Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ!!!


Τα 13+6 (γκολ+ασίστ) του Μπεργκ & οι 6 (κάρτες) των Θάνων στον Μπεργκ


Αν το συνεχίσει έτσι ο Μάρκους Μπεργκ δεν θα μείνει στην ιστορία ως μια απλά επιτυχημένη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, αλλά ως μέτρο και σταθμό του απόλυτα ευνοϊκού deal: κόστος μηδέν, προσφορά ανεκτίμητη.
Με φόρα απ’ τον Περαία, το ψηλόλιγνο παλικάρι από τη Σουηδία συνέχισε να μεγαλώνει τη στατιστική του στα 13 γκολ, χώρια οι 6 ασίστ… Μόνο που 6 είναι από σήμερα κι οι κίτρινες κάρτες του, αφού όλοι οι Θάνοι του οικοσυστήματος Σούπερ Λιγκ / ΕΠΟ συνεχίζουν να τον έχουν στο σημάδι: 6 κάρτες σέντερ φορ πράμα, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, 8 παίκτες, έχουν 9 αθροιστικά: από 2 Αβραάμ, Μπονγκ, από 1 Σιόβας, Χολέμπας, Σαλίνο, Τόρες, Παπάζογλου. 
Ο δε Κωστάκης Μανωλάς το κίτρινο δεν το ξέρει ακόμη. Η θλιβερή ΕΠΟ / ΚΕΔ απέτυχε να αποτρέψει το «στριπτίζ» του 0-3, αλλά κατ’ εντολή του Βαγγέλα κάνει ό,τι μπορεί για να σπάσει τα νεύρα των «πρασίνων». Αν σήμερα στη «Λεωφόρο» δεν ήταν αντίπαλος ο αξιολύπητος Άρης, αλλά μια ποιοτικότερη ομάδα, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα έφτανε στο εντός έδρας high score για τη σεζόν (4-1)…


Μοιάζει οξύμωρο, αλλά παρά την «τεσσάρα», παρά και τις 23 τελικές, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε δα και καμιά σπουδαία εμφάνιση. Απέναντι στο απομεινάρι μιας άλλοτε ένδοξης ομάδας, που πέρσι για να σωθεί «φίλησε δαχτυλίδι» και φέτος κατάντησε να σωρεύονται στην 11άδα της τα ταλέντα του Κύργια, του Νταμαρλή, του Γιαννίτση, του Οικονομόπουλου, του Ηρακλή και του Τσιάρα, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν με πειραματική σύνθεση: οι 5/11 σε σχέση με το «Καραϊσκάκης» ήταν διαφορετικοί (Κοτσόλης, Μαρινάκης, Μέντες, Πέτριτς, Κλωναρίδης), χώρια η υπερβολικά τολμηρή version του 4-4-2, με Μέντες κεντρικό αμυντικό, Πράνιτς ανασταλτικό και Κλωναρίδη μεσοεπιθετικό… 
Ακόμη κι έτσι, πάντως, για ένα και κάτι ημίχρονο το ματς είχε κόπο. Ας είναι καλά ο Θάνος, βέβαια: από τη στιγμή που ο Μπεργκ πέτυχε το 1-0, ο εκ Γρεβενών ρέφερης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του μπας και ξαναβάλει τον Άρη στο «κόλπο». 
Τι πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού (το 6ο φετινό…) με το οποίο γέλασε ως κι ο Σκόρδας, τι πέναλτι «πνιγμένο» υπέρ του Παναθηναϊκού (το… πολλοστό, χάσαμε τον λογαριασμό πια), τι ένα σωρό φάουλ για ψύλλου πήδημα γύρω από τα καρέ του Κοτσόλη (από ένα τέτοιο, σε βουτιά του Τάτου, ήρθε το 1-1…), ως και κάρτα στον Μπεργκ, η 6η που λέγαμε παραπάνω! 
 Ο κορυφαίος επιθετικός της λίγκας, ο MVP της σεζόν, ο «τρελός Σουηδός» που ανάγκασε μια ολόκληρη «Λεωφόρο» να τον αποθεώνει, λιγότερο δυσκολεύεται απ’ τους αντίπαλους αμυντικούς παρά από τα κοράκια που τον «σημαδεύουν» συστηματικά…


Πέρα από τον ξεδιάντροπο Θάνο που ήρθε ως συνέχεια του Σιδηρόπουλου, του Δελφάκη, του Κοτσιαύτη, του Λιαχούδη, του Παπαπέτρου, του Ζαχαριάδη, του Μάνταλου, του Κουκουλάκη, του Μήτσιου κι όλων εκείνων που κάνουν ό,τι μπορούν για το αφεντικό (Βαγγέλα) του αφεντικού τους (Σαρρή), ο Παναθηναϊκός έβγαλε στιγμές σπουδαίας ποιότητας στο τερέν. Κάθε του γκολ ήταν χάρμα ιδέσθαι, προϊόν συνεργασίας τριών ή και τεσσάρων παικτών, με τον Μπεργκ να αποτελεί τον τρις «εκτελεστή» και την αφετηρία του κομβικού 2-1 στο 45’. 
Η ομάδα συνεχίζει να προοδεύει, έτσι όπως το πάει θα μπει στα πλέι οφς χωρίς βαθμολογικό μειονέκτημα και μετά το πάρτι στο «Καραϊσκάκης» (το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα της ιστορίας παραμένει «πράσινο» και το πέτυχαν μισό αιώνα νωρίτερα οι θρύλοι που τιμήθηκαν πριν το ματς) έχουν πλέον και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται για να διεκδικήσουν «σεντόνι».
 Αρκεί να μην βρουν μπροστά τους κανένα κύριο Δημητρίου, υπάλληλο του υπαλλήλου Σαρρή…


ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: