Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Λαϊκή απαίτηση να μπει άμεσα ένα τέλος!



ΑΜΕΣΗ καταπολέμηση της παράγκας ή ΑΜΕΣΗ αποχώρηση από το πρωτάθλημα απαιτεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Δεν γκρεμίζεις το παρασκήνιο με τιτιβίσματα, ανακοινώσεις και εκπομπές...

Ναι, ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος είναι μέρος του συστήματος. Ναι, τα σφυρίγματά του δεν θα τα ακούγαμε ούτε στο πρωτάθλημα της Ζιμπάμπουε. Είναι όμως αυτός που στήνει τους αγώνες με μοναδικό ευνοημένο τον Ολυμπιακό και ζημιωμένο πάντα τον Παναθηναϊκό; Φταίει ο κάθε Αρετόπουλος (παλαιότερα ήταν ο Παπαδάκος, ο Παπουτσέλης, ο Νίκου, ο Κασναφέρης, ο Τεβεκέλης, ο Ευθυμιάδης, ο Δούρος, ο Μπριάκος, ο Μποροβήλος) που η διοίκηση του Παναθηναϊκού αδυνατεί να καταπολεμήσει την παράγκα και καταφεύγει σε τιτιβίσματα, σε ανακοινώσεις και σε… ανακλήσεις των ανακοινώσεων της με ειρωνεία;

Η τιμωρία του διαιτητή της αναμέτρησης Πλατανιάς - Παναθηναϊκός είναι πράγματι αστεία (εκτός πινάκων για έναν μήνα) δείχνοντας ότι η κατακόκκινη ΕΠΟ δεν διστάζει να προκαλέσει ακόμη περισσότερο το κοινό αίσθημα. Όποια, όμως, και αν ήταν η ποινή του, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, κερδισμένο θα έβγαινε το «σύστημα» και σε καμία περίπτωση οι «πράσινοι». Αρετόπουλοι άλλωστε υπάρχουν πολλοί και συνέχεια θα αναβαθμίζονται νέοι, όσο η παράγκα δρα ανενόχλητη.

Το φίλαθλο κοινό επικεντρώνεται στο δέντρο («μας έσφαξε ο Αρετόπουλος») και χάνει το δάσος (το παρασκήνιο κατασπαράζει τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση του οποίου –δείχνει να- παλεύει με νεροπίστολα).

Όσο ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σε αυτή την αρρώστια, τόσο τη νομιμοποιεί. Μέχρι στιγμής ο τρόπος που έχει επιλέξει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος και οι περί αυτόν για να πολεμήσουν τη διαφθορά είναι ξεκάθαρο πως δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ναι, η δημοσιοποίηση των σκανδάλων ενοχλεί τους «απέναντι». Τα τιτιβίσματα επίσης ενοχλούν και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις τους, μέσω φιλικών προς τον Ολυμπιακό δημοσιογράφων. Από ουσία όμως τι έχουμε; Ακριβώς αντίστροφα αποτελέσματα… Επίδειξη ισχύος είναι απάντηση της Παράγκας στα τιτιβίσματα.

Τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Όσο φεύγει σιγά-σιγά η οργή και καθαρίζει κάπως το μυαλό, δύο λύσεις μόνο διακρίνονται.

α) ΑΜΕΣΗ καταπολέμηση του παρασκηνίου και εξασφάλιση του 50-50, έτσι ώστε τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός να ξεκινήσει ίσοις όροις στο πρωτάθλημα. Τον τρόπο δεν θα τον προτείνουμε εμείς. ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να τον βρουν -πάντα βέβαια στα πλαίσια του νόμιμου και του ηθικού. Κάτι που μέχρι στιγμής φαντάζει αδύνατο, καθώς για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται πυγμή και αποφασιστικότητα, στοιχεία που –μέχρι στιγμής- απουσιάζουν. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω...

β) ΑΜΕΣΗ αποχώρηση του Τριφυλλιού από το πρωτάθλημα. Μία απόφαση που θα δυσφημήσει παγκοσμίως το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της δυναμικής του ονόματος του Παναθηναϊκού, αλλά και θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Σούπερ Λίγκας.

Υπάρχει και μία τρίτη λύση, η οποία όμως... καίγεται με τη λογική μνημονίου βάσει της οποίας κινούνται οι εντός του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο -μη εκλεγμένος στις εκλογές της Συμμαχίας, αλλά με θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ- αντιπρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος. Η λύση είναι αυτή που είχε προτείνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος το 2008, όταν η Παράγκα πολεμούσε κάθε αγωνιστική τον Παναθηναϊκό: Να φτιαχτεί μία τόσο ισχυρή ομάδα που δεν θα την απασχολούν οι διαιτητές.

Υ.Γ. Η κατεδάφιση της Παράγκας πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ουσία και να μην μείνει στα λόγια, αλλά με τίποτα δεν θα αποτελέσει άλλοθι και ασπίδα αποπροσανατολισμού σχετικά με τις πράξεις των διοικούντων που αφορούν στα οικονομικά θέματα, αλλά και στο φλέγον ζήτημα του γηπεδικού.
Πράσινος Ασθενής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: