Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ



Η ψηφοφορία για το ποια από τις φετινές μεταγραφές θα ωφελήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό τέλειωσε με νικητή τον Σεμπάστιαν Λέτο, με 61 ψηφους. Δεύτερος στις προτιμήσεις σας ήρθε ο Κατσουράνης με 46 ψήφους, τρίτος ο Μπίαρσμιρ με 10 ψήφους και ακολουθούν ο Σισέ με τον Καντέ από 5 ψηφους, ο Σεϊταρίδης με τον Μαχλελή από 2 ψηφους και με καμία ψήφο ο Μαρίνος. Για το νικητή ακολουθεί το παρακάτω μίνι αφιέρωμα.




Όταν μια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα και για αυτό το λόγο ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος αν και νωρίς ακόμα δείχνει να αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταγραφή της ομάδας μας για τη φετινή σεζόν.
O Σεμπάστιαν Λέτο ξεκίνησε την καριέρα του στη Lanus,
όπου με τις καλές του εμφανίσεις έγινε το νέο απόκτημα της Liverpool. Δεν κατάφερε όμως να αγωνιστεί στην Αγγλία λόγω της έλλειψης άδειας εργασίας. Έχοντας ως δεδομένο ότι δεν μπορούσε να παίξει στην Αγγλία, αναγκάζεται να πάει ως δανεικός στον ολυμπιλαγό και το καλοκαίρι του 2009 υπογράφει 5ετες συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μας, αφού έχει απορρίψει τους γαυρους. Η μεταγραφή του Λέτο στην ομάδα μας πιστώνεται στους χειρισμούς του Αντωνίου και θέτει ερωτήματα του τύπου αν θα μπορέσει ο Τεν Κάτε να διαχειριστεί σωστά τον ατίθασο χαρακτήρα του. Η απόκτηση του δημιουργεί ενθουσιασμό και ικανοποίηση στους πράσινους οπαδούς αλλά γκρίνια και σύγχυση στους ολυμπιλαγούς.






Ο αργεντινός δείχνει ενθουσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, την υποδοχή του από τους νέους συμπαίκτες του και η προσαρμογή του στην ομάδα δείχνει να είναι θέμα ημερών. Η προετοιμασία αρχίζει και ο Λέτο με τις περίτεχνες ενέργειες και τον απλό χαρακτήρα του κερδίζει τα πρώτα χειροκροτήματα των συμπαικτών του και κάνει τον Τεν Κάτε να τρίβει τα χεριά του από ικανοποίηση. Ο Τεν Κάτε με την εμπειρία του κερδίζει το στοίχημα αφού διαχειρίζεται τον αργεντινό με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας του ελευθερία κινήσεων στο γήπεδο, εμπιστοσύνη στις κινήσεις του και προσαρμόζει το παιχνίδι του στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας.
Από τις πρώτες μέρες του στον Παναθηναϊκό, δείχνει ποσό πολύ γουστάρει την ομάδα και πόση δίψα έχει για διακρίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού, δικαιώνοντας έτσι τη διοίκηση για την επιλογή του. Με την προσθήκη του Λέτο στο αριστερό άκρο της επίθεσης όλοι καταλαβαίνουμε ποσό πολύ έλειπε ένας τέτοιος παίκτης τόσα χρόνια από τον Παναθηναϊκό. Από την εποχή του Ροτσα μέχρι σήμερα πιστεύω ότι πολλοί παίκτες μας προσπάθησαν να καλύψουν τη θέση αυτή αλλά κανένας δεν τα κατάφερε, με τελευταίο παράδειγμα τον Ίβανσιτζ προς δικαίωση του Τεν Κάτε.



Ο Λέτο είναι ποδοσφαιριστής φαινόμενο για τα
ελληνικά γήπεδα, παίκτης τον οποίο χαίρεσαι να βλέπεις να παίζει μπάλα. Με τις περίτεχνες ενέργειες του προσφέρει θέαμα και ουσία στην ομάδα μας και πονοκέφαλο στους αντίπαλους μας. Κάθε ενέργεια του αργεντινού ξεσηκώνει την εξέδρα, αφου διαθέτει ποικιλία κινήσεων, άψογο κοντρόλ της μπάλας, τέλεια ντρίμπλα, σέντρα ακριβείας και έφεση στο σκοράρισμα. Είναι παίκτης με στυλ, μπαλαδόφατσα και στο χέρι του είναι να γίνει ηγέτης για την ομάδα μας.



Ο Σεμπάστιαν στο ντεμπούτο του σε επίσημο αγ
ώνα με την πράσινη φανέλα έδειξε ποσό μεγάλος παίκτης είναι εκμεταλλευόμενος άριστα την ελευθερία που του έδωσε ο προπονητής του όταν πάτησε περιοχή και σκόραρε το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι στην κάρδια. Μέσα από έξαλλους πανηγυρισμούς, ο Λέτο γίνεται αμέσως σύνθημα στα χείλη των οπαδών "σας γαμαει ο Λέτο" και κάνουν τον αργεντινό να το απολαμβάνει.



Οι επιδόσεις του Λέτο με την πράσινη φανέλα έχουν παίξει μεγάλο ρολό για το 4χ4 στο πρωτάθλημα, όπου μαζί με τον Κατσουρανη έχουν δώσει ποιότητα και βαθμούς στην ομάδα μας και και την έχουν φέρει την στην κορυφή. Στους τέσσερις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος έχει βάλει 3 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ, αλλά και η συνολική του προσφορά μέσα στο παιχνίδι είναι εντυπωσιακή και θέτει τις βάσεις για ανάλογη συνεχεία. Οι επιδόσεις του στην Ευρώπη είναι εξίσου καλές όπου έχοντας βάλει ένα πανέμορφο γκολ αλλά και με πολλές ωραίες προσπάθειες δικαία έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου.



Σύμφωνα με τον Ρότσα, ο Λέτο είναι τηλεοπτικός τύπος. Ο Τεν Κάτε βλέπει στο πρόσωπό του τον ηγέτη της αριστερής πλευράς και όλοι στον Παναθηναϊκό στάζουν μελί για τις περίτεχνες ενέργειές του καθώς ο κόσμος δεν στάματα να τραγουδά το όνομα του. Ο ίδιος κραταει χαμηλούς τόνους και κάθε μέρα προσπαθεί να γίνει ακόμη καλύτερος γιατί δείχνει να ξέρει πως μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα . Σίγουρα ακόμη δεν έχει βγάλει στο γήπεδο το 100% των δυνατοτήτων του - χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια να γίνει καλύτερος παρόλο που τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά.



Μέσα από την αναφορά όλων των θετικών στοιχείων θα ήταν άδικο να μην αναφέρω και τα αρνητικά στοιχειά του αργεντινού από τα όποια κάποια από αυτά ελπίζουμε να μην βγουν ποτέ στην επιφάνεια. Ο Λέτο ως γνήσιος αργεντινός περά από το πλούσιο ταλέντο του δεν παύει να είναι αρκετά νευρικός και ατίθασος ως χαρακτήρας και σίγουρα χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Πολλές φορές ξεχνιέται μέσα στο γήπεδο κάνοντας κατάχρηση της ντρίμπλας με αποτέλεσμα να χάνει την ουσία, χρειάζεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι και να βελτιώσει την σέντρα του. Πιστεύω το τεχνικό επιτελείο τα γνωρίζει όλα αυτά και έχει τους τρόπους να τον βελτιώσει από την στιγμή που και ο αργεντινός δείχνει αρκετά προσηλωμένος και εργατικός στις ανάγκες της ομάδας. Ένα αρνητικό-θετικό στοιχειό επίσης είναι ότι τη
ν προηγούμενη σεζόν έπαιζε για τους γαυρους , στοιχειό το όποιο ήδη τους έχει πονέσει φορώντας την πράσινη φανέλα αλλά θα τους πονέσει ακόμα περισσότερο όταν κάνει πράξη το ‘’σας γαμαει ο Λέτο’’, απ’ αυτόν εξαρτάται…



Φτάνοντας στο τέλος του αφιερώματος, θα ήθελα να επισημάνω τι θέωρώ πιο σημαντικό σχετικά με το Λέτο και ότι έχει δείξει μέχρι σήμερα. Μου αρέσει που από την πρώτη μέρα που φόρεσε την πράσινη φανέλα δεν έχει σταματήσει να αναφέρεται στο πόσο γουστάρει που παίζει στον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει που είναι μαχητής, έχει πάθος, γουστάρει την ομάδα και δείχνει να έχει τη διψά του πρωταθλητή. Αλλά περισσότερο απ' όλα, γουστάρω το γεγονός ότι έχει δέσει με την εξέδρα και με αυτό τον τρόπο κάνει το σύνθημα "σας γαμαει ο Λέτο" να ακούγεται πιο δυνατά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: