Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

«Νοσταλγεί» και η Real News!

Στο κόλπο των «νοσταλγών» μπαίνει και η φιλο-Ολυμπιακή - αντι-Παναθηναϊκή Real News, με ένα δημοσίευμα γεμάτο ψεύδη και ανακρίβειες...

Νοσταλγεί τον «οικονομικά εύρωστο» Γιάννη Βαρδινογιάννη η Real News και πολεμάει τον Σεμπάστιαν Λέτο, τους «κακούς» πολυμετοχικούς και τον Γιάννη Αλαφούζο, σε ένα άκρως προβοκατόρικο και προπαγανδιστικό κείμενο η εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου.

Με το συμβόλαιο του Σεμπάστιαν Λέτο αποφάσισε να ασχοληθεί η αντι-Παναθηναϊκή πολιτική εφημερίδα Real, ο οποίος μαζί με το Λουκά Βύντρα είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους του Παναθηναϊκού και όπως... αποκαλύπτει είναι αρνητικός σε μείωση του συμβολαίου του.

Ως είδηση μάλιστα αναφέρει συνάντηση που είχε πριν αρκετό καιρό ο μάνατζερ του Λέτο Φερνάντο Κοσεντίνο και ο τότε προέδρος Δημήτρη Γόντικας, η οποία δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναμένεται νέα κρούση προς το περιβάλλον του Αργεντινού, αυτή τη φορά μέσω του Κώστα Ελευθεράκη, με το μέλος της τεχνικής επιτροπής να είναι αισιόδοξο πως θα πετύχει είτε τη μείωση των αποδοχών του παίκτη, είτε την επέκταση για ακόμα ένα χρόνο χωρίς να δοθούν επιπλέον λεφτά.

Τώρα, βέβαια εδώ γεννάται ένα πολύ μεγάλο ερώτημα: Πού το έμαθε; 

Γιατί μιλάμε για την εφημερίδα την οποία έχει χαρακτηρίσει «αντι-Παναθηναϊκή» ο Γιάννης Αλαφούζος. Συνεπώς δύο συμπεράσματα προκύπτουν. Ή λέει ψέματα ή διοχετεύουν πληροφορίες σε αντι-Παναθηναϊκούς πρόσωπα του Συλλόγου.

Η συνέχεια του άρθρου της εφημερίδας που ανήκει σε αυτόν που «αγαπάνε» παράγοντες του Παναθηναϊκού και που έχει εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τη νυν διοίκηση του Ολυμπιακού, όσο και με το περιβάλλον Βαρδινογιάννη (πακέτο πάνε συνήθως αυτά τα δύο), κάνει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα και θα καταλάβαιτε περί τίνος πρόκειται... Το δυστύχημα είναι πως τέτοια προπαγανδιστικά και γεμάτα ψεύδη κείμενα γράφονται σε μία πολιτική εφημερίδα, που θα έπρεπε να τηρεί ουδέτερη στάση στα θέματα του Παναθηναϊκού και να γράφει αν μη τι άλλο αλήθειες.

Κατά 95% περίπου υποτιμήθηκε η αξία της μετοχής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το μετοχικό κεφάλαιο των «πρασίνων» είναι μόλις 9,6 εκατ. ευρώ, από τα 180 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από το 2008, οπότε η... παρέα της πολυμετοχικότητας αποφάσισε να μπει στο «τριφύλλι».

Είναι γεγονός ότι έγινε κατασπατάληση της περιουσίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού έφυγαν ανεξέλεγκτα τα λεφτά από τα ταμεία. Ανθρωποι που δεν το άξιζαν πλούτισαν και η ομάδα έφτασε σήμερα να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και κινδυνεύει με οικονομικό κραχ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οφείλονται λεφτά σε παίκτες τα οποία εξοφλούνται σε δόσεις, ενώ απλήρωτοι εδώ και καιρό παραμένουν οι προπονητές των ακαδημιών της ομάδας... Πώς, όμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Οι διαδοχικές αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου που έγιναν δεν είχαν ανταπόκριση, με συνέπεια να κατρακυλήσει η μετοχή. Στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε αποφασίστηκε αρχικά να είναι 15 εκατ. ευρώ, εν συνεχεία 6 εκατ. ευρώ και το μόνο που έγινε ήταν να συγκεντρωθούν μόλις 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Γιάννης Αλαφούζος, που είχε υποσχεθεί να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό (την ίδια υπόσχεση είχε δώσει και η... πολυμετοχικότητα), μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Πολλοί πλέον άρχισαν να αναπολούν την περίοδο της προεδρίας Βαρδινογιάννη, όταν ο ΠΑΟ ήταν οικονομικά εύρωστος.

Ψέμα Νο1: Τα λεφτά που «κατασπαταλήθηκαν» τα έβαλε μέσω ΑΜΚ η «παρέα της πολυμετοχικότητας». Δεν τα βρήκε έτοιμα. Γι' αυτό μπήκαν στον Παναθηναϊκό. Για να μπουν χρήματα στα ταμεία, να «κατασπαταληθούν» και να γίνει το Τριφύλλι μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Το γεγονός πως το 54% αποφάσισε να μην βάζει το χέρι στην τσέπη, να πολεμάει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο τον Παναθηναϊκό, τόσο ο ίδιος όσο και οι «εκλεκτοί» του, οδήγησε το Τριφύλλι στο «κραχ».

Ψέμα Νο2: Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν υποσχέθηκε ποτέ να εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό.

Για να συμμαζέψει, να νοικοκυρέψει και να «σώσει» την ΠΑΕ από την οικονομική καταστροφή δημιούργησε την Παναθηναϊκή Συμμαχία. Η λέξη «εκτόξευση» ανήκει αλλού: Στο ίδιο παρεάκι, με το οποίο τα λέει η Real News, και το οποίο κορόιδευε τον κόσμο του Τριφυλλιού με ψεύτικους Άραβες και με τις υποσχέσεις του Βλάση Τσάκα των 15 καταδικών, για έξι μήνες. Ετοιμάζεται μάλιστα να συνεχίσει το παραμύθι.

Ψέμα Νο3: Υποσχέσεις εκτόξευσης μπορεί να είχε δώσει η πολυμετοχικότητα, αλλά τις εκπλήρωσε και με το παραπάνω.

Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι τρεις παίκτες μεγαλύτερης αξίας του Πιζάρο, οι οποίο συμπληρώθηκαν από τον Κώστα Κατσουράνη και τον αναγεννημένο Σωτήρη Νίνη.

Χρήματα μπήκαν στα ταμεία, ο Παναθηναϊκός κόσμος γέμιζε το ΟΑΚΑ ακόμα και με μικρές ομάδες, έκανε ρεκόρ πωλήσεων στα διαρκείας, η ομάδα πήρε ένα υπέροχο νταμπλ, αφού πρώτα πολέμησε το παρασκήνιο και την Παράγκα, στην οποία είχε γονατίσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη για δέκα χρόνια, και έκανε παράλληλα δύο πορείες στην Ευρώπη με σπουδαία διπλά κόντρα σε Ίντερ, Βέρντερ, Ρόμα.

Αν τα παραπάνω δεν είναι εκτόξευση, τότε τι είναι; Οι υποσχέσεις των Σαούντ και του Τσάκα, ή ο Ρομέρο, ο Μπόβιο, ο Σέριτς, ο Μάριτς, ο Τσαγκαράκης, ο Ευθυμιάδης, ο Δούρος, ο Παπουτσέλης;

Ψέμα Νο4: Ο Παναθηναϊκός επί Βαρδινογιάννη δεν ήταν οικονομικά εύρωστος. Το αντίθετο. Όταν έχεις μηδαμινά έσοδα - μηδαμινά έξοδα και κατά συνέπεια αποτυχίες στο γήπεδο και ισοσκελισμένους ισολογισμούς τότε δεν λέγεσαι οικονομικά εύρωστος. Τσιγκούνης λέγεσαι, με το συμπάθιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΠρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: