Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τι συμβαίνει με τις κίτρινες του Σεϊταρίδη;


Καρέ κίτρινων καρτών για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζεται από τους διαιτητές σαν «σταμπαρισμένος»...

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης δέχτηκε την τέταρτη κίτρινη κάρτα του στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που θα του στοιχίσει τη συμμετοχή σε ένα από τα ερχόμενα ματς. Ποιο είναι το εξωφρενικό; Πως ώρες-ώρες οι αποφάσεις των διαιτητών δείχνουν λες και έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός πως ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού έχει δεχτεί 4 κίτρινες κάρτες σε 5 μόλις αγώνες και πως και οι 3 από αυτές είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά!

Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο συνέβαινε πέρυσι με τον Σεμπάστιον Λέτο και τον Κώστα Κατσουράνη (ο οποίος φέτος σε ένα ματς πρόλαβε και αγωνίστηκε και δέχτηκε κόκκινη). Θυμίζουμε πως όσο την περσινή σεζόν το Τριφύλλι «μάγευε» με τις εμφανίσεις του, οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του φορτώνονταν συνεχώς με κίτρινες κάρτες, οι οποίες ήταν συνήθως από αμφισβητούμενες μέχρι υπερβολικές.

Συμπτωματικά, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι, οι ποδοσφαιριστές που ο καχύποπτος θεατής θεωρεί πως στοχοποιούνται από τους ρέφερι είναι όσοι αντιπαθεί το «παρεάκι» που ζει και αναπνέει για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Σχετικά με τον Σεϊταρίδη, οι κάρτες που έχει φέτος δεχτεί είναι:

  • Στη Λιβαδειά την πρώτη αγωνιστική, για «τζαρτζάρισμα» στον χώρο του κέντρου στο  67'.
  • Στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, λίγο πριν την αποβολή του Κατσουράνη, σε μία φάση που το πολύ-πολύ να σφυριζόταν φάουλ. Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος, ο ρέφερι που -σύμφωνα με τις κασέτες της ΕΥΠ- φέρεται πως πριν δύο χρόνια δεν τον όρισε η ΚΕΔ… αλλά δύο παράγοντες στο ματς Άρης-ΟΣΦΠ. Σε εκείνο το παιχνίδι χάρισε α) μία απευθείας κόκκινη στον Μοντέστο, ο οποίος τράβηξε από τα αυτιά αντίπαλό του (!) , β) δύο (δεύτερες) κίτρινες κάρτες στον Ιμπαγάσα.
  • Σωστή ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Σεϊταρίδης στις καθυστερίσεις στα Πηγάδια, αφού έκοψε αντεπίθεση της Ξάνθης.
  • Τραβηγμένη η χθεσινή κάρτα στο ΟΑΚΑ, με τον διαιτητή να «κιτρινίζει» τον Γιούρκα στο πρώτο του φάουλ, το οποίο δεν ήταν σκληρό, έχοντας χαριστεί ήδη σε παίκτες του Άρη.

Υ.Γ. Εμφανίσεις όπως αυτή που έκαναν οι παίκτες του Φερέιρα με τον Άρη, ντροπιαστικές για την ιστορία του Παναθηναϊκού, δίνουν «άλλοθι» στη διαιτησία και σε όλο το σύστημα ΕΠΟ-ΚΕΔ-Σούπερ Λίγκα που πολεμάει το Τριφύλλι με προκλητικό τρόπο από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν μέχρι σήμερα. Ωστόσο, τα σκάνδαλα δεν διαγράφονται, όσο και αν το προσπαθούν τα «ερυθρόλευκα» δήθεν αντικειμενικά Μέσα.

Υ.Γ.2. Ο Παναθηναϊκός σε 7 παιχνίδια έχει δεχτεί 21 κίτρινες κάρτες. Ο ΟΣΦΠ σε 7 ματς δέχτηκε 9 κίτρινες. Οι Πειραιώτες δεν έχουν στο ρόστερ τους παίκτη που να έχει συμπληρώσει καρέ κιτρίνων, ούτε κάποιον που να έχει δεχτεί τρεις. Ήδη η διαιτησία έχει χαρίσει, σε τουλάχιστον δύο κραυγαλαίες περιπτώσεις, κόκκινη κάρτα στον Ιμπαγάσα.

Δείτε στο βίντεο πώς αντιμετωπίζονται οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού από τους διαιτητές, όσον αφορά τις κάρτες:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: