Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πώς το γήπεδο «ανατίναξε» την πολυμετοχικότητα...


Παρατηρώντας τα γεγονότα από μακριά και συνδέοντας με τα όσα συμβαίνουν σήμερα καταλήγουμε με βεβαιότητα ότι η πολυμετοχικότητα στην υγειή μορφή που την μάθαμε το καλοκαίρι του 2008, ανατινάχτηκε όταν έφτασε η ώρα να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Όχι για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά όταν ήρθε η στιγμή να υλοποιήσει το όραμά του. Το γήπεδο στον Βοτανικό!
Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα γεγονότα...


Θυμίζω 5 χαρακτηριστικές ημερομηνίες, πριν φτάσουμε στο... μπαμ:


19 Ιανουαρίου 2009: Το ΣτΕ μπλοκάρει το εμπορικό του Βωβού και συγχρόνως και το γηπεδικό.

19 Μαίου 2009: Ο Βωβός στέλνει εξώδικο και απειλεί με αγωγή τον Δήμο Αθηναίων και τον Παναθηναϊκό ύψους 280 εκατ. ευρω (!!!), εαν προχωρήσουν την κατασκευή του γηπέδου, χωρίς το εμπορικό.

18 Σεπτεμβρίου 2009: Εκδίδεται η άδεια κατασκευής του γηπέδου και ο Παναθηναϊκός μπορεί ν' αρχίζει να χτίζει...

31 Οκτωβρίου 2009: Ο Βωβός καταθέτει αίτηση ανάκλησης της άδειας του γηπέδου στο ΣτΕ, η οποία δεν "περνάει"! Άρα ο Παναθηναϊκός μπορεί να χτίσει ανενόχλητος.

1 Μαρτίου 2010: Ο Βαγγέλης Σαμαράς στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ δηλώνει, μετά από σχετικές ερωτήσεις του Νικόλα Πατέρα, ότι δεν έχει βρεθεί χρηματοδότης για το γήπεδο. Σημειωτέον ότι η Ελλάδα στις 23 Απριλίου μπήκε στο ΔΝΤ, οπότε οι προοπτικές χρηματόδοτησης εξανεμίστηκαν.

Για να αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα, εκείνη την σεζόν (2009-2010) ο Παναθηναϊκός κατακτάει το νταμπλ και εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, της επόμενης περιόδου.
Ο Ολυμπιακός βγαίνει 5ος και καταϊδρωμένος, ενώ ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ δίνει στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να πάρει όλο το market pool του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι συμβαίνει τότε;

Αντί ο Τζίγκερ να στηρίξει τον Πατέρα και ο Παναθηναϊκός να γίνει μόνιμως Πρωταθλητής (ο Ολυμπιακός ήταν σε πλήρη παρακμή) και φυσικά να μην έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα, τραβάει το χαλάκι κάτω από τα πόδια του προέδρου και γίνεται μπίλιες με τον Βγενόπουλο και τους υπόλοιπους πολυμετοχικούς (Ζολώτας, Ξυλάς).

Το πρόβλημα του Τζίγκερ δεν ήταν ούτε το... εξοδολόγιο (φάνηκε άλλωστε με τις μεταγραφές της διοίκησης Κωνσταντόπουλου-Γόντικα), ούτε τίποτα από αυτά που γράφτηκαν στη συνέχεια.

Το πρόβλημα ήταν το γήπεδο!

Η ΠΑΕ είχε την ευκαιρία της ζωής της να χτίσει το γήπεδο (έστω και σε αλμυρή τιμή), φτάνει οι μέτοχοι να έβαζαν το μερίδιό τους, αφού πλέον δεν υπήρχε η δυνατότητα χρηματοδότησης από τις τράπεζες λόγω ΔΝΤ!
Ωστόσο ο μεγαλομέτοχος δεν ήταν διατεθημένος να το πράξει αυτό, με δεδομένο ότι του αναλογούσε ένα ποσό που άγγιζε τα 60 εκατ. ευρώ!

Έτσι προτίμησε ν' ανατινάξει την πολυμετοχικότητα και να βάλει στον πάγο την περίφημη άδεια κατασκευής του γηπέδου.

Άλλωστε οι άνθρωποί του ΠΟΤΕ δεν εξήγησαν γιατί δεν χτίστηκε το γήπεδο, παρ' ότι είχε βγει η άδεια κατασκευής του!

Εαν δεν υπήρχε η απειλή του Βωβού, όπως με στόμφο ισχυρίζονταν, μήπως μπορούν να μάς πουν γιατί δεν χτίστηκε το γήπεδο και συναίνεσαν στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη, όπου το γήπεδο έπρεπε να το κατασκευάσει ο Δήμος Αθηναίων και όχι ο Παναθηναϊκός;

 Πηγη: aioniapistos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: