Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Υμνητές της μιζέριας



Η «τρύπα» που άφησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη όπως φαίνεται στο Ενημερωτικό Δελτίο του 2008. Δίπλα τα δημοσιεύματα και η... αριθμητική του Goal και του Derby! 


Οι αριθμοί που αποκρύπτονται και η αριθμητική που... δεν βγαίνει!


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Την «αλφαβήτα», δηλαδή. Να επιστρέψουμε στο 2008, το έτος μηδέν σύμφωνα με την αυλή της οικογένειας που είχε καταδυναστεύσει τον Παναθηναϊκό της τελευταίες δεκαετίες. Τι έγινε το 2008; Γιατί κρίθηκε αναγκαία η πολυμετοχικότητα; Τι (υποτίθεται ότι) θα πρόσφερε το σχήμα των επενδυτών;

Το προφανές, δηλαδή χρήματα για τη γιγάντωση της ομάδας! Αυτός δεν ήταν ο στόχος; Να προσφέρουν οι έχοντες κάθε χρόνο κάποιο ποσό απ’ το... πουγκί τους προκειμένου να γιγαντώσουν τον σύλλογο. Να κάνουν δηλαδή, αυτό που δεν έκανε (ή έκανε με... φειδώ) τα προηγούμενα χρόνια η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Και ξαφνικά «αντικειμενικά» μέσα όπως το Goal και ο διευθυντής του Βασίλης Βέργης έφτασαν στη δαιμονοποίηση της πολυμετοχικότητας! Από τη μία όταν αναφέρονται στον ΟΣΦΠ, υπάρχουν οι μεγάλοι και τρανοί επενδυτές, από την άλλη πλευρά «υποθηκεύτηκε το μέλλον του Παναθηναϊκού».

Βέβαια τα κωμικά επιχειρήματα των εφημερίδων που ακολουθούν τη γραμμή του Derby και του εκδότη της φυλλάδας των 450 φύλλων σε Αθήνα-Πειραιά (όχι ότι οι ερυθρόλευκες αντικειμενικές Goal και η Sportday πουλάνε πολλά περισσότερα καθώς μετά βίας ξεπερνούν τις 3.000) καταρρίπτονται απ’ τα ίδια τα νούμερα που φρόντισαν να «κρύψουν» στις αναλύσεις που θυμήθηκαν... εντελώς ξαφνικά. Αλλωστε δεν προκύπτουν από τίποτα φοβερά και τρομερά έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του δαιμόνιου ρεπόρτερ Βέργη.

Απλώς τώρα «επέλεξε» να κάνει την ανάλυσή του ο άνθρωπος και η εφημερίδα που διευθύνει και η οποία ως γνωστό ανήκει στην οικογένεια Μπόμπολα, συνεργάτη της οικογένειας Βαρδινογιάννη στο Mega Channel και μεγαλοκατασκευαστή που μεταξύ άλλων ανέλαβε την ανέγερση του γηπέδου στον Βοτανικό.

Τι «ξέχασε» λοιπόν να αναφέρει ο «αναλυτής» (κατά το... ποιητής); Ξέχασε να αναφέρει ότι βασική αρχή της πολυμετοχικότητας ήταν ακριβώς αυτή! Οτι η ομάδα θα μπαίνει μέσα κατά κάποια εκατομμύρια. Οσα αντέχει η τσέπη τους. Ακόμη αν θέλετε και μόνο 10 εκατ. ευρώ. Οσα έμπαινε μέσα δηλαδή και στα χρόνια της πτωχευμένης πολιτικής Τζίγγερ, τον οποίο θα «ξαλάφρωναν» οι πολυμετοχικοί πληρώνοντας το ποσοστό τους.

Επιπλέον «ξέχασε» να αναφέρει ότι ο Τζίγγερ που ουδέποτε ζήτησε «οικονομία» ή «λιγότερες σπατάλες» την πρώτη διετία, αρνήθηκε να αναλάβει το ποσοστό του. Αρνήθηκε να μετάσχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ακολούθησαν για να φτάσει στο περίφημο «παρκάρισμα», την έλευση των... αράβων, το «πραξικόπημα» του περασμένου Μαρτίου και το πέρας ακόμη ενός έτους χωρίς να μπει ζεστό χρήμα στην ΠΑΕ.

Ολως τυχαίως τώρα, τα παραπάνω δεδομένα τα ξεχνούν οι ίδιες εφημερίδες, οι ίδιοι δημοσιογράφοι, το ίδιο παρεάκι που από πέρυσι διαφήμιζε τον Τσάκα και τον έναν πρίγκιπα πίσω απ’ τον άλλο, συμμετέχοντας στην μεγαλύτερη δημοσιογραφική πλάνη της σύγχρονης ιστορίας.

Για να γίνει κατανοητή η «γιγάντωση» του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το σχέδιο της πολυμετοχικότητας παραθέτουμε τα έσοδα της ΠΑΕ από ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ετσι απλώς για να καταλάβει κάποιος τι συνέβαινε επί Τζίγγερ και τι στη διετία της Υγείας.



Εσοδα από αγώνες
2006-07 (ΟΑΚΑ) 12,2 εκατ. ευρώ
2007-08 (Λεωφόρος) 12,5 εκατ. ευρώ

2008-09 (ΟΑΚΑ) 21,7 εκατ. ευρώ
2009-10 (ΟΑΚΑ) 21,1 εκατ. ευρώ

* Τα στοιχεία προκύπτουν από τα επίσημα έγγραφα του Ενημερωτικών Δελτίων για τις ΑΜΚ του 2008, του 2010 και του 2012.


Αυτή ήταν η αρχή της γιγάντωσης. Ο κόσμος ήρθε δίπλα στην ομάδα και διπλασίασε τα έσοδά της μόνο απ’ τους αγώνες επιτρέποντας στην ΠΑΕ να έχει συμβόλαια για παίκτες όπως Τζιλμπέρτο Σίλβα, για τον Τζιμπρίλ Σισέ, για τον Λέτο. Αυτή είναι η διαφορά των 10 εκατ. ευρώ στα έσοδα. Εσοδα ΜΟΝΟ απ’ τους αγώνες...

Τέλος, μιας και αναφερθήκαμε στη διαφορά των 10 εκατ. ευρώ, θυμηθήκαμε και την «τρύπα» που άφησε ο Τζίγγερ προτού «ανοίξει» την ΠΑΕ. Οπως προκύπτει απ’ το ενημερωτικό δελτίο του 2008, το έλλειμμα ήταν 21 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε τον Δεκέμβριο του 2007.

Οπως αναφέρεται ξεκάθαρα, αυτή η ΑΜΚ ήταν ύψους 11 εκατ. ευρώ. Επομένως αν την κάλυψε ολόκληρη ο Τζίγγερ και η οικογένεια Βαρδινογιάννη (δεν αναφέρεται πουθενά μέχρι ποιου ποσού καλύφθηκε), τότε η τρύπα που άφησε ήταν 10 εκατ. ευρώ... Απλή αριθμητική, την οποία προφανώς αγνοούν τόσο στο «Goal», όσο και στο «Derby», τα σημερινά (και όχι μόνο) δημοσιεύματα των οποίων συμπίπτουν 100%...

πηγη: greenzone.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: