Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Pre-Game στη Ρουμανία



Άλλη μια ευρωπαϊκή βραδιά ξεκινάει σε λίγες ώρες για την ομάδα μας και πιστεύω ότι είμαστε όλοι στην πρίζα να πανηγυρίσουμε ακόμη ένα διπλό εκτός συνόρων. Το παιχνίδι με τους Ρουμάνους είναι πολύ σημαντικό, αφού με νίκη της ομάδας μας μπαίνουμε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης και ανεβάζουμε την ψυχολογία μας ακόμη περισσότερο για τη συνέχεια. Το παιχνίδι βέβαια ξεκίνησε από χθες με το ντου του Ολλανδού στο δημοσιογράφο, που πραγματικά το χάρηκα ιδιαίτερα, γιατί οι Ρουμάνοι έχουν βγάλει μεγάλη γλώσσα και θεωρούν την ομάδα τους φαβορί απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μας φέτος δείχνει ότι έχει τσαμπουκά σε όλους τους τομείς και ότι δεν πάει για τουρισμό στη Ρουμανία. Μην ξεχνάμε βεβαία ότι έχουμε κάτι χρωστούμενα με τους ρουμάνους και καλό θα είναι, αφού αρχίσαμε με ξύλο, να τελειώσουμε με γκολ.
Θέλω να πιστεύω, ότι η ομάδα είναι αρκετά συγκεντρωμένη στο στόχο της και όλοι ξέρουν, ότι αν και φέτος τα δίνουμε όλα για το πρωτάθλημα, αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κυνηγά και να κερδίζει τα πάντα, να ματώνει τη φανέλα σε όλα τα παιχνίδια - ακόμη και στα φιλικά. Γκολ και ξύλο στο Βουκουρέστι, και μετά πάμε για το 6 στα 6.



Το σημερινό παιχνίδι είναι επικίνδυνο και θα πρέπει να το χειριστούμε έξυπνα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι γίνεται χωρίς κόσμο, κάτι που πολλές φορές όμως γίνεται μπούμερανγκ. Είναι θετικό το γεγονός ότι παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο έχοντας χάσει από τους Τούρκους στην πρεμιέρα, αλλά η ιστορία λέει ότι αποδίδουμε καλύτερα κάτω από πίεση. Το σύστημα που κατεβαίνει η ομάδα (με τρία αμυντικά χαφ), δείχνει ότι πάμε να πάρουμε τη νίκη, όπως και πέρυσι. Κάτι που ίσως γίνει πιο εύκολο αν παίξουμε με υπομονή και είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, αποτελεσματικοί στην επίθεση και χωρίς να κάνουμε λάθη.



Με προβληματίζει η κατά ανάγκην χρησιμοποίηση του Καντέ ως αριστερό μπακ αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι θα κάνει τα αυτονόητα. Έχω την αίσθηση ότι ο Καντέ ίσως να μην έπρεπε να φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού γιατί δείχνει να είναι ο αδύναμος κρίκος της φετινής ομάδας. Σίγουρα, δε γίνεται να σου βγαίνουν όλες οι μεταγραφές αλλά πιστεύω ότι η προσθήκη του Γάλλου δε χρειαζόταν. Παρόλα τα λάθη του, ο Βύντρα ίσως έδινε μεγαλύτερη σιγουριά στα αριστερά και με τον Γκάμπριελ στα δεξιά, ώστε να προσφέρουν βοήθεια και στο επιθετικό κομμάτι. Επίσης, η απουσία του Σισσέ είναι σημαντική, όπως φαίνεται, γιατί το σημερινό παιχνίδι θα ήταν μια ευκαιρία να άνοιγε λογαριασμό.
Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες. Η μπάλα θα παιχτεί στο χορτάρι, όπου πρέπει να πάρουμε το διπλό πάση θυσία. Ο προπονητής μας και οι παίκτες ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πώς να το κάνουν.
Ο Τεν Κάτε έχει δώσει το σύνθημα από χθες και σήμερα είναι οι σειρά των παικτών να συνεχίσουν την νικηφόρα πορεία μας .



Καλή επιτυχία στην Πανάθα και διπλό στη Ρουμάνια - ΠΑΟ ΟΛΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: