Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Θέληση: Το πρώτο βήμα για την επιτυχία



Η διάθεση για καταπολέμηση της «παράγκας», η διαφορά των DVD και η δεύτερη χρονιά του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία...

Η κίνηση του Παναθηναϊκού (φυσικών προσώπων, ώστε να υπάρχει νομική κάλυψη) να προσφύγει κατά της διαιτησίας στα πολιτικά δικαστήρια δείχνει αν μη τι άλλο πως υπάρχει θέληση να καταπολεμηθεί το παρασκήνιο που τρώει τις σάρκες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από μόνη της η θέληση δε σημαίνει πολλά, γιατί στο τέλος η ουσία είναι που μετράει. Είναι όμως το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την επιτυχία. Για παράδειγμα, στα χρόνια της «μονομετοχικότητας» του Βαρδινογιάννη, ο βασικότερος λόγος που είχε γιγαντωθεί η «παράγκα» ήταν επειδή δεν υπήρχε καμία διάθεση, καμία θέληση να καταπολεμηθεί. Έτσι τουλάχιστον έδειχναν οι πράξεις των διοικούντων.

Ορισμένοι… νοσταλγοί των πρώην «καθεστώτων» συγκρίνουν το DVD που επισυνάφθηκε της μηνυτήριας αγωγής των «πρασίνων» με το περίφημο DVD επί Βαρδινογιάννη που είχε εξοργίσει ακόμα περισσότερο τον ήδη τότε «φουντωμένο» κόσμο του Παναθηναϊκού.

Υποθέτουμε πως δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς αρκετή φαιά ουσία για να αντιληφθεί πως είναι τελείως διαφορετικό το να κρεμιέται στα περίπτερα της χώρας ένα DVD ως μέσο αντίδρασης κατά των επί σειρά ετών διαιτητικών «σφαγών», από το να κατατίθεται αυτό στα πολιτικά δικαστήρια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίος ο σημερινός έντονος εκνευρισμός της ΕΠΟ. Εκνευρισμός που ποτέ δεν υπήρχε κατά του Παναθηναϊκού στα χρόνια της «παράγκας του Θωμά».

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δεσμευτεί πως θα ισοπεδώσει τη διαφθορά. Αυτό οφείλει να κάνει! Είναι υποχρέωσή του από τη στιγμή που έχει επιλέξει να είναι πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Στη σύγχρονη ιστορία του Τριφυλλιού, ο μόνος πρόεδρος που κατόρθωσε επιτυχώς να διαλύσει το παρασκήνιο είναι ο Νικόλας Πατέρας. Κανείς άλλος.

Αυτό το πέτυχε στη δεύτερη χρονιά της θητείας του. Κάτι που αποτελεί ένα σημάδι αισιοδοξίας για το «σήμερα».

Αν ο Γιάννης Αλαφούζος, στη δεύτερη χρονιά του ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, κατορθώσει να προσδώσει επιτέλους στο ποδόσφαιρο αξιοπιστία και να στείλει στη δικαιοσύνη όσους έχουν διώξει τον κόσμο από τις κερκίδες, θα το δείξει το άμεσο μέλλον. Προς το παρόν κρατάμε τη θέληση που φαίνεται να υπάρχει.

 πηγη 


Σκορπιός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: