Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Λυμπε, Respect!!!



Λάβρος ο Νικόλας Λυμπερόπουλος μίλησε για την απουσία της διοίκησης του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη, για την ομάδα που «νίκησε την Μπαρτσελόνα και διαλύθηκε», για το σύννεφο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για 15 χρόνια, για τη διαιτησία που του στέρησε τίτλους. 
Μίλησε ακόμα για το ντέρμπι «αιωνίων» που πλησιάζει και στο οποίο η Λεωφόρος θα είναι... καμίνι.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και νυν τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στη διαδικτιακή εκπομπή SuperBALL του contra.gr.

 


Για την Ριζούπολη είπε χαρακτηριστικά πως «έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν», και πρόσθεσε: «Θα μείνω σε αυτά που είπαν και άλλα παιδιά. Αν γινόταν σήμερα, οι παίκτες θα παίρναμε την απόφαση να μην παίξουμε».

 Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τη… στήριξη της διοίκησης σε εκείνο το παιχνίδι, απάντησε:

 «Ποια διοίκηση; Δεν ήταν μαζί μας καμία διοίκηση. Για αυτό είπα πως θα παίρναμε οι παίκτες την απόφαση να μην αγωνιστούμε».


Μία ερώτηση που του έγινε ήταν «πού πέρασε καλύτερα, στην ΑΕΚ ή στον Παναθηναϊκό». Η απάντησή του ήταν διπλωματική, δηλαδή και στις δύο ομάδες, όμως συμπλήρωσε με νόημα: «Αν με ρωτήσεις πού πέρασα καλύτερα από... διοικητικής άποψης, τότε στην ΑΕΚ».


 

Για το αν ένιωσε όλα αυτά τα χρόνια ότι τον αδίκησε η διαιτησία:
 

«Παντού οι μεγάλες ομάδες παίρνουν περισσότερα σφυρίγματα... Στην Ελλάδα υπάρχει ένα... σύννεφο τα τελευταία 15 χρόνια. Και δεν είναι μόνο σύννεφο. Δεν έχει βγει και κάποιος υπεύθυνος όλα αυτά τα χρόνια να μας μιλήσει. Ολα είναι συζητήσεις. Νιώθω ότι θα μπορούσα να έχω περισσότερους τίτλους. Σε κομβικά σημεία έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η διαιτησία. Σημασία έχει σε αυτές τις περιπτώσεις όχι τι κάνεις εσύ αλλά η ομάδα.

Το 2003 διαλύθηκε μία ομάδα που νίκησε την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ. Το 2008 διαλύθηκε μία άλλη ομάδα. Αν κάποιοι ήθελαν να καλύψουν τις αδυναμίες τους έτσι... Ο παίκτης σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πας στην επόμενη προπόνηση επειδή το γουστάρεις».
 



Ειδικά για την ομάδα του Παναθηναϊκού το 2003 και τη «διάλυσή» της:«Σε πληροφορώ ότι ακόμα όταν βρίσκομαι με κάποια παιδιά, τον Καραγκούνη, τον Γκούμα, τον Μπασινά, αυτό είναι θέμα συζήτησης. Η ομάδα εκείνη θα μπορούσε να κάνει πολλά. Κάποιους βόλευε περισσότερο η λύση που προτιμήθηκε. Ο κόσμος ήταν μαζί μας. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Στη Ριζούπολη πάντως η διοίκηση δεν ήταν εκεί».

 


Για το ερχόμενο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, είπε:

«Πολλοί σκέφτονται ότι επειδή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αυτό το σταυροδρόμι, δηλαδή προσπαθεί να αλλάξει τη φιλοσοφία του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια βασιζόμενος σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, πολλοί μπορούν να σκεφτούν ότι δεν έχει την αίγλη. Το ντέρμπι, όμως, είναι πάντα ντέρμπι, η Λεωφόρος θα δώσει μία οντότητα παραπάνω και ο Παναθηναϊκός έχει καλή ψυχολογία παρά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό, το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει. Νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με πάθος και ένταση

 

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αλλά ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι. Όποιος έχει τη μεγαλύτερη δίψα θα κερδίσει. Δεν νομίζω ότι θα μετρήσει τόσο η ποιότητα. Το γήπεδο θα είναι καμίνι και όπως είπα πιστεύω ότι θα δούμε ένα ματς με πάθος και ένταση».
 


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε ακόμα πως από τους επιθετικούς του πρωταθλήματος έχει ξεχωρίσει τον Μπεργκ, γιατί του αρέσει που κινείται και εκτός περιοχής, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα από τον Βαζέχα.



Υποδειγμα αθλητη,ηθος,αξιοπρεπεια και αστειρευτο ταλεντο.
 Respect Νικολα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: