Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΟ...για τίτλο




Το 5 στα 5 φίλοι μου είναι γεγονός κερδίζοντας και την ΑΕΚ με 0-1 χάρη στο γκολ του Σαλπιγγίδη αλλά Βαζεχα. Το παιχνίδι σίγουρα δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αλλά στο σημείο που βρισκόμαστε πιστεύω ότι μετράνε περισσότερο οι βαθμοί παρά το θέαμα. Έχοντας κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας δεκαετίας, είμαστε πρώτοι με 5 νίκες και στo +2 διάφορα από του ανύπαρκτους (η χαρά τους κράτησε μόνο λίγες ώρες). Μόνο αισιόδοξοι λοιπόν μπορούμε να είμαστε για τη συνέχεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος πάμε μόνο για να πάρουμε το πρωτάθλημα και γι’αυτό παλεύουν όλοι στην ομάδα. Πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στον Τεν Κάτε και στους παίκτες για αυτό το νικηφόρο ξεκίνημα.



Ο Τεν Κάτε δείχνει ότι έστησε άριστα την ομάδα, είχε διαβάσει τον αντίπαλο και με βάσει τις απουσίες που είχαμε, έκανε τις σωστές επιλογές. Θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε επιτέλους ότι ένας προπονητής είναι περισσότερο υπεύθυνος για το πώς θα στήσει την ομάδα μέσα στο γήπεδο και λιγότερο υπεύθυνος για το αν οι παίχτες μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ενός αγώνα. Από τη στιγμή που όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν βασικοί στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει όταν τους επιλεγεί ο προπονητής να τον δικαιώνουν. Και αυτό το λέω για αυτούς οι οποίοι από πέρυσι έχουν στήσει τον Τεν Κατε στον τοίχο και περιμένουν πότε δε θα πάει καλά κάτι για να τον πυροβολήσουν. Πιστεύω ότι ο Τεν Κατε βούλωσε αρκετά στόματα με το νικηφόρο σερί της ομάδας και αποδεικνύει ότι μετά τον Κυράστα είναι ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας.




Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι, πιστεύω ότι σε ατομικό επίπεδο ο Μπιάρσμιρ και ο Σαριέγκι ήταν οι κορυφαίοι του αγώνα, ακλουθώντας ο Τζόρβας με τον Ζιλμπέρτο. Συγκεκριμένα:

Αλέξανδρος Τζόρβας (30): Ο Άλεξ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν παρά πολύ κάλος, σταθερός, μιλαγε στους αμυντικούς του και με τις επεμ
βάσεις του κράτησε το μηδέν. Εντυπωσιακές ήταν οι αποκρούσεις του τα τελευταία λεπτά και πολύ καλά τα αντανακλαστικά του στη φάση με τον Κατσουρανη.
Βαθμος 9

Γιόσου Σαριέγκι (3): Πολύ καλός ο Βάσκος, έπαιξε με δύναμη, είχε σωστές τοποθετήσεις βγαίνοντας νικητής σε όλες τις μονομαχίες και δείχνει ότι με τον καιρό δένει περισσότερο με τον Σουηδό.

Βαθμός 9


Ματίας Μπιάρσμιρ (18): Ο Σουηδός από τη μια δικαιώνει αυτούς που τον επέλεξαν ως μια επένδυση για το μέλλον και από την άλλη αναδεικνύεται με την απόδοση του ως μια ηγετική φυσιογνωμία ακόμη για την τωρινή περίοδο. Ο Σουηδός ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι του, παρών όπου χρειαζόταν και καθάριζε τις φάσεις βγάζοντας με σιγουριά τη μπάλα από την άμυνα .
Βαθμός 9

Σεντρίκ Καντέ (8): Όλοι γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα είναι ο αδύναμος κρίκος της ομάδας μας, αφού δεν είναι αριστερός μπακ και ίσως ούτε στοπερ.
Ο Γάλλος αν και δεν έκανε σοβαρά λάθη, δεν είχε καλή παρουσία και έτσι δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την συμμετοχή του. Άφησε αρκετά κενά και δεν ήταν προσεκτικός και δυναμικός στα μαρκαρίσματα του - έδινε την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα κάνει το λάθος. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού. Ελπίζω να με διαψεύσει.
Βαθμός: 5

Λουκάς Βύντρα (24): Βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας κάνοντας ένα καλό παιχνίδι. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την πλευρά του, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και δημιουργικά χωρίς όμως να έχει καλές μεταβιβάσεις.
Βαθμός: 8

Μάτε Σιμάο (23): Επιστροφή στο βασικό σχήμα για τον Σιμάο, ο οποίος βοήθησε και αυτός στον «εγκλωβισμό» των αντίπαλων. Δυναμικός όπως πάντα, κέρδισε πολλές μονομαχίες στο κέντρο κάνοντας την βρόμικη δουλειά και δίνοντας ελευθερία κινήσεων σε Κατσουρανη και Ζιλμπερτο.. Ωστόσο, δεν απέφυγε τα λάθη και τα ανόητα φάουλ.
Βαθμός: 8


Ζιλμπέρτο Σίλβα (15): Θετική η παρουσία του Βραζιλιάνου, ο οποίος βοήθησε αρκετά στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος όπως και στην επανάληψη χωρίς να χάσει το ρυθμό του. Βοήθησε και στο δημιουργικό κομμάτι με καλές μεταβιβάσεις και απέφυγε τα λάθη. Ακόμη ένα καλό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος φαίνεται ότι παίζει καλύτερα όταν είναι ξεκούραστος
Βαθμός: 8



Κώστας Κατσουράνης (29): Εξαιρετική εμφάνιση του διεθνή μέσου σε ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού τόσο ανασταλτικα όσο και επιθετικά. Ήταν ο παίκτης που έβγαζε τον Παναθηναϊκό μπροστά με τις κάθετες μπαλιές του, ενώ πιστώνεται και την ασίστ στον Σαλπιγγίδη. Επίσης, δεν έδειξε να επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα και στάθηκε τυχερός –άτυχος στη φάση του παρ' ολίγον αυτογκόλ.
Βαθμός: 9


Γιώργος Καραγκούνης (26): Ο αρχηγός αν και ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του αγωνίστηκε στο δεξί άκρο, πήρε πρωτοβουλίες και έβγαζε τον Παναθηναϊκό μπροστά - ωστόσο δε βοήθησε όσο θα ήθελε. Τα χειρότερα ήρθαν στο 62', όταν αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή. Ελπίζουμε να επανέλθει γρήγορα.
Βαθμός: 6

Σεμπάστιαν Λέτο (11): Ο αργεντινός δεν είχε σταθερό ρυθμό στην απόδοσή του και μόνο με ξεσπάσματα βοηθούσε τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, είχε και αυτός συμμετοχή στο γκολ της ομάδας μας αλλά παρόλα αυτά, δε μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε. Νομίζω πως δεν τον βοήθησε αρκετά η φιλοσοφία του παιχνιδιού αφού δεν πηρέ πολλές προσπάθειες και δεν είχε καλά χτυπήματα στα στημένα.
Βαθμός: 6

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (14): Ήταν ο παίκτης που "ξεκλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα μας. Μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα, έτρεχε παντού, προσπάθησε πολύ και πέτυχε ένα όμορφο γκολ, που σε πολλούς θύμισε κίνηση Βαζέχα. Αντικαταστάθηκε στο 79' από τον Νίνη.
Βαθμός: 9


Τζιμπρίλ Σισέ (9): Μπήκε στο 62' στη θέση του Καραγκούνη χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Για ακόμα ένα ματς είχε πάθος, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, κάτι που του στοίχισε το γκολ. Μάλλον για να αρχίσει να σκοράρει θα πρέπει να σταματήσει να αγχώνεται.
Βαθμός: 6

Σωτήρης Νίνης (7): Μπήκε στο 79' στη θέση του Σαλπιγγίδη και στόχος του ήταν να κρατήσει τη μπάλα, όπως και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό χωρίς όμως να αποφύγει τις περιττές ενέργειες.
Βαθμός: 6

Γκάμπριελ (19): Πήρε τη θέση του τραυματία Καντέ στο 84' .
Βαθμός: -

Για τη διαιτησία έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, απλά να επισημάνω, ότι ο Κουκουλάκης μετά το γκολ έκανε ότι μπορούσε για να φέρει την ΑΕΚ στην περιοχή μας - ευτυχώς δεν τα κατάφερε - τον νικήσαμε και αυτόν. Η φάση με τον Νίνη δείχνει πόσο πολύ τον χάλασε - δεν πειράζει - θα τους περάσει...

Η ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ,ΝΑ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙ,ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ…




1 σχόλιο:

  1. Από το αποτέλεσμα είμαι ικανοποιημένος, από την εμφάνιση όχι! Βέβαια, στο τέλος της σεζόν αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί και όχι η καλή εμφάνιση. Εξάλλου, ήταν μια μεγάλη νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που (θεωρητικά) είναι συνδιεκδικητής του τίτλου.Αρκεί βέβαια να μην συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις γιατί δεν νομίζω πως θα μας πάει συνέχεια η μπάλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: