Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μίκρυνε η… Μπράγκα


Ο... Πεσέιρος και οι αστειότητες του Ντουγκλάο μίκρυναν την προ δύο ετών φιναλιστ του Europa League Μπράγκα...
 
Μ’ αρέσει που οι νοσταλγοί της πιο «μαύρης» τετραετίας των τελευταίων ετών της ιστορίας του Παναθηναϊκού, της τελευταίας τετραετίας της εποχής που χαρακτηρίστηκε «Βαρδινογιαννική», της τετραετίας 2004-08, μνημόνευσαν τον Ζοζέ Πεσέιρο ως «επιτυχημένο», ως… «νικητή»!

Τον προπονητή που στα πιο κρίσιμα ματς της περιόδου 2007-08 χρησιμοποίησε τους ίδιους επτά αμυντικογενείς παίκτες (Γκαλίνοβιτς – Βύντρα, Σπυρόπουλο, Γκούμα, Μόρις – Μάτος, Τζιόλη) οι οποίοι δέχτηκαν επτά γκολ από Ξάνθη και ΟΦΗ! Τον προπονητή που διαδέχτηκε τον Ζαρντίμ στον πάγκο της Μπράγκα και το παρεάκι των αναλυτών του "Derby" μετέτρεψε γίγαντα της προπονητικής επειδή μετά από τα χρόνια ανεργίας και περάσματος απ’ τη Σαουδική Αραβία πέρασε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα που πριν δυο χρόνια είχε φτάσει ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.


Μεγάλη επιτυχία, πραγματικά. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν προπονητή που στα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού κατάφερε να παρουσιάσει τη χειρότερη επιθετικά ομάδα των τελευταίων 30 ετών! Κι ας είχε την αρμάδα των επιθετικών Ν' Ντόι, Μανούτσο, Ποστίγκα που έφερε ο μεταφραστής που πήρε προαγωγή σε τεχνικό διευθυντή Γιάσμινκο Βέλιτς δίπλα στους Σαλπιγγίδη, Παπαδόπουλο. Κι όμως αυτή η ομάδα του Γιάννη Βαρδινογιάννη, την οποία νοσταλγεί το «παρεάκι», κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να πετύχει μόλις 44 γκολ σε 30 αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτός ο άριστος γνώστης της τακτικής και της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών, αυτός ο μέγας διδάσκαλος του επιθετικού ποδοσφαίρου, κατάφερε να αφήσει την φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ στην τέταρτη θέση του 8ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω από το... φόβητρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που λέγεται Κλουζ και της οποίας ακριβότερος παίκτης είναι ο Παντελής Καπετάνος. Για την ιστορία η Κλουζ με μια περήφανη «τριάρα» στη Ρουμανία και το υπέρ της 2-0 στην Πορτογαλία επί της Μπράγκα του Πεσέιρο εξασφάλισε τη μίνιμουμ ευρωπαϊκή της συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, διατηρώντας και κάποιες θεωρητικές ελπίδες να τερματίσει πίσω απ' την αδιάφορη ως σίγουρα πρώτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία θα αντιμετωπίσει στο «Ολντ Τράφορντ»...

Υ.Γ. Αυτός ο σκληροτράχηλος αμυντικός, ο Ντουγλάο Φουρέιρα, είναι ο παίκτης για τον οποίο έβγαινε από τα ρούχα του το «παρεάκι» της μιζέριας επειδή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προτίμησε να αποκτήσει τους Πίντο και Βελάσκες. Ο πρώην στόπερ της Καβάλας των στημένων αγώνων (σύμφωνα με τις κασέτες της ΕΥΠ), έκανε ό,τι μπορούσε για να δεχτεί την κόκκινη κάρτα. Πρώτα έριξε τρεις συνεχόμενες αγκωνιές στον Ράντα και αφού ο διαιτητής δεν τον παρατήρησε αποφάσισε να ρίξει και μία τέταρτη ακόμα πιο δυνατή. Αποβλήθηκε και αποχώρησε χαμογελαστός-χαμογελαστός για τα αποδυτήρια.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: