Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

«70% επιτυχία, 30% καταστροφή»!



Με τη φράση «ο Παναθηναϊκός είναι χρεοκοπημένος» ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε το στίγμα της νέας εποχής του Τριφυλλιού. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επεσήμανε πως η ομάδα «έτρεχε» ένα ακριβό κόστος και πως η καταστροφή ήρθε όταν… άλλαξαν οι συνθήκες. Ωστόσο απέφυγε να πει ποιες ήταν αυτές οι συνθήκες που άλλαξαν και ποιος ο υπεύθυνος για να φτάσουμε στο σήμερα.

Στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και προέδρευε η Σία Κοσιώνη, με γενική γραμματέα την Αθηνά Μπαλωμένου, οι άνθρωποι της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μίλησαν αρχικά για τη διαφημιστική καμπάνια του Σωματείου, την οποία στήριξαν το ΣΚΑΪ, το Mega και το Star, και όπως αργότερα επεσήμανε ο Γιάννης Αλαφούζος κανείς από τους τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς δεν έχει εισπράξει χρήματα.

Οι εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, όπως ανακοινώθηκε θα γίνουν στις 18 Νοεμβρίου. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα τελειώσει στις 19:00 στον Τάφο του Ινδού, αλλά και σε 34 πόλεις στην επαρχία σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Συνδέσμων της Θύρας 13 και την ΠΑΛΕΦΙΠ. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθε έχουν μόνο τα μέλη των 175 ευρώ και πάνω.
•    Αναφορικά με το αν μπορούν οι «πράσινοι» να ξεπεράσουν τον σκόπελο και να καλύψουν τα χρέη τους τόνισε πως είναι αισιόδοξος και πως θεωρεί πως υπάρχουν 60-70% για να τα καταφέρουν… Δεν παρέλειψε πάντως να αναφέρει πως περίμενε περισσότερα έσοδα από την Παναθηναϊκή Συμμαχία:

«Εγώ περίμενα ότι θα μαζεύαμε 10-15 εκατομμύρια ευρώ. Είχαμε κάνει έρευνες και περιμέναμε πολλά μέλη. Ως ΠΑΕ πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Ένας τρόπος είναι να ρυθμίσουμε τα χρέη μας. Πηγαίνοντας στη Λεωφόρο, θα αποκτήσουμε έσοδα που δεν έχουμε».
•    Όταν ένα μέλος ανέφερε πως για να πάρεις πρέπει και να δώσεις και έφερε ως παράδειγμα την περίοδο της πολυμετοχικότητας που έμπαιναν χρήματα και ο κόσμος ήταν ενεργός με ρεκόρ στα διαρκείας, ο Γιάννης Αλαφούζος απάντησε:

«Όταν σκεφτήκαμε να μπούμε στην ΠΑΕ, δεν είχαμε 30.000 διαρκείας, είχαμε 28 εκατομμύρια ευρώ χρέος, δεν υπήρχε διοίκηση και δεν υπήρχε άδεια για την Ευρώπη. Εμείς φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να πάρουμε την άδεια. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν που έβαλε χρήματα, αντίθετα τον ευγνωμονώ. Από εκεί και πέρα, φέρτε μου εσείς ένα άλλο σχέδιο, έναν επιχειρηματία να βάλει λεφτά και εγώ θα φύγω».
•    Ενδιαφέρον προκαλεί και η τοποθέτησή σχετικά με το νέο γήπεδο στον Βοτανικό, το οποίο χαρακτήρισε ως «ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί». Το μεγάλο σοκ ήρθε όταν μίλησε για το γήπεδο της Λεωφόρου: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ένα είχε, τη Λεωφόρο, και το έχασε».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο της κατεδάφισης της Λεωφόρου, πριν την ανέγερση γηπέδου στον Βοτανικό απάντησε:

«Ο νόμος Σουφλιά ήταν σαφής. Το έλεγε ρητά ότι το γήπεδο της Λεωφόρου, πέφτει μόνο όταν ολοκληρωθεί ο Βοτανικός. Δυστυχώς, όταν εμείς τσακωνόμασταν μεταξύ μας, πέρασε ο νόμος Μπιρμπίλη που αποσυνδέει αυτά τα δύο. Εγώ και συνεργάτες μου έχουν έρθει σε επαφή με πολιτικούς σε υψηλό επίπεδο και αποδέχονται το δίκαιο του αιτήματος μας και πιστεύω πως θα το περάσουμε».
•    Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, όταν κάποιο μέλος έκανε λόγο για τα επεισόδια στα γήπεδα:

«Η δική μας πολιτική είναι ότι πρέπει να είμαστε κοντά στον σκληρό πυρήνα των οπαδών μας. Είναι η καρδιά του συλλόγου. Η διοίκηση πρέπει να έχουμε συνεχή επαφή, ώστε ο ένας να εκπαιδεύσει τον άλλο. Δεν είναι δυνατόν να απαρνηθούμε το πιο ζωτικό μας κομμάτι. Θα ήταν αυτοκτονία».

Μετά από την παραπάνω δήλωση, πολλά μέλη που βρέθηκαν στην αίθουσα που έγινε η ΓΣ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
•    Τα πνεύματα φούντωσαν όταν η κουβέντα πήγε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, με αρκετά μέλη να ζητάνε το... κεφάλι του προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος υπεραμύνθηκε τον Πορτογάλο, αποκάλυψε πως ήθελε το καλοκαίρι να φύγει εξαιτίας της παράγκας, πως πιστεύει στο πλάνο του τεχνικού και πως τον θεωρεί τον κατάλληλο για τον Παναθηναϊκό.
•    Σχετικά με την Παιανία ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε πως θα συναντηθεί τις ερχόμενες ημέρες με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να συζητήσουν το ενοίκιο. Όπως τόνισε, θεωρεί συμφέρουσα για τον Παναθηναϊκό την αγορά των εγκαταστάσεων με χαμηλό τίμημα. Σε διαφορετική περίπτωση, σημείωσε πως οι πράσινοι θα κινηθούν για την δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου.
•    Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτησή του για το παρασκήνιο και την Παράγκα. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε πως οι άνθρωποι του Τριφυλλιού κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς από όσα λέγονται δημόσια, πως η δημοσιοποίηση των σκανδάλων είναι ο τρόπος που θεωρεί καταλληλότερος, πως το να «δείρουμε διαιτητές και παράγοντες» είναι τακτικές άλλων ομάδων, και πως «δυστυχώς, η UEFA δεν δέχεται συζητήσεις με ομάδες παρά μόνο με ομοσπονδίες».
•    Όταν η κουβέντα πήγε στο αν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να βρεθεί τέτοιες εποχές χρηματοδότης για το γήπεδο στον Βοτανικό, ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε πως «έχει δημιουργηθεί μία δυνατότητα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στην Αθήνα το χειρίζεται μία τράπεζα», ενώ δήλωσε πως ο Γιώργος Καμίνης θα ήθελε το γήπεδο το γήπεδο να έχει χτιστεί το 2014, ώστε να προλάβει τις δημοτικές εκλογές.
Όσον αφορά το πώς βλέπει το μέλλον, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως γίνονται ενέργειες για να αναπνεύσει ο Σύλλογος για μεγάλο διάστημα, πως στόχος του Παναθηναϊκού πάντα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα, πως δεν ξέρει αν θα είναι έτοιμη του χρόνου η ομάδα, πως δημιουργείται κάτι διαφορετικό που είναι στα πρώτα του στάδια και κατέληξε: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι πρωταγωνιστής. Ρεαλιστικά, θα χρειαστούμε χρόνο ή χρήματα». Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία σημείωσε πως θα είναι ευτυχής αν του χρόνου έχει τα ίδια μέλη.

Πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε και ο Αριστείδης Καμάρας, ο οποίος τόνισε:

« Είναι δυσανάλογη η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στη Συμμαχία. Είναι γνωστό ποιες είναι οι περιστάσεις που επηρέασαν τη συμμετοχή τους και είναι γνωστό ότι δεν επέτρεψαν τη πλήρη αξιοποίηση των στελεχών της Συμμαχίας. Η Συμμαχία πρέπει να μπορέσει να φέρει στην αγκαλιά της όλο τον Παναθηναϊκό κόσμο. Είναι απαράδεκτο να είναι τόσο μικρή η συμμετοχή. Πρέπει να πάμε πόρτα-πόρτα, πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό είναι ένα έργο που αναμένει ανενεργό».
•    Τον λόγο πήρε ακολούθως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο νομικός υπογράμμισε πως το τρίπτυχο του Παναθηναϊκού είναι ευρωστία, αυτονομία και γήπεδο ιδιόκτητο, ενώ τόνισε πως χρειάζεται και παρουσία στα θεσμικά όργανα. Τέλος, έκανε έκκληση προς τα μέλη της Συμμαχίας να επικεντρωθούν στις εκλογές και ψηφίσουν τους καλύτερους, οι οποίοι θα ελέγχουν την ΠΑΕ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: