Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ημέρα πένθους και μνήμης για τη Θύρα 13



Σαν σήμερα (27/11) το 1966 έφυγαν απ' τη ζωή δύο απ' τα ιδρυτικά στελέχη του οργανωμένου κινήματος οπαδών του Παναθηναϊκού «Θύρα 13» πέφτοντας θύματα τροχαίου δυστυχήματος σε εκδρομή στη Βέροια
Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ίδρυση της «Θύρας 13», την εποχή της αγνής έκφρασης των οπαδικών συναισθημάτων, ένα δυστύχημα αλλάζει τα πάντα.

Το πούλμαν με αριθμό κυκλοφορίας 105845 που μεταφέρει φιλάθλους του Παναθηναικού σταματάει μετά τα μεσάνυχτα στα Τέμπη για φαγητό, καφέ αλλά πολύ περισσότερο για προσευχή. Ναι, οι φίλαθλοι, γύρω στις πέντε τα ξημερώματα προσευχήθηκαν για τη νίκη της ομάδας στη Βέροια και υπέρ της υγείας των παικτών.

Μία ώρα αργότερα επήλθε η τραγωδία. Ο οδηγός του πούλμαν που σύμφωνα με μαρτυρίες έτρεχε με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα χωρίς να έχει ανάψει προβολείς έπεσε με ταχύτητα πάνω σε έναν οδοστρωτήρα που είχε ξεκινήσει το στρώσιμο ασφάλτου από τα χαράματα και ο οποίος επίσης δεν είχε φώτα.

Ο δρόμος γέμισε από συντρίμμια, η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Δύο φίλοι του Παναθηναϊκού, ο 26χρονος ανθοπώλης Δημήτρης Σαραντάκης εκ των ιδρυτών και γενικός γραμματέας της «Θύρας 13» και ο Γιώργος Κοσκορός που έβλεπε τα ματς στη «Λεωφόρο» όρθιος στο κάγκελο, ανασύρονται νεκροί, όπως και ο οδηγός του οδοστρωτήρα Ηλίας Τσαφάκης.

Οι σοβαρά τραυματίες είναι οκτώ και νοσηλεύτηκαν στην Κατερίνη, ενώ δώδεκα ήταν ελαφρά τραυματίες. Μεταξύ τους και ο Σπύρος Λάτσης, ο οποίος ταξίδευε με τον εφοπλιστή πατέρα του Γιάννη Λάτση (Š† 2003)! Η οικογένειά τους μάλιστα θα βοηθήσει οικονομικά αυτές των θυμάτων.



Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: