Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΛΕΙ ΑΡΧ...ΔΙΑ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ!
Επειδή πολύ το σκαλίζουμε τόσα χρόνια, κάθε τόσο μιλάμε για το γηπεδικό, κάθε τρεις και λίγο ψάχνουμε για νέες λύσεις και στο τέλος πάντα τίποτα! Το χουμε πει άπειρες φορές και δεν θα βαρεθούμε να το λέμε και να το τονίζουμε, μέχρι να ακουστούμε!
Η λύση είναι μία και την έχουμε μέσα στα πόδια μας!! ΛΕΩΦΟΡΟΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ!
Εκεί που μεγάλωσε ο Σύλλογος, εκεί που ανδρώθηκαν γενεές, εκεί να συνεχίσει την ιστορία του ο μεγαλύτερος ελληνικός αθλητικός Σύλλογος!Το νέο μας αθλητικό κέντρο μπορεί να γίνει στην Λεωφόρο, αλλά θέλει πολλά κιλά ...μπαρμπάλια και όχι μπιρμπίλες και μαλακίες! Και αυτά πρέπει να τα δείξουν αυτοί που μας διοικούν και ο κόσμος ΑΜΕΣΑ!!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν φωτογραφίες και στοιχεία που βρήκαμε απο το αποτέλεσμα κατασκευαστικής εταιρίας το 2003, που την είχε αποδεχτεί σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί δεν προχώρησε.

Το συγκεκριμένο project αποτέλεσε πρωτοβουλία του... Θανάση Γιαννακόπουλου που απευθύνθηκε πριν το καλοκαίρι του 2003 σε κατασκευαστική εταιρία, για το πως μπορεί να γίνει η ανακατασκευή της Λεωφόρου, χωρίς να χρειαστεί να γκρεμιστούν σχολεία και προσφυγικά, χωρίς να χρειαστεί να γίνουν αλλαγές φοράς και να δημιουργηθεί χάος στο κέντρο της Αθήνας. Η πεποίθηση του πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι εφικτό, βασίστηκε στην απορία του πως γίνεται επί δεκαετίες να υπάρχουν τόσα μεγάλα γήπεδα μέσα στα κέντρα μεγαλουπόλεων(Βαρκελώνη, Λονδίνο) και αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα.

Όντως τον Οκτώβριο του 2003 βγήκαν στην δημοσιότητα ,φωτογραφίες και στοιχεία του έτοιμου project που κοινοποίησε σε Γιάννη Βαρδινογιάννη, Παύλο Γιαννακόπουλo, Βλάσση Σταθοκωστόπουλο και Εύαγγελο Βενιζέλο, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μην ξεχνάμε πως πάγια θέση του ερασιτέχνη ήταν η ανακατασκευή της Λεωφόρου και τα τελευταία 5 χρόνια είναι σύμφωνος για τον Βοτανικό.

Τι περιείχε το συγκεκριμένο project; Στοιχεία που κάλυπταν όλες τις προυποθέσεις και ικανοποιούσαν παράλληλα όλες τις ανάγκες του Συλλόγου, χωρίς να δημιουργούν παράλληλα πρόβλημα στην περιοχή!

Οπότε έχουμε και λέμε:

1. Γήπεδο ποδοσφαίρου 30.000 θέσεων
2. Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ και βόλλευ 6.500 θέσεων
3. Πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και χωρητικότητας 1.000 ατόμων
4. Χώροι για στέγαση λοιπών τμημάτων του ερασιτέχνη
5. "Πλατεία" με καταστήματα και εστιατόρια

Όλα αυτά μέσα σε 20 στρέμματα!!

Πάμε τώρα στις λύσεις των προβλημάτων που πιθανότατα θα εμφανιζόντουσαν.

Καταρχήν, όπως προείπαμε ,το συγκεκριμένο project δεν προβλέπει αλλαγή φοράς του γηπέδου ,αλλά όλα είναι ως έχουν! Το βασικό σημείο της όλης κατασκευής βρίσκεται στην ανύψωση του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαιρικού γηπέδου, σε σχέση με την σημερινή του μορφή ή αλλιώς βύθιση του εδάφους κατά 3-4 μέτρα! Έτσι θα δημιουργηθούν τα κλειστά και οι υπόλοιποι χώροι, κάτω απο το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΛΕΥ

Όπως είπαμε το project δεν προέβλεπε αλλαγή φοράς του γηπέδου. Η μόνη διαφορά είναι πως θα υπήρχε επιμήκυνση απο την μια πλευρά και συγκεκριμένα απο τις Θύρες 6-7. Δηλαδή θα παίρναμε τον χώρο που υπάρχει απο πίσω (είναι ένα γκαράζ τώρα) και ανήκει στην Εκκλησία. Πιο καθαρά φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Τώρα ,θα υπάρχει η εύλογη απορία που στο καλό θα χωρέσουν οι εμπορικοί χώροι, μιας και το γήπεδο απο μόνο του καλύπτει όλο τον χώρο. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το έδαφος θα βυθιστεί κατά 3-4 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθούν μαζί με το κλειστό γήπεδο και λοιπούς χώρους και άλλα επίπεδα .Συγκεκριμένα 5 και θα είναι ο αγωνιστικός χώρος ,η "πλατεία" με τα καταστήματα και τα εστιατόρια ,τα αποδυτήρια ποδοσφαίρου, τα αποδυτήρια μπάσκετ και βόλλευ και τα κλειστά!

Η "πλατεία" θα δημιουργηθεί κάτω απο τον αγωνιστικό και όχι σε υπόγειο επίπεδο. Μην ξεχνάτε πως ο αγωνιστικός χώρος θα είναι υπερυψωμένος κατά 4,5 μέτρα απο την σημερινή του μορφή!

Επίσης το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα στηρίζεται σε 4 πυλώνες και θα σκεπάζεται όλο!


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PROJECT ΤΟΥ 2003 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΧΑΡΙΖΕ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΑ 75 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ!!

Όπως λέει και ο τίτλος ,για να γίνει το αθλητικό μας κέντρο στην Λεωφόρο ,θέλει αρχ...δια απο όλους. Απο τις διοικήσεις δείχνοντας αποφασισμένες να κάνουν πράξη την ανάπλαση της Λεωφόρου και απο τον κόσμο πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση με οποιοδήποτε τρόπο. Μην ξεχνάτε πόσοι είμαστε και πως αν υπάρχει σωστή οργάνωση ,βγάζουμε και κυβέρνηση!

Ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμα, όπως πρέπει για το γηπεδικό και η ώρα φτάνει!

Επίσης θέλει αρχ...δια απο τους διοικούντες η κατασκευή της Λεωφόρου, γιατί προφανώς και θα υπάρχουν μειωμένες εμπορικές χρήσεις. Γιατί μην κοροιδευόμαστε το θέμα Λεωφόρος θα μπορούσε να πιεστεί περισσότερο και ο Βοτανικός δεν θα γινόταν τόσο αγαπητός απο τους διοικούντες αν δεν υπήρχαν στην μέση τα εμπορικά καταστήματα. Αλλά απο την στιγμή που μιλάμε για απλά μειωμένα εμπορικά καταστήματα, η Λεωφόρος -σίγουρα- αξίζει και αποτελεί μοναδική λύση για τον κόσμο ,αλλά αξίζει και για τις διοικήσεις και τα έσοδα τους .

Και ο ερασιτέχνης μια χαρά επιβιώνει και είναι οικονομικά δυνατός με αυτές τις εμπορικές χρήσεις και τα έσοδα απο τα εισιτήρια ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αν του δίνοντας όπως του αναλογούν!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ!
Έχουμε Γιαννακόπουλους, Πατέρα, Βγενόπουλο, Βαρδινογιάννηδες και τόσους άλλους ...ε του πούστη, αν θέλουν πραγματικά αυτά τα ονόματα δεν μπορούν να πιέσουν μια κυβέρνηση;;


Και επειδή ο Βοτανικός όπως λέγεται δεν προχωράει και ούτε πρόκειται ποτέ, το οακα μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ και δεν αποτελεί την ιδανική λύση, ας στραφούμε τώρα που το timing ευνοεί όλοι προς την Λεωφόρο!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ!


ΥΓ:Το συγκεκριμένο project είναι του 2003. Αν οι διοικούντες θελήσουν πραγματικά να συνεχίσουμε την ιστορία του Συλλόγου στην Λεωφόρο, μπορούν να αρχίσουν να απευθύνονται σε εταιρίες και να βασιστούν πάνω σε αυτήν την μελέτη. Έτσι κι αλλιώς έχουν περάσει και 7 χρόνια απο τότε και ο κόσμος γεμίζει νέες ιδέες...

Αναδημοσιεύτηκε από:http://panathinaikos-press.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΔΕΛΦΕ (ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ LAPLACE ΣTO ΜΥPANATHINAIKOS WORDPRESS ),H ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΚΕΙ...ΕΧΩ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ.
    ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΑΔΕΛΦΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΞΕΧΕΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ GAY-RISTAN ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΜΕ ΤΟ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ" ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: