Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Πού είναι τώρα οι Παναθηναϊκάρες;»



Τελικά δεν υπάρχει κανένας επιφανής Παναθηναϊκός για να βοηθήσει οικονομικά ή απλώς ούτε ένας δεν επιθυμεί να... μπλέξει;

Η πλειοψηφία των φιλάθλων του Τριφυλλιού αναρωτιέται πώς γίνεται να υπάρχουν εύποροι Παναθηναϊκοί που να μη βοηθάνε τον Σύλλογο τώρα που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Οι κάπως πιο... πονηροί το εξειδικεύουν στο «πού είναι ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας», λες και είναι υποχρεωμένοι οι μέτοχοι της τάξεως του 10% και 5% να βγαίνουν πάντα μπροστά και να διορθώνουν τα λάθη άλλων, με αντάλλαγμα λάσπη από τα media, ψέμματα, τσουβάλιασμα και καμμένη γη από τους «εντός εχθρούς».

Και φυσικά δεν υπάρχει μόνο ο Πατέρας και ο Βγενόπουλος. Χρήματα θα μπορούσε να βάλει ο Γιαννακόπουλος, ο Πολέμης, ο Νίκας, ο Ξυλάς, ο Ζολώτας ή πρόσωπα που ενώ είχαν αρχικά μπει στην ΠΕΚ (όπως ο Βενιαμής και ο Αλαφούζος), μόλις άκουσαν τον Τζίγγερ να λέει πως θα είναι ο εγγυητής του μέλλοντος, έπιασαν το μήνυμα και έστριψαν διά του αρραβώνος! Όταν ΚΑΝΕΙΣ δεν βάζει χρήματα στην ΠΑΕ (με εξαίρεση τον Βγενόπουλο που είναι ο μόνος συνεπής σε όλες τις ΑΜΚ από το 2008 μέχρι σήμερα) τότε ή ΟΛΟΙ είναι σπαγκοραμμένοι ή κάτι άλλο συμβαίνει. Η ιστορία έχει αποδείξει πως μάλλον δεν ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο...

Αυτό που ίσως δεν μπορούν να αντιληφθούν οι πολλοί είναι πως τα πράγματα έχουν μαεστρικά οδηγηθεί στο σημερινό αδιέξοδο. Το ερώτημα που ακούγεται «πού είναι οι Παναθηναϊκάρες» δεν έσκασε ξαφνικά, αλλά χτίζεται εδώ και μήνες. Από τη στιγμή που... χάρισε τις μετοχές του ο Τζίγγερ.

Μία ΠΑΕ διαλυμμένη, γεμάτη χρέη, ποδοσφαιριστές με (ας το πούμε ευγενικά) μειωμένη  απόδοση, παράγοντες που πρόσκεινται στο περιβάλλον προηγούμενου καθεστώτος, αβεβαιότητα στο γηπεδικό, η παράγκα να βασιλεύει και τα media να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να δοξάζουν το ψέμα. Αυτά έχει να αντιμετωπίσει ο κάθε πιθανός επενδυτής και για αυτούς τους λόγους οι μόνοι «τρελοί» που θα έβαζαν τα λεφτά τους στον Παναθηναϊκό είναι οι πρίγκιπες του Τσάκα (έτσι κι αλλιώς με τα ψέμματα κανείς δε φτωχαίνει...).

Προφανώς και οι Παναθηναϊκοί επιχειρηματίες διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία για να μην δαγκώσουν το τυράκι της φάκας. Όχι αυτή τη φορά. Στη γωνία τους περιμένουν για να τους φορτώσουν το φετινό «στραπάτσο», τα περυσινά λάθη και όλα τα τραγικά λάθη που έγιναν από το 2010 μέχρι και σήμερα. Έτσι, κάθε επιφανής Παναθηναϊκός αφήνει στην άκρη το συναίσθημα, λειτουργεί με τη λογική και κατά συνέπεια δέχεται τα πυρά του διψασμένου για αίμα λαού (και ποτισμένου με καθημερινή προπαγάνδα) που αναζητεί σωτήρες. Του λαού που αδυνατεί να διακρίνει έστω και ένα αισιόδοξο σενάριο για το μέλλον.

Το δίλημμα που ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ βάζουν στο στόμα των φιλάθλων συντονισμένα τα media είναι: «Ή να επιστρέψουν οι "σωτήρες" ή να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σιγά-σιγά το come-back της αγίας οικογένειας». Από την παγωνιά του -30, η δεύτερη θέση εκπέμπει μία... αίγλη για ορισμένους!


Είναι εντυπωσιακό πώς η αγία οικογένεια κρατούσε (και κρατάει) σε απόσταση όλους τους φιλόδοξους επενδυτές ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν τον Σύλλογο να βγει από την κρίση. Είναι εντυπωσιακό πώς εν έτει 2013 το δίλημμα είναι... χρεοκοπία ή Βαρδινογιάννης!

Πώς όμως αλήθεια φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν Παναθηναϊκοί «λεφτάδες» με όρεξη να στηρίξουν το σύλλογο που το έχει ανάγκη; Είναι η αγία οικογένεια τελικά η μόνη σωτηρία;

Είναι απαραίτητο ένα φρεσκάρισμα της μνήμης...

Υπενθυμίζουμε πως πριν το 2008 επικρατούσε ο μύθος «Παναθηναϊκός με Βαρδινογιάννη ή καθόλου Παναθηναϊκός». Οι λόγοι:
•    «Ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται». Αυτό είναι το μότο που έβγαινε από τα χείλη τόσο της αγίας οικογένειας, όσο και από αυτά των φιλόδοξων αγοραστών, δηλαδή των Γιαννακόπουλων, όταν η οργή των φιλάθλων ξεχείλιζε λόγω εγχώριων και ευρωπαϊκών αποτυχιών.
•    Ο Τζίγγερ είχε αφήσει την Παράγκα να γιγαντωθεί, ποτέ δεν την πολέμησε, και κατά συνέπεια όποιος πιθανότατα να ήθελε να πάρει τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να πολεμήσει ένα ολόκληρο σύστημα μαφίας για να κατακτήσει τίτλους.
•    Η αγία οικογένεια έπειτα από τρεις δεκαετίες δεν άφησε στον Παναθηναϊκό ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο. Ούτε προπονητικό κέντρο, ούτε σύγχρονο γήπεδο, ούτε γραφεία, ούτε τίποτα!

Μετά το το νταμπλ του 2010, ο «εγγυητής» Γιάννης Βαρδινογιάννης αντί να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης και τελικά να αποχωρήσει η οικογένειά του το 2011 αφήνοντας καθαρό τον Παναθηναϊκό, ώστε όποιος το επιθυμούσε να επενδύσει, τι έκανε;
•    Αρχικά «πάρκαρε» τις μετοχές του. Εν συνεχεία, συνδιαλεγόταν με Άραβες αμφιβόλου... ποιότητας και αξιοπιστίας και έκλεινε τα αυτιά σε πραγματικές προτάσεις.
•    Χάρισε τις μετοχές του πακέτο με χρέη, με «λαβύρινθους» στο Βοτανικό, με απλήρωτους παίκτες...
•    Νοικιάζει την Παιανία (με εξαίρεση τη φετινή περίοδο) με εξοντωτικό ποσό για τα σημερινά (και όχι μόνο) οικονομικά δεδομένα. Το προπονητικό κέντρο από την κορυφή μέχρι τα νύχια ελέγχεται από την οικογένεια.
•    Φιλικά προς την αγία οικογένεια ΜΜΕ έχουν κάνει με κάθε τρόπο ξεκάθαρο πως όποιος βγει μπροστά θα βρει… τον μπελά του. Το μήνυμα δόθηκε μέσω του ανελέητου πολέμου που δέχτηκαν οι πολυμετοχικοί και εν συνεχεία ο Γιάννης Αλαφούζος: «Μείνετε μακριά για το καλό σας».
•    Διοικήσεις που όρισε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εκτόξευσαν το χρέος. Οι ίδιες διοικήσεις που με κάθε τρόπο σαμπόταραν οικονομικά και αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό. Όποιος αποφασίσει να βγει μπροστά θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να ψαλιδίσει χρέη που άλλοι άφησαν. Και όχι μόνο αυτό αλλά, αφού κάθε πόστο «ελέγχεται», δε θα γνωρίζει αν θα διορθώσει τελικά την κατάσταση ή αν θα βρεθούμε ξανά στα ίδια!
•    Το πάθημα των πολυμετοχικών λειτουργεί ως αποτρεπτικό μάθημα των επομένων. Όταν κάποιοι έβαλαν 65 εκατ. ευρώ για να εκτινάξουν τον Παναθηναϊκό και σήμερα βλέπουν τους κόπους τους να έχουν καταντήσει καμμένη γη και τον Τζίγγερ να εμφανίζεται στο γήπεδο χαμογελαστός και να... καμαρώνει το έργο του, τότε είναι αντιληπτό πως δύσκολα θα βρεθεί ο τρελός που θα έχει όρεξη να βάλει το χέρι στην τσέπη σε μία ΠΑΕ γεμάτη παγίδες.
•    Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε λόγο για «εκκαθαρίσεις», όμως τελικά παρατηρείται ακριβώς το αντίθετο! Σε κάθε σημαντικό πόστο, από ποδοσφαιριστές μέχρι οικονομικά στελέχη παραμένουν πρόσωπα που... χαίρουν της εκτίμησης της αγίας οικογένειας. Όχι μόνο δεν έγιναν (προς το παρόν) εκκαθαρίσεις -με εξαίρεση τον Γόντικα, που παραμένει ωστόσο στο Δ.Σ. της Συμμαχίας- αλλά γίνονται πλέον μέχρι και αναβαθμίσεις στελεχών που ανήκουν στον φερόμενο ως «κύκλο του πρώην μεγαλομετόχου»!
Τι σημαίνει «κάθαρση» και πόσα μέτωπα έχει ανοιχτά αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Αλαφούζος, αν δεν θέλει να παρατήσει ό,τι ξεκίνησε;
•    Ξεσκαρτάρισμα στην ΠΑΕ και απομάκρυνση στελεχών και ποδοσφαιριστών που... θυμίζουν Βαρδινογιάννη.
•    Εύρεση λύσης στο θέμα Παιανία - προπονητικό κέντρο!
•    Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τις εκκρεμότητες του Βοτανικού.
•    Καταπολέμηση της προπαγάνδας.
•    Μετωπική σύγκρουση με το σύστημα που προστατεύει τη «μαφία» του ελληνικού ποδοσφαίρου (όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει όσους το ελέγχουν).

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τα παραπάνω θα μείνουν στα λόγια ή αν ο Γιάννης Αλαφούζος θα θέσει επιτέλους σε εφαρμογή ό,τι έχει υποσχεθεί.

πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: