Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πώς «έδιωξαν» (για πρώτη φορά) τον Κυριάκο



Διαβάστε πως το 1999 ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πρότεινε... ημιεπαγγελματισμό στον Σωτήρη Κυριάκο και τον οδηγούσε στη Β' Εθνική και τον Άγιο Νικόλαο...



Βρισκόμαστε στα μέσα του Απριλίου του 1999. Οι δρόμοι του Σωτήρη Κυριάκου και του Παναθηναϊκού χώριζαν. Για πρώτη φορά.

Ο 19χρονος αμυντικός, ο πιο ταλαντούχος που έβγαλε ποτέ η ακαδημία του συλλόγου δέχτηκε πρόταση από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη που τη θεώρησε ντροπιαστική και την απέρριψε.
Με τρεις διαφορετικές διοικήσεις τα «έσπασε» ο Σωτήρης Κυριάκος. Και τις τρεις φορές η κοινή συνισταμένη ήταν ένα όνομα... Βαρδινογιάννης! Πρώτα το 1999 με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ακολούθως, επί ιδιοκτησίας Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τέλος, το 2008, επί πολυμετοχικότητας, όταν και πάλι ο Τζίγγερ έθεσε βέτο για μη απόκτησή του, αψηφώντας με το καλημέρα της συμφωνίες με τους υπόλοιπους μετόχους.

Ο ισχυρός τότε άνδρας της ΠΑΕ πρότεινε στον Σωτήρη Κυριάκο να υπογράψει για δύο χρόνια ως ημιεπαγγελματίας συν τέσσερα χρόνια επαγγελματικά (όπως το εννοούσε ο Βαρδινογιάννης, δηλαδή με μισθούς δημόσιου υπαλλήλου, τύπου Μπασινά, Καραγκούνη).



Ο στόπερ αρνήθηκε την πρόταση, κατέληξε στην Κρήτη και στον Άγιο Νικόλαο και επέστρεψε τελικά στο Τριφύλλι πανέτοιμος πλέον αμυντικός, διεθνών προδιαγραφών. Αγαπήθηκε από την κερκίδα και αυτό ήταν το λάθος του. Όπως όλοι οι παίχτες που αποκτούν ξεχωριστή σχέση με τους οπαδούς, απομακρύνθηκε και έφτασε μέχρι και στα δικαστήρια.



Ενδιαφέρον προκαλεί το απόκομμα της «Αθλητικής Ηχούς» που φέρει την υπογραφή «Κώστας Γκόντζος». Ο νυν εκδότης του Derby είχε από τότε το… συνήθειο να μην ρίχνει ποτέ τις όποιες ευθύνες στη διοίκηση αλλά αντιθέτως, με τη διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει, να τις «πετάει» στους ποδοσφαιριστές.

Πηγη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: