Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ο Τυπάρας είναι εδώ!



Ο τυπάρας είναι εδώ. Σε ένα παιχνίδι που από την αρχή φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ ο Καραγκούνης πήρε το όπλο του και με ένα ο όμορφο γκολ έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας. Ο τυπάρας για άλλη μια φορά σε ευρωπαϊκό ματς έβαλε τη σφραγίδα του (αν και τραυματίας) και με την εμπειρία και το πάθος του απέδειξε πόσ
ο σημαντικός παίκτης είναι για την ομάδα. Η ομάδα αν και δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στη Ρουμανία και έτσι κατάφερε να μπει πλέον δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο ποδόσφαιρο, λένε ότι όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα και το σημερινό αποτέλεσμα ήταν θετικό για την ομάδα μας. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη αλλά όχι και για την απόδοσή τους.


Καλό είναι να θυμόμαστε, ότι όπως και στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ έτσι και σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε τους βασικούς μας μπακ, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αναπτυχθούμε από τα άκρα. Η Ντιναμό σε όλο το πρώτο ημίχρονο έπαιζε με έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα και εμείς από την άλλη δε μπορούσαμε να βρούμε τρόπους να διασπάσουμε την άμυνά τους. Οι περισσότεροι παίκτες που θα ήταν ικανοί να βρουν διαδρόμους ήταν σε άσχημη βραδιά.
Ο Λέτο έκανε ίσως τη χειρότερη εμφάνιση με το
τριφύλλι, ο Καραγκούνης έπαιζε τραυματίας, ο Κατσουράνης ανέβηκε μονό στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζιλμπέρτο στάθηκε καλά στο πρώτο αλλά κουράστηκε στο δεύτερο με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πετύχουμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξει το παιχνίδι.
Το αμυντικό δίδυμο Μπίασμιρ και Σαριέγκι στάθηκε αρκετά καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα - αν εξαιρέσουμε τη φάση του πέναλτι. Παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουν να δένουν περισσότερο οι δυο τους. Ο Βυντρα ήταν σταθερός και μαχητικός στην άμυνα και προσπάθησε να βοηθήσει πολλές φορές στην επίθεση. Θεωρώ πως ήταν από τους διακριθέντες .
Ο Καντέ, παρόλο που δεν είναι αριστερό μπακ, ήταν πολύ κάλος. Έπαιξε με πάθος, δικαίωσε τον προπονητή του για το ρίσκο που πηρέ να τον βάλει στο παιχνίδι και κατάφερε να μη δημιουργηθεί κανένα κενό από την πλευρά του. Αν συνεχίσει έτσι ο Γάλλος, σύντομα θα με κάνει να ζητήσω συγγνώμη για την κριτική που του έχω κάνει. Μακάρι να με διαψεύσει.


Βαρόμετρο στο χθεσινό παιχνίδι πιστεύω ότι ήταν ο Σιμαο, που με το πάθος του έτρεχε παντού καλύπτοντας όλα τα κενά , έκανε όλη τη βρόμικη δουλειά στο κέντρο και γενικά έτρεχε για όλους. Κάτι ήξερε περισσότερο ο Τεν Κάτε όταν έλεγε το καλοκαίρι ότι είμαστε άλλη ομάδα με τον Σιμαο μέσα στο γήπεδο. Ότι πρέπει είναι ο Σιμάο για τέτοια παιχνίδια - δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα με τη δύναμη και τα χιλιόμετρα που κάνει.
Ο Νίνης με την είσοδό του άλλαξε αισθητά τη ροη του αγώνα και έδωσε το σύνθημα της νίκης με τις ενέργειές του. Ανέβασε την ομάδα επιθετικά ανοίγοντας πολλούς διαδρόμους και πρόσθεσε άλλη μια πολύ καλή παρουσία στο ενεργητικό του.
Ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε αρκετά και παραλίγο να βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που τον δυσκόλεψε ήταν ότι τις περισσότερες φόρες ήταν μόνος του στην επίθεση.
Ο Ρούκυ ήταν κάλος όσο έπαιξε και ο Λάζαρος θα μπορούσε να ήταν πιο προσεκτικός και να βάλει το γκολ στην ευκαιρία που του πρόσφεραν Ρουκάβινα –Νίνης.

Ο Άλεξ ήταν πάλι σταθερός και όποτε χ
ρειάστηκε καθάρισε - αν συνεχίσει έτσι ίσως να μη χρειαστούμε τερματοφύλακα τον Γενάρη.


Ο Καραγκούνης περά από το γκολ που έβαλε χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα, κατάφερε να δικαιώσει τον Τεν Κάτε . Τον δικαίωσε για την επιλογή του να ξεκινήσει βασικός παρόλο που ήταν τραυματίας. Επίσης, ο Τεν Κάτε ενώ έβλεπε ότι ο Καραγκούνης δεν τραβαγε προτίμησε να βγάλει τον Σαλπιγγίδη και να περιμένει τον τυπάρα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, όπως και το έκανε.

Αν και η κριτική είναι καλή, καλό επίσης θα είναι να σκεφτόμαστε ότι ο προπονητής σε μια ομάδα ξέρει καλύτερα από όλους εμάς γιατί ζει καθημερινά με την ομάδα.
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Τεν Κάτε είχε διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλο και δικαιώθηκε για τις επιλογές του, πριν και κατά τη διάρκειά του. Αυτό που δεν περίμενε ίσως ήταν η μέτρια απόδοση κάποιων παικτών, οι οποίοι δε μας έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε καλύτερο θέαμα από την ομάδα μας. Σωστά λοιπόν δεν άνοιξε την ομάδα και δεν έπαιξε με δυο επιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο, αφού όπως είδαμε όλοι από μια ανύποπτη φάση θα μπορούσαμε να χάσουμε το παιχνίδι.

Το ταμείο δείχνει ότι είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα με 6 στα 6 και στην Ευρώπη έπειτα από τα σημερινά αποτελέσματα έχουμε βάλει πλώρη για τον επόμενο γύρο.

Από το παιχνίδι με την Ντιναμό θα ήθελα να κρατήσω τις δηλώσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού του Μπονέτι, του Καραγκούνη και του Τεν Κάτε:
Μπονέτι: "Παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, όμως και μείς είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την ισοπαλία. Είμαστε μια καλή ομάδα, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και είχε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρει. Το είχα πει πως με τη Γαλατά ήταν άτυχος, ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Ο αντίπαλός μας είχε πολλές λύσεις και η εμπειρία ποδοσφαιριστών όπως του Καραγκούνη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα".
Καραγκούνης: "Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και θα πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι. Έτσι έχουμε γαλουχηθεί. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να μας απασχολεί και η Ευρώπη".
Τεν Κάτε: "Είναι δύσκολα να παίζεις χωρίς να υπάρχει ατμόσφαιρα. Εδώ που τα λέμε θα πρέπει να σταθούμε στους 200 φίλους μας που ήρθαν εδώ και μας στήριξαν. Τους ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που τους δώσαμε αυτή την νίκη. Ελπίζω την Δευτέρα να είναι πολύ περισσότεροι με την Λάρισα γιατί ο κόσμος είναι σημαντικός για εμάς και μας βοηθάει".





Τελικά, το παιχνίδι με τη Ντιναμό είχε γκολ από τον Καραγκούνη αλλά και ξύλο από τον Τεν Κάτε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: