Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Γκρεμίζεται η Λεωφόρος και... πανηγυρίζουν για ανακοινώσεις!


Σε «οπαδούς» του ΥΠΕΚΑ έχουν μετατραπεί δημοσιογράφοι και έντυπα παπαγαλίζοντας τις θέσεις της ΓΗΠΕΛ «ξεχνώντας» να αναφέρουν οτιδήποτε αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο!


Απλά ελληνικά: για να πάρουν άδεια οι νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη προαπαιτείται άδεια κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας... 

Το έργο της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό έχει μετατρέψει τους ρεπόρτερ Παναθηναϊκού σε οπαδούς... ΥΠΕΚΑ. Διαβάζοντας κανείς τις εφημερίδες σήμερα, θα διαπίστωνε στις περισσότερες ότι «πανηγυρίζουν» για την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ που υποτίθεται ότι απαντάει στον Παναθηναϊκό, ωστόσο δεν αναφέρει πουθενά ότι το προεδρικό διάταγμα της διπλής ανάπλασης που θα εξετάσει το ΣτΕ την 1η Νοεμβρίου δεν προβλέπει κατεδάφιση της «Λεωφόρου» μόλις ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με το ποδοσφαιρικό γήπεδο...

Κι εντάξει, είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο στο Derby όπου ουδέποτε υποστηρίζονταν οι θέσεις του Παναθηναϊκού, αλλά του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.. Αλλωστε στο Derby ο εκδότης Κώστας Γκόντζος έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. Ξεχνώντας τις αριστερές καταβολές του πληροφορεί τους αναγνώστες ότι δεν αποκλείεται να μπει λουκέτο στην εφημερίδα επειδή έχει απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενούς, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει απεργία.

Goal: Οπαδοί του... ΥΠΕΚΑ!

Απολαύστε το κείμενο της εφημερίδας για την ανακοίνωση του υπουργείου περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής:

«Να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά και την πρόσφατη επιθετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το ζήτημα του νέου προεδρικού διατάγματος που σχετίζεται με τη Διπλή Ανάπλαση επιχείρησε χθες το ΥΠΕΚΑ».

Ωστόσο το όργιο παραπληροφόρησης συνεχίζεται στη συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου. Στο «Εθνος» και στο Goal ιδιοκτησίας Μπόμπολα, ο οποίος θα αναλάμβανε την ανέγερση του νέου γηπέδου, «ξέχασαν» διακριτικά να αναφέρουν ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξακολουθεί να διαμαρτύρεται και να αντιδρά, ενώ παραλείπουν επίσης να κάνουν κουβέντα για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Φυσικά χαρακτήρισαν «επιθετική» την ανακοίνωση της ΠΑΕ σαν να ενόχλησε εκτός απ' το ΥΠΕΚΑ και τους ίδιους!

Στα δε υπόλοιπα έντυπα και στα σάιτ τα οποία πλέον ακολουθούν τη γραμμή της ΓΗΠΕΛ, δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Επιπλέον παραλείπουν να αναφέρουν ότι εδώ και καιρό ο Ερασιτέχνης έχει εκφράσει κάθετα, οριζόντια και παράλληλα τις αντιθέσεις του με όλους τους τρόπους. Εχει εκδώσει ανακοινώσεις, έχει κάνει συνέντευξη Τύπου, ενώ ακόμη και χθες ο πρόεδρος της «μάνας του λόχου» Αχιλλέας Μακρόπουλος επανέλαβε ότι «το νομοσχέδιο της κυρίας Μπιρμπίλη ήταν άσχημο για τον Παναθηναϊκό, αλλά θα το παλέψουμε» συμπληρώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε το γκρέμισμα της Λεωφόρου χωρίς να υπάρχει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Δεν θα τους αφήσουμε επ' ουδενί λόγο και αμαχητί να προβούν σε μια τέτοια πράξη».

Στη δε «Γάτα» και τα... γατάκια όπου με τα νιαουρίσματα τριών ημερών νιώθουν ότι έγιναν ξαφνικά ειδικά στο θέμα, αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο, καθώς η ερυθρόλευκη εφημερίδα που φέρεται να έχει την ίδια ιδιοκτησία με τον «Πρωταθλητή» προσπαθεί να αναλύσει την περίφημη πια παράγραφο 7 του προεδρικού διατάγματος ακολουθώντας πιστά τη γραμμή ΓΗΠΕΛ.

Ακόμη και το ΥΠΕΚΑ. δηλαδή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως τη «Γάτα» και όσα έγραψα το Σάββατο και την Κυριακή για τη Διπλή Ανάπλοση. Με ανακοίνωσή του διευκρίνισε τον ρόλο του Παναθηναϊκού Αθλητικού και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να κάνουν το άσπρο μαύρο δίχως σαφή στοιχεία για να στηρίξουν τις θέσεις τους με επιχειρήματα.

Όλο το ζουμί είναι στην παράγραφο με τις άδειες λειτουργίας. Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι προχωράει το έργο κανονικά. Κτίζονται οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη και το εμπορικό του Βωβού. Το γήπεδο ποδοσφαίρου από την άλλη δεν έχει κτιστεί. Τότε λοιπόν ο νόμος και κατ’ επέκταση το ΠΔ λένε ότι για να εκδοθεί άδεια λειτουργίας στις κτισμένες εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη και στο εμπορικό πρέπει να εκδοθεί άδειο κατεδάφισης της Λεωφόρου.

Σε απλά ελληνικά όπως λένε κάποιοι, πάει τότε ο ερασιτέχνης και λέει «αν δεν μου φτιάξετε το ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν θέλω άδεια λειτουργίας για τις εγκαταστάσεις μου». Τι σημαίνει αυτό;

Ότι αφού δεν θέλω άδεια λειτουργίας δεν υποχρεούμαι βάσει του νόμου και του ΠΔ να δώσω τις εγκαταστάσεις της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κατανοητό;

Οχι, καθόλου κατανοητό. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για... απλά ελληνικά. Διαβάζοντας την επίμαχη παράγραφο μπορεί όποιος ξέρει ελληνικά να καταλάβει ότι μόλις ετοιμαστούν οι νέες εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη, εκδίδεται η άδεια κατεδάφισης της Λεωφόρου που είναι προαπαιτούμενη για την έκδοση άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων στον Βοτανικό.

Σε απλά ελληνικά λοιπόν, αν ο ερασιτέχνης δεν θέλει άδεια λειτουργίας, απλώς θα παρακολουθήσει τη Λεωφόρο να γκρεμίζεται, καθώς όπως ανέφερε η «Καθημερινή» και ουδέποτε διαψεύστηκε «σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, πρώτο βήμα θα είναι η έκδοση άδειας κατεδάφισης του γηπέδου της Λεωφόρου. Κατόπιν θα εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό και την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου Βωβού και, μόλις ανεγερθούν, κατεδαφίζεται το γήπεδο της Λεωφόρου και δίδεται άδεια λειτουργίας στα δύο νέα κτίρια του Βοτανικού»

Οποιοσδήποτε εκ των φορέων υλοποίησης του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης μπορεί να υποβάλλει αίτηση άδειας κατεδάφισης!

Μάλιστα διαβάζοντας το σημείο iii της σχετικής παραγράφου, γίνεται αντιληπτό και στον πλέον αδαή ότι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εκ των φορέων υλοποίησης του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης μπορεί να υποβάλλει αίτηση άδειας κατεδάφισης! Δηλαδή μπορεί να την υποβάλλει ακόμη κι ο Δήμος, ή ακόμη κι η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός», η οποία παρεμπιπτόντως σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, ακόμη κι αν μπει στο Αρθρο 99 δεν σημαίνει ότι δεν έχει νομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δηλαδή μπορεί άνετα να διεκδικήσει με αγωγές αποζημιώσεις αν θεωρεί ότι τις δικαιούται βάσει υπογεγραμμένων συμφωνιών.

Τέλος με την ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στον Οργανισμό Αθήνας (η οποία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο) ο Ερασιτέχνης ΚΑΤΕΘΕΣΕ τις αντιρρήσεις του οι οποίες, όπως αναφέρει το υπουργείο, αφορούν τη βασική φιλοσοφία του Ν. 3983 και επομένως... δεν είναι συζητήσιμες.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν κάνει λόγο ΠΟΥΘΕΝΑ στην προσπάθεια του Οργανισμού Αθήνας και της τότε ηγεσίας του υπουργείου να θέσουν εκτός των φορέων υλοποίησης του έργου (δηλαδή των όσων έχουν δικαίωμα λόγου) τον Ερασιτέχνη, όταν εκείνος αρνήθηκε να υπογράψει τριμερή συμφωνία με τον Δήμο Αθηναίων και την «Μπάμπης Βωβός»...

Εδώ όλο το σχέδιο νόμου για τη Διπλή Ανάπλαση που θα εξετάσει το ΣτΕ:

Προεδρικό διάταγμα διπλής ανάπλασης προς ΣτΕ

Πηγη: greenzone.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΠρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: