Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι «πόρνες» της διχόνιας, της μουρμούρας και των ψεμάτων...

 
 
Λεξιλόγιο φανατικού οπαδού του Ολυμπιακού χρησιμοποιεί ο συντάκτης της εφημερίδας Derby που υπογράφει ως Off The Record, προκειμένου να εκδηλώσει την χαρά του για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό.
Κανένας Παπαδόπουλος δεν έκανε «μπουρδέλο» τον Παναθηναϊκό. Όπως φυσικά και δεν υπάρχει ούτε ένας υγιής φίλαθλος του Τριφυλλιού που να γελάει με ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Μπορεί να εκνευρίζεται, μπορεί να στεναχωριέται, να βρίζει πάνω στον εκνευρισμό του, να κοπανάει το χέρι του στο τραπέζι, αλλά να γελάει; Μόνο από μία φυλλάδα θα περιμέναμε να το διαβάσουμε. Από τον Πρωταθλητή; Όχι βέβαια. Από τη (δήθεν) Παναθηναϊκή εφημερίδα Derby και από τον συντάκτη Off The Record, που ζει ανάμεσά μας.

Το τι χαρά έχει βγάλει η συγκεκριμένη εφημερίδα μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανθρακικό δεν περιγράφεται. Όσο ο κόσμος της ομάδας βράζει και πνίγεται από την στεναχώρια, στους συντάκτες της φυλλάδας γελάνε και τα μουστάκια τους. Δεν προσπαθούν καν να το κρύψουν, όπως έκαναν άλλες εποχές.

Πώς και πώς το περίμεναν το στραβοπάτημα για να ξεκινήσουν! Και πολύ κρατήθηκαν...

Αρχικά… χώσιμο στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, επειδή τον έφεραν οι... κακοί πολυμετοχικοί. Τι πρώην ποδοσφαιριστή τον χαρακτηρίζει ο συγκεκριμένος συντάκτης, τι γέλιο, λέει, πως προκαλεί με τις εμφανίσεις του.

Λεξιλόγιο και ύφος χειρότερο από τον μεγαλύτερο αντιπαναθηναϊκό λιμενεργάτη που κοιμάται με αφίσα του Μαρινάκη πάνω από το κεφάλι του.

Στο μπλέντερ της προπαγάνδας βάζει και τα περίεργα αποτελέσματα της περιόδου 2007-08. Τότε που ο σύλλογος γιόρταζε τα 100 χρόνια του και, σύμφωνα με ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς (εξαφανισμένους σήμερα), υπήρχαν πρόσωπα που τα κονομούσαν για τα καλά σε στοιχήματα στη Μαλαισία.

Ο Γιούρκας, βέβαια τότε δεν είχε κάποια σχέση με τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, υπάρχουν ποδοσφαιριστές, βασικοί στην αμυντική γραμμή του Τριφυλλιού στα περίεργα αυτά ματς με Ξάνθη και ΟΦΗ, οι οποίοι σταθερά μένουν στο απυρόβλητο από την εφημερίδα για λόγους που δεν γνωρίζουμε.

Αντί ο συντάκτης να ασχολείται με τον ιδιοκτήτη του Συλλόγου που επέτρεπε τέτοιες καταστάσεις, και ο οποίος άφηνε ανενόχλητο τον περίεργο εκείνο προπονητή, τον Πεσέιρο και δύο – τρεις ποδοσφαιριστές να φέρνουν το χάος, τα γυρίζει τούμπα και τα ρίχνει πού αλλού; Στους κακούς πολυμετοχικούς και σε κάποιον «κύριο Ανδρέα» (καθώς για να κατηγορήσεις κάποιον με το ονοματεπώνυμό του χρειάζεται να φοράς και παντελόνια, κάτι που απουσιάζει εδώ και χρόνια από την εφημερίδα).

Σε όλο το κείμενο εντοπίζουμε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα, με αφορμή το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

«Όσο για τη συμπεριφορά του Παπαδόπουλου, μια χαρά ξηγήθηκε. Τα μπινελίκια, αφιερωμένα σε εκείνους που θα έσκιζαν κάποτε τα διαρκείας για πάρτη του».

Αφιερώνει… μπινελίκια σε οπαδούς του Παναθηναϊκού, επειδή ήταν δυσαρεστημένοι με την τσιγκουνιά (τι σπάνιο!) του Τζίγγερ που δεν έδινε επιπλέον 200.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή, προκειμένου να ανανεώσει.

Και συνεχίζει αναπολώντας πως τότε ο «Παπ» πέτυχε μόλις 4 γκολ σε μία χρονιά, προκειμένου να δικαιολογήσει τις κλειστές τσέπες του ιδιοκτήτη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Ο Παπαδόπουλος ήταν... άχρηστος επειδή είχε βάλει 4 γκολ σε μία χρονιά, ενώ η απομάκρυνση από την ομάδα του Εντιογέ (όπως νόμιζε τότε η εφημερίδα πως λένε τον Ν' Ντόι) αποτελεί έγκλημα των... κακών πολυμετοχικών. Τι κι αν είχε βάλει 3 γκολ σε μία σεζόν.

Τέλος, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στον συντάκτη πως κανένας Παπαδόπουλος δεν έκανε «μπουρδέλο» τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει «μπουρδέλο» τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας. Όσοι πονάνε το Τριφύλλι, ειλικρινά ντρέπονται ακόμα και στην ανάγνωση τέτοιου λεξιλογίου και φρασεολογίας με αποδέκτη τον Παναθηναϊκό, από φερόμενες ως «πράσινες» εφημερίδες.

Αν, ωστόσο, υπάρχει ένα «μπουρδέλο» ΜΕΣΑ στον Παναθηναϊκό, αυτό ίσως είναι μία φυλλάδα. Ο μοναδικός χώρος ΕΝΤΟΣ του συλλόγου που συντηρεί «πόρνες» έτοιμες να κάνουν όλα τα θελήματα του (εκάστοτε) αφέντη τους. «Δούλες» πρόθυμες να ξεπουλήσουν κάθε ηθική αξία και αρχή. Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον «νταβατζή» τους. Αυτό ναι, μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει «μπουρδέλο». Τον Παναθηναϊκό σίγουρα όχι.
Αναδημοσιευση απο το : greenzone.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: