Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Όταν κάτι δεν πάει καλά...


Χαιρετώ όλα τ' αδέλφια. Είναι γεγονός ότι οι εμφανίσεις της ομάδας δεν θυμίζουν σε τίποτα τον Παναθηναϊκό που θαυμάσαμε όλοι στο φινάλε της περσινής σεζόν, παρά το γεγονός πως σε ό,τι αφορά το ρόστερ, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν - ή μάλλον οι όποιες αλλαγές έγιναν  δεν φαίνεται να βοήθησαν την ομάδα να βελτιωθεί.
Προφανώς και έγιναν λάθη στον σχεδιασμό αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας μέσα στο Εστορίλ, όπου οι παίκτες παρουσιάστηκαν νωθροί (δεν είναι η πρώτη φορά) και έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια. Ο τρόπος που χάσαμε από την Εστοριλ θεωρώ πως δεν αρμόζει στην ιστορία μας και θα πρέπει όχι μόνο να ταρακουνήσει τους πάντες αλλά και να μην ξαναγίνει. ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ...ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ!!!


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Τέτοια εποχή πέρυσι ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πάλι σε αυτή τη θέση και κανείς μας δεν πίστευε ότι θα έφτανε στο τέλος να έχει κάνει το 0-3 μέσα στο τηγάνι, να πάρει το κύπελλο από τον μπάοκ και να καταφέρει να μπει στα προκριματικά του C.l . Όλα αυτά όμως έγιναν πέρυσι, φέτος οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και τα παιχνίδια περισσότερα οπότε ο σχεδιασμός της ομάδας θα έπρεπε να γίνει  με οδηγό το χθες για να είναι καλύτερη σήμερα και όχι να επαναπαυτούμε στο χθες χωρίς να φροντίζουμε το καλό να γίνει καλύτερο. 
Όλα είναι θέμα στόχων και επιλογών και από ότι φαίνεται ο στόχος είναι να πάμε όπως και πέρυσι...δηλαδή πήραμε μια οικονομική ανάσα απο τους ομίλους του Europa, θα παλεψουμε στο πρωταθλημα και αν τα καταφερουμε θα ξαναπαρουμε το κυπελλο...και ισως του χρονου κανουμε κι ενα βημα παραπανω.
Καλο ειναι να βλεπουμε τα πράγματα οπως ειναι και οχι οπως θα θελαμε να ειναι και να μην αναπολούμε συνεχως το παρελθον αλλα να βλεπουμε το παρον και να κανουμε ονειρα για το μελλον, αντιμετωπιζοντας την πραγματικοτητα. Μας αρεσει, δε μας αρεσει, ο Παναθηναϊκός δεν ειναι ετοιμος οικονομικα, διοικητικα και αγωνιστηκα για να κανει την υπερβαση...


Η υπερβαση θα γινοταν αν ο Δημητρακης εκανε πραξη τις υποσχεσεις που εδινε τον Ιανουαριο για αγορα της ΠΑΕ ή εστω για μια οικονομικη βοηθεια το καλοκαιρι, οπου τελικα δεν εγινε τιποτα με αποτελεσμα η ομαδα να συνεχιζει την μνημονιακη πολιτικη του Αλαφουζου.(μονο με το 7ο αστερι θα ξεχαστει το επικοινωνιακο παιχνιδι που επαιξε ο Δημητρακης...).
Ο οποιος με τη σειρα του θα μπορουσε να κανει την υπερβαση, να θεσει ως στοχο την εισοδο της ομαδα μας στους ομιλους του CL, οπου τα οικονομικα οφελη θα ηταν αρκετα για να μπορει η ομαδα να σταθει ξανα στα ποδια της αλλα δεν πηρε το ρισκο να ενισχυσει την ομαδα και προτιμησε τον δρομο της αυτοσυντηρησης οπου αν μας βοηθουσε η τυχη κ περνουσαμε την Στανταρ τοτε ισως να ηταν και διαφορετικοι οι στοχοι της ομαδας.
Ας μη γελιομαστε αδελφια, τα οικονομικα δεδομενα της ΠΑΕ δεν μας επιτρεπουν τις υπερβασεις και εκτοξευσεις του παρελθοντος και δε χρειαζεται κανενας να μας το πει ξεκαθαρα... Ολοι μας θελουμε τον Παναθηναικο ψηλα αλλα χωρις λεφτα δεν γινεται...κ ετσι η διοικηση αποφασισε να κατεβασει τον πηχη της ομαδας με τις επιλογες της.


Η λογικη του Αλαφουζου να πιστευει πως η ομαδα θα μπορουσε να παει καλυτερα απο περυσι χωρις να ενισχυθει δειχνει οτι ακομη δεν εχει  καταλαβει τι σημαινει ποδοσφαιρο. Στις επιχειρησεις αυτο ειναι εφικτο, στο ποδοσφαιρο ομως οχι. Δεν εβαλε το χερι στην τσεπη ωστε να ενισχυθει η ομαδα για να μπορει ν' ανταπεξελθει σε Ελλαδα και Ευρωπη. 
Εμεινε στην περσινη επιτυχημενη χρονια, δεν υπολογισε οτι η πιεση και οι απαιτησεις μεγαλωσαν, θεωρησε πως η ομαδα θα μπορουσε ν' αναταπελθει και ν' ανεβει επιπεδο στηριζομενη στις επιτυχιες του χθες. Η ομαδα ομως οχι μονο δεν ενισχυθηκε αλλα αποδυναμωθηκε, με αποτελεσμα να πεσει το βαρος σε παικτες που εχουν συγκεκριμενο ταβανι και ετσι φτασαμε στο σημειο να περιμενουμε την επομενη μεταγραφικη περιοδο για να διορθωσουμε τις λαθος επιλογες του καλοκαιριου και αν...


Ακρως επιτυχημενες οι επιλογες του Νταμπιζα την προηγουμενη σεζον και ακρως αποτυχημενες οι επιλογες του καλοκαιριου οπου οι παικτες που ηρθαν δεν εχουν προσφερει απολυτως τιποτα στην ομαδα εως τωρα.
Το κενό του άτυχου Μπεργκ είναι δυσαναπληρωτο, αυτό του Αμπέντ από τη μεσαία γραμμή είναι αισθητό, όπως και η απουσία του Καπίνο κάτω από τα δοκάρια. Τα κενα συνεχιζουν να υπαρχουν, οι παιχτες που ηρθαν συμπληρωνουν απλα το ροστερ και αυτοι που εχουν μεινει απο περυσι αντι να βελτιωθουν γινονται χειροτεροι αφου δεν υπαρχουν παικτες που θα μπορουσαν να παρουν την ομαδα στις πλατες τους. 
Δε γινεται ν' ανεβεις επιπεδο με τον Μπουρμπο δεξι μπακ, τον Μπουι για αντι-Αμπειντ, τον Μπερισα για αντι-Μπεργκ, τον Στυλ για αντι-Καπινο και τον Σιντελφεντ για ηγετη της προβληματικης απο περυσι αμυνας.
Η δοικηση και το τεχνικο επιτελειο  αποφασισαν να στηριχθουν στο υπαρχον ροστερ, χωρις να υπολογισουν οτι οι απαιτησεις και οι προσδοκιες μεγαλωσαν, η ομαδα δεν ενισχυθηκε αλλα αποδυναμωθηκε με αποτελεσμα να παρουσιαζεται κατωτερη των περιστασεων.


Βλεποντας τις μεταγραφες του καλοκαιριου πως ειναι δυνατον να πιστευουμε οτι ο Παναθηναικος θα μπορουσε να παει καλυτερα απο περυσι, να κανει πορεια στην ευρωπη, να παρει νταμπλ και να παιζει παραλληλα και ομορφο ποδοσφαιρο. Δε γινονται αυτα και φανηκε απο την αρχη!!!
Ο Μπουρμπος δεν ειναι καλυτερος του Μαρινακη που δοθηκε δανεικος, δεν εχει προσφερει τιποτα επιθετικα και αμυντικα δεν ειναι καλυτερος του Τριαντα. Ο Γκαλο σιγουρα θα ηταν μια πολυ καλη λυση.
Ο Μπουι, δανεικος απο την Γιουβεντους, με ταλεντο μεν αλλα σιγουρα δεν θα μπορουσε να καλυψει το κενο του Αμπειντ, δεν εχει προσφερει τιποτα εως τωρα και δε νομιζω οτι θα προσφερει στο μελλον. Ο ελευθερος Νινης σιγουρα θα μπορουσε να προσφερει περισσοτερα αλλα κοπηκε απο τον Αναστασιου.
Ο 18χρονος Μπερισα ειναι οτι ηταν και ο Μπαλποα περισυ. Δεν εχει παιξει, δεν ξερουμε, δεν μπορουμε να τον κρινουμε. Ο Πετριτς δεν γινεται να καλυψει το κενο του Μπεργκ.
Ο Στιλ αποκτηθηκε για να καλυψει το κενο του Καπινο, δεν εχει παρει παιχνιδια, δειχνει ομως οτι μπορει ν' ανταπεξελθει καλυτερα απο τον Κοτσολη.
Με λιγα λογια οι μεταγραφες που εγιναν το καλοκαιρι δεν εχουν προσφερει απολυτως τιποτα εως τωρα και αμφιβαλω αν θα προσφερουν και στο μελλον.
Οποτε στηριζομαστε στο περσινο ροστερ, ταλαντουχο μεν αλλα με συγκεκριμενο ταβανι δε, αποδυναμωμενο και οπου μας βγαλει...


Καθε προπονητης σε μια ομαδα ειναι υποχρεωμενος να δουλευει και να προσπαθει να φερει αποτελεσματα με οτι οπλα διαθετει. Με αυτους που εχει, με αυτους πρεπει να παλεψει. Το εκανε επιτυχημενα περισυ, ευχομαι να τα καταφερει και φετος παρολο που εως τωρα οι επιλογες του οχι μονο δεν τον εχουν δικαιωσει αλλα τον εχουν εκθεσει κιολας.
Στηριζει το πλανο της διοικησης, στηριζει τους παικτες που εχει αλλα θα πρεπει να βρει και τον τροπο ωστε αυτη η προσπαθεια να μην παει χαμενη. Προσωπικα τον εμπιστευομαι, ομως πρεπει αμεσα να φερει αποτελεσματα και η ομαδα να παρουσιασει καλυτερο προσωπο μεσα στον αγωνιστικο χωρο για να μην γινει αυτος το εξιλαστηριο θυμα.
Θα μπορουσε η διοικηση να τον ειχε βοηθησει φερνοντας ενα παικτη, με ηγετικες ικανοτητες, στο χωρο του κεντρου που να βοηθουσε αμεσα και να εδινε ωθηση κ στους υπολοιπους (δεν εννοω τον Καρα). 
Δεν εχει καταφερει εως τωρα ν' αφυπνισει τους παικτες που εχουν επαναπαυθει στις επιτυχιες της περσυνης χρονιάς, οι εμπειροι εχουν μεινει στασιμοι και οι μικροι προσπαθουν μεν αλλα δεν μπορουν να σηκωσουν το βαρος της πιεσης και των απαιτησεων που μονοι τους δημιουργησαν με τις περρους εμφανισεις.


Ο τραυματισμος του Μπεργκ δεν ηταν στα πλανα του καλοκαιριου, εφερε τα πάνω κάτω αφου ηταν ο μονος που θα μπορουσε να παρει την ομαδα πανω του (οπως εκανε με Μιντιλαντ) και ισως τωρα τα πραγματα να ηταν διαφορετικα. Χωρις τον Μπεργκ, η ομαδα δεν εχει ηγετη, δεν εχει το ευκολο γκολ και κυριως δεν φοβιζει κανεναν αντιπαλο και κυρίως δεν μπορει ν' ανταπεξελθει, οπως καποτε δεν μπορουσε χωρις τον Λετο...
 Ο Αναστασιου ειχε την πεποιθηση οτι ο Πετριτς θα μπορουσε να καλυψει το κενο αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι δεν μπορει το παληκαρι...


Ο Μπαιραμι που θα μπορουσε να καλυψει το κενο του Αμπειντ δεν ειναι τοσο υγιής ωστε να μπορει η ομαδα να βασιστει πανω του οποτε αναγκαστικα μας μενει ο φιλοτιμος Ατζαγκουν που και αυτος ειναι περιορισμενων δυνατοτητων.
Ο Καρελης μαχεται, αλλα δεν εχει το ευκολο γκολ, δεν ειναι φορ περιοχης αλλωστε και εχοντας τον αργο Πετριτς μπροστα του δυσκολευεται ακομη περισσοτερο.
Ο Κλωναριδης ειναι η μονη αξιοπιστη λυση οσον αφορα το σκοραρισμα και για να δωσει ταχυτητα στην ομαδα αλλα βρισκεται μονιμα στον παγκο.
Ο Ντινας εχει βελτιωθει αρκετα, στελνει τα μπαλα στα διχτυα αλλα δεν φτανει μονο αυτο, χρειαζεται μεγαλυτερη προσπαθεια και φαντασια στο παιχνιδι του.
Τελος, ο Δώνης εχει τις προυποθεσεις να γινει ενα πολυ καλο box to box, 8αρι αλλα χρειαζεται  αρκετα παιχνιδια στα ποδια του για να τα καταφερει.


Στο κεντρο, ο Πρανιτς δεν δινει αυτο που θα μπορουσε και θα ηθελε ο Αναστασίου, ειναι μονιμος βασικος παρολο που παιζει με τα φεγγαρια του. Θα μπορουσε να παρει την ομαδα στις πλατες του αν το ηθελε αλλα συνεχιζει να μην το κανει.
Ο Ζέκα, οπως παντα, τρεχει παντου και για ολους, ο Μεντες ειναι αρκετα βελτιωμενος (όποτε ειναι υγιής), θα τον προτιμουσα ομως στο κεντρο της αμυνας μαζι με τον Σιντελφεντ.
Ο Λαγος προσπαθει, παλευει αλλα ειναι μακρυα απ' τον καλο περσινο εαυτο του και σιγουρα μπορει να δωσει περισσοτερα.


Στο κεντρο της αμυνας γινεται πανικος!!! Ο Κουτρουμπης παει απο λαθος σε λαθος, το ιδιο και ο Τριαντα, με τον Σιντελφεντ να προσπαθει να καλυψει ολα τα κενα. Θεωρω τον Ρισβανη πιο αξιοπιστη λυση διπλα στον Σιντελφελντ αν και λογω σωματοδομης δεν αντεχει σε συνεχομενα παιχνιδια ακομη.Υπαρχει και ο Μεντες ομως.
Στα μπακ ο Νανο συνεχιζει ακαθεκτος αν και ακομη δεν εχει φτασει στο 100%, και στα δεξια αστα να πανε. Ο Μπουρμπος ειναι λιγος οποτε παμε στην αναγκαστικη λυση με τον Τριαντα.

Ειναι ξεκαθαρο πλεον οτι με τον Κοτσολη στο τερμα, οτι παει μεσα γραφει γκολ και ελπιζω ο Αναστασιου να το εχει παρει αποφαση επιτελους και να δωσει την ευκαιρια στον Στιλ ν' αποδειξει αν μπορει να σταθει στο υψος του και δικαιωσει τον Νταμπιζα που τον εφερε για αντι-Καπινο.


Συνοψιζοντας, ο Αναστασιου θα πρεπει ν' αλλαξει την φιλοσοφια του οσον αφορα την επιλογη προσωπων, ν' ανακατεψει την τραπουλα γιατι οι μεχρι τωρα επιλογες του δεν δειχνουν να τον δικαιωνουν. Τα αμυντικα λαθη και τα ευκολα γκολ συνεχιζονται, τα μπακ δε βοηθανε οσο θα επρεπε, γκολ δυσκολα μπαινουν, φαντασια δεν υπαρχει και κυριως εχει χαθει η ταχυτητα και η πίεση ψηλα με αποτελεσμα η ομαδα να μην μπορει να παιξει το ποδοσφαιρο που ολοι θα θελαμε να βλεπουμε.
Γιαννη, παρ'το αλλιώς για να το παρουν και οι παικτες αλλιως γιατι ο κοσμος του Παναθηναικου εχει αποδειξει οτι μπορει ν' αναγνωριζει την προσπαθεια ανεξαρτητως αποτελεσματος αλλα δεν μπορει ν' ανεχτει εμφανισεις σαν αυτες με την Εστοριλ.


Οπως ειπα και πιο πανω, οταν κατι δε παει καλα φταιμε ολοι...Το χρεος της ομαδας ειναι να δινει τα παντα μεσα στο γηπεδο για την νικη, χρεος ομως ειναι και οι οπαδοι να βοηθουν την ομαδα με την παρουσια και το τραγουδι τους στις εξεδρες. Πρωτα θα πρεπει εμεις οι ιδιοι να κανουμε την αυτοκριτικη μας για την σταση μας απεναντι στην ομαδα  και μετα να κρινουμε την ομαδα.Το να γκρινιαζουμε και να κραζουμε απο τους καναπεδες και τα pc δεν σημαινει στηριξη και σιγουρα δεν βοηθαει την ομαδα μας. Το θεωρω απαραδεκτο να παιζεις με τον Λεβαδειακο στο Οακα και να ειναι στις εξεδρες μονο 4000 και μετα να ζητας τα ρεστα γιατι η ομαδα δεν καταφερε να κερδισει ...Οπως ειναι απαραδεκτο να μην γεμιζει η Λεωφορος σε καθε παιχνιδι, να μην υπαρχει φωνη και ψυχη στις εξεδρες και στο τελος να κραζουμε τους παντες και τα παντα χωρις να σκεφτουμε πρωτα την δικη μας σταση...
Φωναζουμε γηπεδο στη Λεωφορο αλλα στις εκλογες που μας δοθηκε η ευκαιρια ν' αποδειξουμε εμπρακτα τη δύναμή μας προτιμησαμε το δρομο της σιωπης...
Πρωτα φταιμε εμεις και μετα ολοι οι αλλοι!!!
Η δυναμη του Παναθηναικου παντα ειναι οι οπαδοι του και η αδυναμια του ειναι η διχονοια που σπερνουν οι "οπαδοι" του.


Οσον αφορα τα ορφανα του Τζίγγερ και του Γκοντζου που στο 0-3 μεσα στο τηγανι ειχαν πονεσει περισσοτερο και απο τους απογονους, βρηκαν την ευκαιρια τους με την εμφανιση της ομαδα μας στο Εστοριλ να ξεσαλωσουν μεσα στο διαδικτιο γραφοντας αρθρα κατα του Παναθηναικου με τοσο μενος που θα ζηλευε και ο Μαρινακης. Κρυβονται στις χαρες και χαιρονται στις λυπες, σπερνοντας διχονοια για χαρη του αφεντικου τους και  το μισος που βγαζουν για τον Παναθηναικο εχει ξεπερασει το μισος που νιωθουμε για τους γαυρους.
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ...οποιος καταλαβε, καταλαβε!!!

Υ.Γ. 1. Στο συλλαλητηριο που θα κανουν τα προβατα για τον Χοντρό ειναι ευκαιρια να πανε κ τα ορφανα του Τζίγγερ...δεν το θεωρω απιθανο!!! Αλλωστε ο πολεμος κατα του Παναθηναικου ξεκιναει παντα απο τους "Παναθηναικαρες".

Υ.Γ. 2. Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ!!!ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤ' ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: