Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Το κόλπο με τις κίτρινες: Έτσι χαρίζονται τίτλοι (Vid)

Αλλοίωση αποτελέσματος (και πρωταθλήματος) με κάρτες επιχειρούν με επιστημονικό τρόπο οι Έλληνες διαιτητές. Ζημιωμένος φυσικά, ως συνήθως, ο Παναθηναϊκός...

Οι κίτρινες κάρτες είναι ο πιο εύκολος τρόπος για έναν διαιτητή για να αδικήσει ή να ευνοήσει όποιον επιτάσσει το σύστημα.

Δίνοντας μία αυστηρή κίτρινη ή κλείνοντας τα μάτια αντιστρόφως σε περιπτώσεις που επιβάλουν τιμωρία, αυτός που θέλει να σε αδικήσει κερδίζει -μερικές φορές- περισσότερα από ό,τι με τις «κραχτές» περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα το πέναλτι.

Με την κίτρινη, πρώτον τα όποια παράπονα σβήνουν γρήγορα και δεν παίρνουν έκταση, δεύτερον αποδυναμώνει αμυντικά την ομάδα καθώς τα μαρκαρίσματα γίνονται πιο προσεχτικά, τρίτον υπάρχει η δυνατότητα να φορτωθούν με κάρτες στοχευμένα συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές που θα στερήσουν τις υπηρεσίες τους υποχρεωτικά από αγώνες.

Πέρυσι για παράδειγμα ο Σεμπάστιαν Λέτο δεχόταν σχεδόν μία κάρτα ανά αγώνα, όχι για μαρκαρίσματα δικά του αλλά των αντιπάλων του εναντίον του! Το μόνο που έκανε ο Αργεντινός ήταν να διαμαρτύρεται επειδή δεχόταν κλωτσιές! Από κοντά φυσικά και το μιντιακό σύστημα που είχε δημιουργήσει το προφίλ του ποδοσφαιριστή που χάνει την ψυχραιμία του… Ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει στο σημείο (πριν τον τραυματισμό του Σέμπα) να σκέφτεται ακόμα και να μην παίξει ο παίκτης για να προφυλαχτεί από κάρτες ενόψει κρίσιμων ματς!

Τα ίδια και με τον Κώστα Κατσουράνη. Η μία κίτρινη διαδεχόταν την άλλη, αναίτιες και υπερβολικές οι περισσότερες.

Έτσι και φέτος τα όργανα ξεκίνησαν από νωρίς. Η ευκολία που δέχονται κίτρινη κάρτα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είναι εξωφρενική, όταν ταυτόχρονα χαρίζονται συνεχώς στον Ολυμπιακό ακόμα και κόκκινες.

Σχετικά με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο που απέβαλε τον Κατσουράνη και που έδειξε χωρίς αιτία την κίτρινη στον Σεϊταρίδη, να προσθέσουμε πως στο παιχνίδι Άρης – ΟΣΦΠ πριν δύο χρόνια (αυτό το ματς για το οποίο φέρεται πως δεν τον όρισε η ΚΕΔ… αλλά δύο παράγοντες) χάρισε α) μία απευθείας κόκκινη στον Μοντέστο, ο οποίος τράβηξε από τα αυτιά αντίπαλό του (!) , β) δύο (δεύτερες) κίτρινες κάρτες στον Ιμπαγάσα.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: