ξανά στον Ελαιώνα, που μετονομάστηκε σε Βοτανικό, και στη Διπλή Ανάπλαση.

Πλέον, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, υπό τις ευλογίες του πρώην μεγαλομετόχου, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε διάλυση! Κινδυνεύει να χάσει το ιστορικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να αποκτήσει λειψές εγκαταστάσεις στο Βοτανικό για τον Ερασιτέχνη και μία άδεια για κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έπεσαν υπογραφές από ανθρώπους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Οι δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο σε Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού στις 18 Απριλίου 2012 είναι χαρακτηριστικές:

«Παρότι έχουμε διαφωνίες, Ανδρέα, ως προς τον τρόπο που βλέπουμε τα θέματα του Παναθηναϊκού, η πρότασή σου είναι θετική. Αφού ζήτησε ο Βαρδινογιάννης λογοδοσία, καλά κάνεις και τη ζητάς.
Είναι θετικό σημάδι. Να αναβάλουμε τη συνέλευση. Εμένα τόσα χρόνια δεν με ρωτήσανε ποτέ και για τίποτα στο θέμα του γηπέδου. Δεν έχω ιδέα τι γινόταν εκεί και δεν ξέραμε τι υπογράφαμε για το γήπεδο»...».


1999 Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για επιστροφή στη... από GreenZoneGr

Πηγη:www.greenzone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΠρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: