Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αλλαξε ο Μανωλιός (ΕΠΑΕ) κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς (Σούπερ Λίγκα)!


 Από τις παλιές «καλές» εποχές που Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης γελούσαν παρέα
 

Σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου του 2005 υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας...

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει το όγδοο από τα εννέα τελευταία πρωταθλήματα με τον γνωστό «παραγκίσιο» τρόπο, από τους γνωστούς πρωταγωνιστές με τα μαύρα, από τη γνωστή συγχορδία ΕΠΟ - ΕΠΑΕ που φρόντιζε όπως πάντα το αγαπημένο ερυθρόλευκο… παιδί της.

Κι όμως, σαν σήμερα 21 Νοεμβρίου του 2005 ο τότε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Βαρδινογιάννης παράτησε το βλοσυρό του προσωπείο και με πλατύ χαμόγελο φωτογραφήθηκε δίπλα από τον επίσης χαμογελαστό Σωκράτη Κόκκαλη ανακοινώνοντας την διάλυση της ΕΠΑΕ και την ίδρυση του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας.

Μολονότι αποδείχθηκε ότι «άλλαξε ο Μανωλιός, έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», έξι χρόνια αργότερα όταν θα εγκατέλειπε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός «παρκάροντας» τις μετοχές της οικογένειάς του, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού θα ευχαριστούσε τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Αχιλλέα Μπέο για τις ενέργειές τους στην ίδρυση της Σούπερ Λίγκας. «Ανοίγουμε μια νέα σελίδα, λευκή, και ξεκινάμε από την αρχή. Μια νέα ιδέα συγκρούεται με το κατεστημένο. Είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσουν να περιφέρονται στον χώρο του ποδοσφαίρου αυτοί που έχουν έναν περίεργο και ύποπτο ρόλο» δήλωνε τότε ο Βαρδινογιάννης, ενώ διαβάζοντας μετά από χρόνια τις δηλώσεις του Σωκράτη Κόκκαλη μόνο να γελάσει πικρά μπορεί κανείς.

«Η απόφαση μας οδηγεί σε νέες και καλύτερες εποχές. Το επίπεδο θα ανέβει, το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό και οι ομάδες θα έχουν πολλά έσοδα. Επίσης οι σύλλογοι θα δυναμώσουν και το θέαμα που θα προσφέρουν θα είναι πιο ελκυστικό για τους θεατές». Πιο κυνική «πρόβλεψη» δεν γινόταν…


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: