Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Όταν ο Κυράστας νίκησε την Παράγκα (vid)



Με δυο κεφαλιές από Πέρσι Ολιβάρες (κάτω δεξιά) και Κριστόφ Βαζέχα, οΠαναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα ισοπέδωσε τον διορισμένο πρωταθλητή...

Πώς ο Παναθηναϊκός ξεμπρόστιασε την Παράγκα, σαν σήμερα στις 21 Νοεμβρίου 1999, κερδίζοντας με 2-0 τον ΟΣΦΠ στο Ολυμπιακό Στάδιο... 
«Θα πεθάνουμε για αυτούς τους αλήτες; Όχι ρε, δεν θα πεθάνουμε! Θα κάτσουμε και θα πολεμήσουμε», είναι τα λόγια του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, αναφερόμενος στο παρασκήνιο που έτρωγε τα σωθικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μπορεί να μην κατόρθωσε τελικά να νικήσει την Παράγκα, κέρδισε όμως μία μεγάλη μάχη. Σαν σήμερα, στις 21 Νοεμβρίου του 1999, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και «ξεμπροστιάζοντας» το σύστημα που χάριζε ξεδιάντροπα τίτλους στην ομάδα του Πειραιά.

Πρωταθλήματα έχουν κλαπεί με το τσουβάλι από το Τριφύλλι. Υπάρχει όμως ένα που ξεχωρίζει. Η διοργάνωση της χρονιάς 1999-2000 βρήκε τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Κυράστα να παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Να συγκεντρώνει 88 βαθμούς σε 34 παιχνίδια, να πετυχαίνει 92 γκολ κι όμως να μην στέφεται πρωταθλητής!

Παρόλα αυτά στο παιχνίδι ανάμεσα στους δύο «αιωνίους», η φίλαθλη κοινότητα παρακολούθησε όλο το σύστημα (διαιτησία, αθλητικές αρχές και media) να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και την αλήθεια να λάμπει.

Είχε προηγηθεί το ντέρμπι των «ερυθρολεύκων» με την ΑΕΚ, στο οποίο τα όργια του ρέφερι Δημητρόπουλου είχαν αναγκάσει τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ένωσης να κάνουν αποχή από τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος.

Στο ματς στο ΟΑΚΑ το σκορ άνοιξε ο Πέρσι Ολιβάρες με κεφαλιά στο 58’, ενώ στο 64’ ο Κριστόφ Βαζέχα διπλασίασε τα τέρματα του Τριφυλλιού.

Το τελικό 2-0 βρήκε τους «πράσινους» πρώτους στη βαθμολογία με 22 βαθμούς (21 ο ΟΣΦΠ), κάτι που κράτησε μόνο για μία αγωνιστική, αφού ακολούθησε το παιχνίδι Ιωνικός – Παναθηναϊκός με τον αλησμόνητο διαιτητή Τσαγκαράκη να χαρίζει με το ζόρι δύο βαθμούς στην ομάδα της Νεάπολης.
Πηγη


Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0 1999-2000 από GreenZoneGr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: