Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση Ε.Φ.Σ. Θ13



"Ποιός θα το περίμενε άραγε; Δύο χρόνια μετά την μεγαλύτερη εξέγερση - επανάσταση των οπαδών του Παναθηναϊκού και όλα είναι διαφορετικά πια. Κανείς δεν περίμενε τότε ότι μια ομάδα χωρίς παρόν και μέλλον, με ανύπαρκτη διοίκηση, χωρίς στόχους και χωρίς κόσμο στο πλευρό της, μετά από δύο χρόνια θα έφτανε στη εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σύνολο που πραγματικά τρομάζει τους πάντες και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Έχουμε μπροστά μας πλέον μια ομάδα με σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση που δουλεύει σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει και προστατεύει τους παίκτες. Υπάρχουν πλέον παίκτες παγκόσμιας κλάσης που αν πλαισιωθούν με παίκτες ανάλογης αξίας, θα βρεθούμε σε επίπεδα που δεν τα περιμέναμε ποτέ. Και έχουμε φυσικά και ένα κόσμο που στηρίζει πλέον την ομάδα όσο τίποτα άλλο. Ένα κόσμο που παρά τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις των προηγουμένων χρόνων είναι εδώ και φωνάζει παρόν, ακολουθώντας την ομάδα παντού. Ένα κόσμο που σηκώνει την ομάδα στις πλάτες του και κατέκτησε μαζί της πρωτάθλημα και κύπελλο.

Και ενώ όλα θα έπρεπε να είναι τέλεια, τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας χωλαίνουν σε όλα τα επίπεδα, και θα έπρεπε να είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι για το μέλλον, κάτι φαίνεται να μην λειτουργεί σωστά. Ένα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει. Ο εχθρός είναι εντός και αυτό δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από το ξεκίνημα της νέας πορείας άρχισαν και οι τρικλοποδιές στη διοίκηση και ειδικότερα στον πρόεδρο της ομάδας, δημιουργώντας προβλήματα στη σωστή λειτουργία του συνόλου. Αρχικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις κάποιων μετόχων και τη σιωπή κάποιων άλλων και με αποκορύφωμα τα πρωτοσέλιδα και τα δημοσιεύματα των 2 οπαδικών εφημερίδων του Παναθηναϊκού που ειδικά τον τελευταίο καιρό υποδαυλίζουν και κατηγορούν τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα επανειλημμένα και αδικαιολόγητα . Διότι καλώς ή κακώς δεν γίνεται να κατηγορείς κάποιον που πριν από 2 χρόνια παρέλαβε καμένη γη από τους ανίκανους προκατόχους του και σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει την κατάκτηση του νταμπλ. Και όχι μόνο αυτό. Με τις ενέργειες του καθάρισε το παρασκήνιο με αποτέλεσμα να μην αδικείται ο Παναθηναϊκός στις διαιτητικές αποφάσεις και να μην ευνοείται κανείς άλλος, έδιωξε άτομα από την ΠΑΕ που δεν έπρεπε να έχουν υπάρξει στην ομάδα ποτέ, ενέπνευσε τσαμπουκά και νοοτροπία νικητή στους παίκτες αλλά και στο κόσμο που γύρισε πάλι στο πλευρό της ομάδας.

Αυτός ο πισώπλατος πόλεμος έγινε και γίνεται από 2 ομάδες ανθρώπων. Από αυτούς που έχουν προσωπικά συμφέροντα και από αυτούς που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και αντιπαλότητες με άλλους μετόχους του Παναθηναϊκού. Οι πρώτοι είναι σαφώς πολύ χειρότεροι από τους άλλους αλλά πλέον και οι δεύτεροι κάνουν εξίσου κακό και έπρεπε να το είχαν καταλάβει καιρό πριν.

Η πρώτη ομάδα με φερέφωνο τη γνωστή εφημερίδα που έχει σαν εκπρόσωπό της τον εντεταλμένο, κατευθυνόμενο και επιδοτούμενο αποτυχημένο εκδότη έχει σίγουρα συμβάλλει τα μέγιστα όλα αυτά τα χρόνια στην μέχρι πρότινος κατάντια του Παναθηναϊκού. Και φυσικά αυτοί που κρύβονται από πίσω του, που τόσα χρόνια μίκραιναν τον Παναθηναϊκό και τώρα απλά ξευτιλίζονται, γιατί ένας άνθρωπος απέδειξε πόσο εύκολα μπορούσαν να τα καταφέρουν τόσα χρόνια που υπέφερε η ομάδα και ο κόσμος. Τους ξέρουμε, τόσα χρόνια λειτουργούσαν με τον ίδιο αρρωστημένο τρόπο, βύθιζαν την ομάδα και έριχναν πάντα τις ευθύνες αλλού. Μία στο προπονητή, μία στους παίκτες, μια στο κόσμο και ποτέ δεν έκαναν αυτοκριτική. Αλλά ευτυχώς όλα αυτά είναι παρελθόν. Αυτά που έχουν μείνει είναι η συκοφαντία τους, το ψέμα και η συνεχής αμφισβήτηση σε μια νέα υγιή κατάσταση που τους πονάει γιατί πολύ απλά είναι πετυχημένη. Ακόμα και στο μοναδικό θέμα που ανέλαβαν (γήπεδο) ακόμα βρισκόμαστε σε τέλμα. Αυτές οι καταστάσεις όμως θα σταματήσουν γιατί ο κόσμος εδώ και καιρό τους έχει καταλάβει και τους γυρνάει τις πλάτες του.

Και από την άλλη έχουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων που δεν μπορούν να περιμένουν και κάποιων άλλων που δυστυχώς το πλήρωμα του χρόνου πέρασε για αυτούς και που δεν μπορούν να βάλουν στην άκρη την αντιπαλότητά τους με άλλον μεγαλομέτοχο για το καλό της ομάδας. Με οδηγό μια εφημερίδα που γίνεται όπλο στις ορέξεις ενός και μόνο ανθρώπου, που ακόμα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να καταλάβει πόσο κακό κάνει στον Παναθηναϊκό αυτές τις στιγμές και ότι έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του για να προσφέρει αν θέλει στο σύλλογο. Με αψυχολόγητα, σπασμωδικά, εμπρηστικά, διχαστικά, εν βρασμώ και αδικαιολόγητα πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα μόνο να βλάπτει μπορεί την ισορροπία στον Παναθηναϊκό και αυτό κάνει συνεχώς. Το κρίμα της υπόθεσης είναι ότι παίρνει στο λαιμό του μια εφημερίδα που στάθηκε αρωγός και σύμμαχος της επανάστασης του 2008 και την οδηγεί στο τέλμα και την αυτοκαταστροφή. Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, ας πάρουν μια ξεκάθαρη και πραγματική θέση ανοιχτά και χωρίς να κρύβονται, όπως γίνεται τις τελευταίες μέρες, και ας μας πουν πραγματικά τι προτείνουν για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αυτή η κατάσταση πάντως δεν γίνεται να συνεχιστεί.

Εμείς με πολύ μεγάλη μας λύπη, σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 θέλουμε απλά να ενημερώσουμε το κόσμο του Παναθηναϊκού ότι πλέον δεν θα έχουμε καμία συνεργασία με την εφημερίδα « Η Πράσινη» που τόσο καιρό πορευτήκαμε μαζί της. Οι εξελίξεις, μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και δεν υπήρχε άλλη λύση για μας. Πλέον η φωνή μας θα ακούγεται μόνο από το διαδίκτυο, από «ουδέτερες» εφημερίδες και από τα οπαδικά μας έντυπα.

Την ερχόμενη Παρασκευή κρίνονται το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού μας και θα είμαστε όλοι εκεί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου. Σαν Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13 δεν θα διστάσουμε να τα βάλουμε με τον οποιονδήποτε μπαίνει αντιμέτωπος με το συμφέρον του Παναθηναϊκού, όπως κάνουμε πάντα."

Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13

Αναδημοσιεύτηκε από: Ενιαίο Φορέα Συνδέσμων Θύρας 13

2 σχόλια:

  1. σκούρα τα πράγματα αδερφέ.
    κάτι παίζεται, και δεν καταλαβαίνω τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα passenger
    συμφωνω αδελφε
    παιζονται πολλα παιχνιδια εις βαρος του Παναθηναικου μας, οπως παντα αλλωστε.
    οσο ειναι ο Τζιγκερ στην Παε,ετσι θα ειναι παντα.
    ελπιζω ο κοσμος την παρασκευη, να γινει ασπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: