Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Η παράγκα ήταν μασονία»


Μία εβδομάδα μετά την προβολή της περίφημης εκπομπής Τριανταφυλλόπουλου, τέλη Μάρτη του 2002, ο δημοσιογράφος της "Ελευθεροτυπίας", Δημήτρης Καπράνος αναφέρθηκε στη στήλη του με ακόμα πιο γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την λειτουργία της περίφημης παράγκας. Αντιγράφουμε:

..."Aσφαλώς, θα ήταν αφελής κανείς αν πίστευε ότι η περιλάλητη «παράγκα» έχει καταθέσει τα όπλα. Aντίθετα, μάλιστα, όσο πληθαίνουν οι αποκαλύψεις, όσο κάποια από τα μέλη της επισημαίνονται και διαπομπεύονται διά τηλοψίας, τόσο θα ενισχύονται οι αντιστάσεις των «συμμοριών» που δρουν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Aφελής θα ήταν επίσης όποιος πίστευε ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο θα αλλάξουν εάν οι αποκαλύψεις δεν συνοδευθούν από παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Aν αρκεσθεί το κράτος στην αποπομπή κάποιων διαιτητών από τους πίνακες ή στη μη συμμετοχή κάποιων πρώην διαιτητών στα συμβούλια των σωματείων τους, τότε η ανέγερση της νέας «παράγκας» θα είναι απλώς ζήτημα χρόνου (σ.σ έβλεπε πολύ μπροστά ο άνθρωπος!)

...Tο «περιβόλι» με τα διάφορα «λουλούδια» της παράγκας περιελάμβανε αυτήν την εβδομάδα μερικά νέα ονόματα. Eμφανίσθηκε να συζητεί με τον περιβόητο Σπάθα ο πρόεδρος της Kέρκυρας και παλαιότερα του Aθηναϊκού Σπ. Kαλογιάννης. Aκούσθηκε το όνομα του διαιτητή Kολόκα να εμπλέκεται σε λήψη «χαρτζιλικίου», υπήρξε φραστική ανταλλαγή πυρών μεταξύ του τέως ιδιοκτήτη της AEK Mιχ. Tροχανά, του τέως οικονομικού υπευθύνου της AEK κ. Σκούρτη και του τέως διαιτητή κ. Στεφανόπουλου για μια νεφελώδη υπόθεση, στην οποία ο κ. Σκούρτης ζητούσε 20 εκ. δρχ. για να τα δώσει στον Στεφανόπουλο, που θα διαιτήτευε τον αγώνα AEK – Παναθηναϊκού, ώστε η AEK να μη χάσει και να κερδίσει το πρωτάθλημα! Oυδείς επείσθη περί της αληθείας όσων ελέχθησαν, αλλά απεκαλύφθη κατά τη συζήτηση ότι στον «χορό» των διαιτητών Πειραιώς, το 1996, ο κ. Tροχανάς αγόρασε «λαχεία» αξίας 6 εκ. δρχ!

Στην παρέλαση των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την τηλεόραση του «Alpha», ακούσθηκε για πολλοστή φορά το προσωνύμιο «θείος». Aν μελετήσει κανείς προσεκτικά τις κασέτες, θα διαπιστώσει ότι ο «Θείος» είναι πρόσωπο που «δεν αγγίζεται-δεν αναφέρεται-δεν εκτίθεται». Για τον αντικειμενικό παρατηρητή, ο φερόμενος ως «Θείος» πρέπει να είναι ο «DoCorleone» της «παράγκας».

Aκούσθηκε επίσης το προσωνύμιο «κοκαλιάρης». Eτσι αποκαλείται στην «πιάτσα» του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου ο κ. Θωμάς Mητρόπουλος, τέως στέλεχος της ΠAE Oλυμπιακός, φίλος του κ. Σωκράτη Kόκκαλη. Eπανήλθε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Σκόντα-Ξάνθη κ. Xρ. Πανόπουλος, ο επονομαζόμενος και «περίεργος» από τον «κοκκαλιάρη» ή Θωμά Mητρόπουλο. Eνεφανίσθη το όνομα του κ. Bρυώνη, γνωστού από την υπόθεση αγοράς μετοχών της MFD και μεγαλομετόχου της ομάδας Aτρόμητος του Περιστερίου.

Aκούσθηκε ο διαιτητής N. Aγγελάκης να συνομιλεί με τον Σπάθα για τη ρύθμιση της διάρκειας της τιμωρίας που έπρεπε να επιβληθεί σε διαιτητή. Aνεφέρθη το όνομα του κ. Mιχ. Σπανού, που παλαιότερα είχε εμπλακεί σε υποθέσεις με πετρέλαια αλλά και σε περίεργες νίκες της ομάδας του, της Xαλκηδόνας, που σ’ έναν γύρο κέρδισε όσους βαθμούς δεν θα κέρδιζε ούτε η Pεάλ Mαδρίτης! O κ. Σπανός εμφανίζεται σε συζήτηση μεταξύ Σπάθα και Aργ. Λίβα (τέως. νομικού συμβούλου του Oλυμπιακού) να ερωτά «αν είναι καπαρωμένες και οι δύο θέσεις». Προφανώς ρωτούσε να μάθει για τις δύο θέσεις που οδηγούσαν από την Γ΄ στη B΄ Eθνική. Για την ιστορία, τις δύο θέσεις κατέκτησαν ο Πατραϊκός, που ανήκει στον γαμπρό του κ. Nικολετάτου των «φρουτακίων» και η Xαλκηδόνα του κ. Σπανού των πετρελαίων. Mνημειώδεις οι σφαγιαστικές διαιτησίες στους αγωνες της Xαλκηδόνας με τον Eθνικό τόσο στον α΄ και β΄ γύρο όσο και στον αγώνα «μπαράζ»!

Aποκαλυπτική «προαγωγή»

Aξίζει να δημοσιεύσουμε την αφήγηση ενός μέλους της διοικήσεως ομάδας από τον Πειραιά, που πέτυχε να ανέβει κατηγορία χωρίς τελικά να γίνει αγώνας «μπαράζ». Aπλά, αποφασίσθηκε να προαχθούν και οι δύο ομάδες που θα έπαιζαν μεταξύ τους! Eπειδή η συζήτηση έγινε σε ανύποπτο χρόνο και όχι με τη μορφή επωνύμων δηλώσεων, ας μας επιτραπεί να τηρήσουμε το δημοσιογραφικό απόρρητο. Oσοι γνωρίζουν, όμως, θα καταλάβουν. «Kοίταξε, η “παράγκα” που λέτε εσείς, ήτανε μια πολύ σωστή μασονία. Δεν ξέρω αν έβγαζαν λεφτά ή όχι. Eγώ ξέρω ότι ο “κοκαλιάρης” ήταν “σπαθί” στις εξηγήσεις του. Eμάς, ας πούμε, μας είπε ότι “θα καθαρίσει” και “καθάρισε”. Aντί να παίζουμε ξύλο μέχρι τελικής πτώσεως, ανεβήκαμε και οι δύο ομάδες και καθαρίσαμε! Kαι δεν πληρώσαμε μια δραχμή! Aπλά, τον βρήκαμε και του είπαμε ότι “δεν πάει αλλιώς το πράγμα όπως τα έκανε η EΠO”. Συμφώνησε, έκανε τα “κονέ” του και το θεμα λύθηκε».

— Kαλά, το πρόβλημα το είχε δημιουργήσει η EΠO και σεις πήγατε στον Θωμά;

— Aφού τα ξέρεις τώρα. O Θωμάς ήτανε το κουμάντο. Eκείνος έλεγε τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει!

Tι θα γίνει, όμως, στον χώρο του ποδοσφαίρου; Oι αποκαλύψεις, ως φαίνεται, θα συνεχισθούν, χωρίς να αντιδρά η «παράγκα». Iσως επειδή γνωρίζει ότι αν δεν βρεθούν «χαρτιά και σφραγίδες» αποδείξεις δεν υπάρχουν. Mπορεί σύμπας ο φίλαθλος κόσμος να βοά για τα προκαθορισμένα αποτελέσματα, να γνωρίζει και ο πλέον αδαής ότι οι διαιτητές έπρεπε να φιλήσουν το χέρι των διαφόρων «θείων» και «κοκκαλιάρηδων» προκειμένου να δουν «Θεού πρόσωπο», αλλά η Δικαιοσύνη θέλει αποδείξεις. Kι ως φαίνεται, αποδείξεις μπορεί να αναζητηθούν μόνο στους «κωδικούς» των υπόπτων, αφού στις κασέτες του «Alpha» ακούγεται κάθε τόσο η έκφραση αγωνίας των «λαμόγιων» για το Xρηματιστήριο, όσο και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Tο ευρωπαϊκό «ψητό»

Kατα τα άλλα, τα «πάνελ» γύρω από το θέμα θα συζητούν συνεχώς, οι εφημερίδες θα γράφουν, κάποια περιθωριακά κανάλια, με περιθωριακούς παρουσιαστές θα προσπαθούν να θολώσουν τα νερά γύρω από την «παράγκα» και ο κόσμος θα απομακρύνεται από τα γήπεδα, με εξαίρεση τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Eκεί, ακριβώς, βρίσκεται το «ψητό». Mε δεδομένη την αδυναμία του «ψηφιακού μπουκέτου» να ανταποκριθεί στις τεράστιες υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στις ομάδες, απομένει μόνο η Eυρώπη για προσπορισμό κερδών. Γι’ αυτό και η «σφαγή» για το «Champions League», γι’ αυτό και η αγωνία και οι εκρήξεις.

Kάποιοι υπερτίμησαν το καχεκτικό ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρώτο τον κ. Σωκράτη Kόκκαλη, ο οποίος, με ύφος πρωταθλητή, στην τελευταία του συνέντευξη στον Nίκο. Kαραγιαννίδη, στη Netmed, μιλούσε για τον χορό των δισεκατομμυρίων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λες και μιλούσε για υπερομάδες! Oμως, στο πρωτάθλημα παίζουν η Παναχαϊκή, ο Aκράτητος, το Aιγάλεω, ο Eθνικός Aστήρ και όχι η Pεάλ, η Iντερ, η Mπάγερν ή η Bαλένθια! O χειμώνας του ποδοσφαίρου είναι κοντά. Kαι για πολλές ομάδες, η «κόκκινη κάρτα» είναι ζήτημα χρόνου. Aπό τη μια η «παράγκα», από την άλλη το «μπουκέτο» που δεν έχει τελικά λουλούδια αλλά... βόμβες και στη μέση το ελληνικό ποδόσφαιρο. O «βασιλιάς των σπορ», που στην Eλλάδα είναι πλέον γυμνός και μόνος"...

Αναδημοσιευτηκε απο το Leoforos.gr

2 σχόλια:

  1. Αξέχαστες εποχές!
    Τι μου θύμισες!
    Και η Πολιτεία όπως πάντα... ακριβοδίκαιη!
    ΠΑΣΟΚ+ΓΑΥΡΟΣ= L.F.E.
    Αυτό με τον Σπανόδ εν το θυμόμουνα. Θυμόμουν ότι ο Εθνικός είχε σφαγιαστεί τότε, αλλά δε θυμόμουν τη Χαλκηδόνα.
    Πρόσεξες πόσες ομάδες βγήκαν μπλεγμένες;
    Γαύρος, Αιγάλεω, Ξάνθη, Κέρκυρα, Χαλκηδόνα...
    Τουλάχιστον 24 βαθμοί τσάμπα δηλαδή.
    Την ώρα που εμείς χάναμε βαθμούς από όλους τους παραπάνω κάθε χρόνο.
    Για να μην προσθέσουμε Καλαμάτα, Πανηλειακό, Παναχαική, Προοδευτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΠΕΘΑΝΕ,ΖΗΤΩ Η (ΝΕΑ)ΠΑΡΑΓΚΑ(ΣΕ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ,ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ")...
    ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ "ΥΠΕΡΟΜΑΔΕΣ" ΜΕ ΜΑΣ ΓΑΜΙΩΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΛΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΦΙΛΙΚΑ-ΑΝΟΙΓΑΝ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ-ΕΣΤΗΝΑΝ ΚΩΛΟ,ΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΨΕΥΤΟΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ...
    ΑΔΕΛΦΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛEΙΩΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: