Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωταθλητή Σε Θέλουμε Παναθηναϊκέ!





Πρωταθλητή Σε Θέλουμε Παναθηναϊκέ! Η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός μας βρίσκεται στην κορυφή, εκεί που του αρμόζει, με -5 βαθμούς διαφορά από τους ανύπαρκτους. Φεύγοντας από το γήπεδο εχθές ικανοποιημένος και περήφανος για την νίκη μας, το μυαλό μου έκανε μια στροφή στο παρελθόν και αναρωτήθηκα αν ένιωθα έτσι τα προηγούμενα χρόνια. Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τις σκέψεις μου παραθέτοντας τα εξής γεγονότα:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2003-2004:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



Πιστεύω ότι η ομάδα του double ήταν μια ομάδα με τσαμπουκά. Παρόλο που κανείς μας δεν πίστευε τότε ότι με προπονητή τον ΣΟΥΜ θα παίρναμε το double η πανάθα μας με κόντρα διαιτησία, με πίστη, δύναμη και ψυχή, πήρε το πρωτάθλημα με τον Μανώλη και το κύπελλο κερδίζοντας τους ανύπαρκτους με 3-1 στον τελικό.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2004-2005:

Εδώ, αρχίζει η μετά double εποχή. Όπως με την ομάδα της Ριζούπολης, που η διοίκηση ήταν απούσα και βάφτισε την ομάδα “looser”, παίχτες που αγάπησαν τον παναθηναϊκό και μάτωσαν τη φανέλα (π.χ. Βαζέχα, Χένρικσεν, Λυμπερόπουλος , Μικάελσεν κ.α.), ο Τζίγκερ αισθάνεται ένοχες που πήραμε το double, ζητώντας συγγνώμη από τον Κόκκαλη και διαβεβαιώνοντάς τον ότι δε θα ξαναγίνει. Θέλοντας έτσι να διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή ... διαλύει ότι θα μπορούσε να χτιστεί, διώχνοντας τον Σούμ γιατί έχασε από την P.S.V. φιναλίστ του C.L. με 1-0 και φέρνει στην ομάδα τον μέγα Σκάζνι και βαφτίζει παιχταράδες τις μεταγραφές του καλοκαιριού με την βοήθεια πάντα της εφημερίδας "Derby".



Αποτελέσματα:

1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ιωνικός: 3-0
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ξάνθη : 3-1
3η αγωνιστική: Απ. Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός :0-1
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Αιγάλεω :0-0
Νίκες: 3 στα 4


ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2005- 2006:


…Και η παναθηναϊκή ζωή μας συνεχίζεται έχοντας χαρίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα στον ανύπαρκτο αλλά και αλλάζοντας πάλι τη μισή ομάδα. Για άλλη μια χρονιά - με τη βοήθεια της Derby - βαφτίζουμε παιχταράδες τους Κονσεϊσάο, Τόργκελε, Βόουτερ και με προπονητή τον Μαλεζάνι παίρνουμε το πρωτάθλημα το καλοκαίρι και το χάνουμε τον Σεπτέμβριο … για να μη χαλάσει την πιάτσα ο Τζίγκερ. Οι οπαδοί όπως πάντα βρισκόμαστε στο πλευρό της ομάδας ενώ ο Τζίγκερ και η παρέα του μας κατηγορούν για ένα χαμένο πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα:

1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός:0-2
2η αγωνιστική: Ιωνικός – Παναθηναϊκός:1-1

3η αγωνιστική: Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός:0-0

4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος:3-0

Νίκες: 1/4



ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2006-2007:



Στο ίδιο έργο θεατές…το πρωτάθλημα χάθηκε πριν καν αρχίσει, o Μαλεζάνι φεύγει αλλά το πενταετές πλάνο του Τζίγκερ συνεχίζεται με την άφιξη του προπονητή γυναίκειας ομάδας ποδόσφαιρου Μπάκε, για να συνεχίσει την επιτυχημένη συνταγή της διοίκησης. Κάθε χρόνο και χειρότερα... Στην προετοιμασία παίζουμε μπουγέλο, ο Μπάκε κοιμάται, ο Έκι τραυματίζεται και το αφεντικό είναι γεμάτο ικανοποίηση για τα επιτεύγματα της ομάδας. Μέσα σε όλα αυτά, δε θα ξεχάσουμε ποτέ το διπλό μέσα στο μαντρί, τον ερχομό στην ομάδα μας των Σαλπιγγίδη, Ίβανσιτζ και του νέου μας ταλέντου Σωτήρη Νίνη…

Αποτελέσματα:


1η αγωνιστική Αιγάλεω - Παναθηναϊκός:1-4
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ιωνικός:0-2
3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ξάνθη:1-0
4η αγωνιστική: Πανιώνιος - Πανα θηναϊκός:0-2
Νίκες: 3/4


ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2007-2008:



Τι να πρωτοθυμηθώ; Με προπονητή τον Πεσέιρο, με την επιστροφή του Καραγκούνη και του Τάκη Φύσσα, το πρωτάθλημα αρχίζει με τον Πεσέιρο να κάνει rotation και να αφήνει συστηματικά τον Φυσσα και τον Νίνη εκτός ομάδας. Η ομάδα μας επιστρέφει στη Λεωφόρο και ο Τζίγκερ μέσω Αθανασόπουλου, αποφασίζει ότι ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται τη Θύρα 13 μέσα στην Λεωφόρο. Κι όμως, 100 χρόνια Παναθηναϊκός - δεν γίνεται αλλιώς - σφίγγει ο κλοιός και μαζί φωνάζουμε δυνατά Λευτεριά, Λευτεριά...



13/04/2008: Τους χαλάσαμε τα σχέδια... Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν άντεχε άλλο την ασέλγεια που ασκούσε ο Τζίγκερ και η παρέα του εις βάρος της ομάδας μας. Πήραμε την κατάσταση στα χεριά μας και τίποτα δεν μπορούσε να μας σταματήσει. Το ειρηνικό Παναθηναϊκό συλλαλητήριο ήταν γεγονός, 40.000 χιλιάδες πράσινες καρδιές, που γεμίσαμε την Αλεξάνδρας, δώσαμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Το "πράσινο" ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους και ζήτησε άμεσα να αλλάξουν τα πράγματα. 40.000 κόσμος, παιδιά, γυναίκες, παππούδες, άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το παρόν σε ένα συλλαλητήριο γεμάτο παλμό, συνθήματα και πάνω απ' όλα, ειρηνικό. Το μήνυμα ξεκάθαρο: "Τζίγκερ πούλα".



Όσο πόλεμο κι αν δεχτήκαμε, αντέξαμε. Οι 40.000 έγιναν 8.000 από τον Κωστάκη, τα Μ.Μ.Ε. ξεχάσανε να το αναφέρουν - λάσπη και ψέματα, προκλήσεις και εισαγγελείς - ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13.



21/05/2008:

100 χρόνια παναθηναϊκός και πολυμετοχικός - δε γίνεται αλλιώς…



Αποτελέσματα:


1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 0-0
2η αγωνιστική: Εργοτέλης – Παναθηναϊκός: 0-3
3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Π.Α.Ο.Κ.: 2-0
4η αγωνιστική: Αστ. Τρίπολης. – Παναθηναϊκός: 1-0
Νίκες: 2/4


ΠΕΡΙΟΔΟΣ 200
8-2009:



Η νέα τάξη πραγμάτων αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά και να προκαλεί σύγχυση και τρόμο στους αντίπαλους. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, τα εμπόδια πολλά εντός και εκτός αλλά η θέληση, η πιστή και η αγάπη για τον Παναθηναϊκό μας μεγάλη. Όλοι μας θέλαμε να αλλάξουν όλα αμέσως αλλά υπήρχε τόση σαπίλα και παρασκήνιο, που όλα έπρεπε να γίνουν βήμα βήμα. Από τότε, άλλαξαν πολλά πράγματα, τα οποία σίγουρα σηκώνουν πολύ συζήτηση και για τα οποία θα κάνω νέες αναρτήσεις, περιμένοντας και τις δικές σας απόψεις.



Αποτελέσματα:


1η αγωνιστική: Α.Ε.Κ. - Παναθηναϊκός: 2-1
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Πανθρακικός: 3-0
3η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός: 1-2
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Εργοτέλης: 2-3
Νίκες: 2/4

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2009-2010:




Και μετά από όλες αυτές τις σκέψεις και συγκρίσεις για το πριν και το μετά, που πάντα όλοι ξεχνάμε πολύ γρήγορα, έρχομαι στο σήμερα για να δω που βρισκόμαστε. Η χρόνια όσον αφόρα το πρωτάθλημα, πιστεύω ξεκίνησε καλά και με πολλές ελπίδες για το μέλλον. Στα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε δώσει, έχουμε το απόλυτο, παίζοντας επιθετικά και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και βρισκόμαστε στην κορυφή. Έχουμε βεβαία πρόβλημα στην άμυνα αλλά ο Τεν Κατε πιστεύω θα βρει τη λύση και επιτέλους όλες οι φετινές μεταγραφές πιστεύω ότι μας δίνουν ή θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω.
Έχοντας την τύχη με το μέρος μας και καθαρίζοντας τα παιχνίδια νωρίς, το Μάιο θα το σηκώσουμε!



Αποτελέσματα:

1η αγωνιστική: Εργοτέλης - Παναθηναϊκός: 0-3
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - SKODA Ξάνθη: 1-0
3η αγωνιστική: Πανθρακικός - Παναθηναϊκός: 0-1
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Άρης: 2-1
Νίκες: 4/4


Είναι γεγονός ότι τα πέντε τελευταία χρόνια, η ομάδα δεν είχε καταφέρει να έχει το 4 στα 4 ώστε να είναι στην κορυφή και με διάφορα. Σίγουρα για πολλούς δεν λέει κάτι αυτό και γι’αυτό υπάρχει τόση γκρίνια. Για μένα όμως σημαίνει πολλά γιατί φέτος θέλουμε πρωτάθλημα και το θέλουν όλοι μέσα στην ομάδα - γυαλίζει το μάτι τους.
Σίγουρα υπάρχουν και οι "παναθηναικαρες", οι οποίοι πάντα περιμένουν στη γωνία και σε κάθε στραβή κάνουν αντιπολίτευση για να διχάζουν τον κόσμο μας, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στην ομάδα.
Πιστεύω ότι ο Παύλος και ο Πατέρας ξέρουν τι παίζει και κάποιοι ίσως φάνε πακέτο, όπως έφαγε το Derby με τα διάρκειας…





ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13 ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ

3 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό το post σου φίλε μου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΥΡΡΓΕΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ......ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ (ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ 3 ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗ). ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ (80s)ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ...ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΤΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΜΕ 20000€.
    ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ...ΤΕΛΕΙΑ ΑΡΧΗ 4Χ4 ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΝΑΛΤΥ ΜΑΡΣ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΔΕΣ -ΒΥΝΤΡΕΣ .... ΚΑΙ ΜΑΛΕΖΑΝΙ-ΜΠΙΓΚΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. Ε Υ Γ Ε
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΤΙΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ....

    Υ.Σ.:ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ CHAMPION LEGUE ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ , ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ , ΤΗΝ ΗΡΑ ,ΤΗΝ ΑΕΛ κτλ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΡΟΠΑΙΑ ΟΠΩΣ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ, Η ΚΟΡΟΥΝΙΑ, Η ΜΠΙΛΜΠΑΟ ΚΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕΛΤΙΚ-ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ SORRY ΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:EL LOCO ΣΕ ΑΝΔΡΕΑ@
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ.ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ'Η ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΓΑΥΡΟΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80, ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΜΕ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ,Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ, ΘΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: