Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η παράγκα είναι εδώ!



Πρέπει να το πάρουμε απόφαση αδέλφια, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο του Κόκκαλη-Γκαγκάτση τίποτα δε γίνεται τυχαία. Στην Ελλάδα όλα είναι σχεδιασμένα με τέτοια χειρουργική ακρίβεια που η επιστήμη σηκώνει τα χεριά ψηλά. Σίγουρα δεν αναφέρω κάτι καινούριο, ούτε ανακάλυψα ξαφνικά την Αμερική - η σαπίλα τους κρατάει χρόνια στην Ελλάδα και συνεχίζεται ακάθεκτη. Όλοι μας ξέρουμε ότι η παράγκα ζει και αυτή τους οδηγεί παρόλο που κάθε χρόνο έχουμε την ψευδαίσθηση και την ελπίδα ότι κάτι έχει αλλάξει αλλά στο τέλος ο τσοπάνης με τα πρόβατα πανηγυρίζουν άλλο ένα βρόμικο πρωτάθλημα.
Η αλήθεια είναι ότι η φετινή κατάσταση δίνει την ευκαιρία της δημιουργίας ενός καταπληκτικού σεναρίου για κινηματογραφική ταινία, που θα ζήλευε και ο David Lynch, με συντελεστές τους γνωστούς (σάπιους) άγνωστους.
Η ταινία έχει ως θέμα μια ποδοσφαιρική ομάδα που λέγετε ολυμπιλαγός και στόχος του είναι να βρει με ποιον τρόπο θα πάρει άλλο ένα βρόμικο πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος - Πράκτορας - έχοντας εμπειρία από τα προηγούμενα βρόμικα πρωταθλήματα, ξέρει ότι οι αντίπαλοι του θέλουν να υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα και γι' αυτό αποφασίζει να θολώσει τα νερά. Αρχικά, παραιτείται από την ΕΠΟ ο κολλητός του φίλος και συνεργάτης Γκαγκατσης, και ενώ όλοι νομίζουν ότι θα αναλάβει πόστο διπλά του αυτή τη φορά επίσημα, τον στέλνει στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, δημιουργεί την εντύπωση ότι χάνει τη δύναμη του παρασκηνίου και βγαίνει στην επαιτεία αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί για τη φουκαριάρα την ομάδα του. Tα πρόβατα - οπαδοί ανησυχούν και κάνουν Μπε ζητώντας του μεταγραφές αλλά και να μη χάσει την αβάντα των διαιτητών. Και ενώ όλοι τον βρίζουν και τον κατηγορούν ότι δεν κάνει τίποτα για την παράγκα του, αυτός συνεχίζει να το παίζει Άγιος και φτωχός.



Έπειτα, γίνεται η κλήρωση του πρωταθλήματος και το μπαλάκι δείχνει ντέρμπυ με ΑΕΚ. Ξαφνικά και εντελώς τυχαία, Γκαγκατσης και Πράκτορας μαζί και πάλι, ζητάνε αναβολή των δικών τους παιχνιδιών. Ο Πιλαβίος αρνείται και η φύση εκδικείται, πιάνει φωτιά και τελικά τα παιχνίδια τους αναβάλλονται επ’ αόριστον. Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει, γίνεται χαμός με το διπλό του Παναθηναϊκού στον Εργοτελη. Καβάλα στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, κερδίζει την Ξάνθη και ο ολυμπιλαγός κερδίζει στη Λάρισα, όπου διαμαρτύρεται χωρίς λόγο και αίτια για τη διαιτησία έχοντας όμως τον σκοπό του.... Ο Πράκτορας βλέπει τα χάλια της ομάδας του, ακούει και τα Μπε των προβάτων και αποφασίζει να τα χώσει στους υπαλλήλους του - δημοσιογραφίσκους, ώστε να πάρουν μπρος και να αρχίσει η κόκκινη προπαγάνδα ενάντια στον Παναθηναϊκό. Και ενώ όλα τα ΜΜΕ ωρύονται εναντίον του Παναθηναϊκού, με μοναδικό σκοπό να προστατέψουν το έκτρωμα του Πράκτορα, ο ολιμπλάγος ζει τον εφιάλτη "Εργοτέλης Καβαλάς" και σε ρολό Μάρθα Βούρτση διαμαρτύρεται για το γκολ-οφσάιντ!
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην κορυφή, ο πόλεμος καλά καρατεί εναντίον του και ο Πράκτορας μαζεύει τα πρόβατα, αφού πρώτα τα μαλώνει και τους βάζει τιμωρία λεγοντάς τους πως ήρθε η ώρα να κάνει μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Η πρώτη μεταγραφή λέγεται ενεργοποίηση Γκαγκάτση για να ξεπεραστεί το εμπόδιο Τούμπα και παράλληλα θέτει ξανά όλους τους μηχανισμούς της Παράγκας για άμεσα αποτελέσματα.



Έτσι λοιπόν, η ζωή τραβά την ανηφόρα με τα κοράκια-υπαλλήλους να πιάνουν αμέσως δουλειά .Διπλό μέσα στην Τούμπα, με διαιτησία 10-90 και παραίτηση Γκαγκάτση, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε το έργο μπορεί έπάξια τώρα να βρει τη θέση του στην ομάδα της καρδιάς του (και της τσέπης του), αφού έμεινε ορφανή από σύμπτωση η θέση του Σάββα .
Παράλληλα, με την βοήθεια των δημοσιογραφίσκων όλοι μαζί δημιουργούν τις εντυπώσεις κατά της διαιτησίας στο παιχνίδι με τον Άρη. Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, με διαιτησία 50-50, αρχίζουν την προπαγάνδα για ένα πέναλτι που δε δόθηκε στο’90 (όντως ήταν πέναλτι), ενώ για το ίδιο πέναλτι που έγινε στην Τούμπα, όλοι κάνανε τον Αλέκο - τα συμπεράσματα δικά σας...
Όπως σε όλες τις καλές ταινίες, το καλό μένει για το τέλος - έτσι και σε αυτή την ταινία υπάρχει ένα συγκλονιστικό finale. Ο πρωταγωνιστής ολιμπιλαγος έδωσε μαθήματα ηθικής, ποδόσφαιρου και διαιτησίας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μάθαμε ότι για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο πρέπει να βάζεις και καινούρια στοιχειά στο παιχνίδι, όπως το Volley (καρφί Μελμπεργκ), το Μποξ (αγκωνιά Τοροσίδη) και για μεγαλύτερο θέαμα μπορείς να παίζεις και με 14 προς 11 όταν χρειάζεται!



Λοιπόν η ταινία μας έφτασε στο τέλος της. Παρόλο που το περιεχόμενο της μου προκαλεί αηδία, θέλω να πιστεύω ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες και ότι απλά είναι ένα καλό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όπως συνέβαινε την εποχή της παράγκας…
Άραγε όλοι αυτοί που ρώτησαν τον Πατερά για τη διαιτησία, τι έχουν να μας πουν σήμερα;
Άραγε όλοι αυτοί θα ρωτήσουν και τον Κόκκαλη να τους πει τι γίνεται;
Μήπως όλοι αυτοί δεν ανησυχούν πλέον γιατί τώρα πια κατάλαβαν ότι δεν τρέχει τίποτα με την διαιτησία και είναι όπως ήταν πάντα;
Άραγε ποια θα είναι η γραμμή σας από εδώ και περά, τσιράκια του Κόκκαλη; Μα φυσικά, αυτή που ήταν πάντα!
Τελικά δεν ξέρω τι μου προκαλεί περισσότερη αηδία, αυτά που λέτε και κάνετε ή αυτό που είστε;



3 σχόλια:

  1. Έτσι πέστα για την παράγκα. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Πόσο θα τραβήξει ακόμα αυτό το θέατρο του παραλόγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις μάθαμε από την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας του χθεσινού ντέρμπι ότι ο Δαλούκας δε θα τιμωρηθεί γιατί όπως είπε, “Είναι στην κρίση του διαιτητή η φάση του Μέλμπεργκ” – Τι άλλο θα ακούσουμε; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:EL LOCO ΣΕ ΙΟΑΝΝΑ
    ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: