Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό...


... ήταν ένας Πρίγκιπας Σουλτάν που μετά έγινε Φεϊζάλ, έχοντας εκπρόσωπο ένα μάνατζερ από την Καβάλα.


Ο Βλάσης Τσάκας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τεκταινόμενα του Παναθηναϊκού στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν εμφανίστηκε με ταξί στα γραφεία της ΠΑΕ όπου είχε Διοικητικό Συμβούλιο για να μιλήσει για την πρόταση του Πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία, Αλ Σαούντ.

Από τότε πέρασαν μέρες, μήνες, χρόνια, αλλά τίποτα δεν άλλαξε, ή μάλλον άλλαξε και αυτό ήταν ο Πρίγκιπας. Ο Αλ Σαούντ εξαφανίστηκε και ο μάνατζερ από την Καβάλα επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα με τον Πρίγκιπα Φεϊζάλ που φαίνεται να είναι το τελευταίο έργο αυτής της παράστασης.
Μετά τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό του Ροναλντίνιο, του Σικαμπάλα, του Βιεϊρίνια, του Τζαβέλα και με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο, οι πράσινοι κατέκτησαν εκτός από το νταμπλ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Λάθος αυτό είναι απόσπασμα από άλλο παραμύθι...


Πάμε, στα λόγια και τις υποσχέσεις του Βλάση Τσάκα και των Πριγκίπων και Πριγκιπισσών που έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Το gazzetta.gr με αφορμή τη νέα συνέντευξη Τύπου του Φεϊζάλ, θα προσπαθήσει να χωρέσει σε ένα κείμενο όλα, ή καλύτερα τα περισσότερα (αφού όλο και κάτι θα ξεχάσουμε) από αυτά που έχει υποσχεθεί κατά καιρούς ο μάνατζερ από την Καβάλα...

Από τον Σεπτέμβριο του 2011, όπου ο Βλάσης Τσάκας έκανε διακοπές στη Σαουδική Αραβία και στα... ανάκτορα του Σουλτάν Αλ Σαούντ όπως έλεγε, στην Ελλάδα (στις 22 Σεπτεμβρίου) η προθεσμία που έδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον πληρεξούσιο δικηγόρο του πρίγκιπα εξέπνευσε και η «πρόταση» του Τσάκα που εξαρχής φαινόταν... παραμυθένια, μπήκε στο συρτάρι!

Το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου 2011 έληξε η 48ωρη προθεσμία που είχε δοθεί από το δικηγορικό έγγραφο για την έγγραφη εξουσιοδότηση από τον φερόμενο Σαουδάραβα επενδυτή σε δικηγόρο με σκοπό να αρχίσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Η πλευρά Τσάκα μπορεί να δήλωνε σίγουρη μια μέρα νωρίτεραγια το πληρεξούσιο, ωστόσο ουδέποτε έφτασε κάτι τέτοιο στα χέρια του δικηγορικού γραφείου «Κυριακίδης-Γεωργόπουλος», το οποίο ενημέρωσε σήμερα ότι εξέπνευσε η προθεσμία και ως εκ τούτου, για την πλευρά Βαρδινογιάννη δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή ζήτημα επίσημης προσφοράς.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Βλάσης Τσάκας, έδωσε στην δημοσιότητα δελτίου Τύπου με δήλωση του Σουλτάν, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να πάρει τον Παναθηναϊκό μαζί με μια φωτογραφία τους. Τα «περίεργα» του δελτίο Τύπου ήταν πως το όνομα που ήρθε στην δημοσιότητα μέσω του διαβατηρίου από την κράτηση που έγινε στον Αστέρα περιείχε το όνομα «Φαρχάν». Στο νέο δελτίο Τύπου στην υπογραφή του Πρίγκιπα υπάρχει το «Ραχμάν» και πουθενά το «Φαρχάν». Διαφορετικό όνομα επίσης υπάρχει και στην πρόταση επιστολή από εκείνο που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Επίσης, η σφραγίδα από την επιστολή-πρόταση προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν διαφορετική από εκείνη του δελτίου Τύπου καθώς από στρογγυλή έγινε οβάλ, ενώ η υπογραφή στο τέλος του κειμένου, έμοιαζε διαφορετική από εκείνη της επιστολής-πρότασης προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μετά από τρεις εβδομάδες στην επιφάνεια, ο Βλάσης Τσάκας έκανε δηλώσεις σαν πρόεδρος του Παναθηναϊκού και έταζε 220 εκατομμύρια που θα επενδυθούν σε μεταγραφές και στο νέο γήπεδο. Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις ατάκες του μάνατζερ από την Καβάλα:

*Ο Φερέιρα θα «φαγωθεί» και αν θέλει θα αναλάβει ρόλο τεχνικού διευθυντή. Υποψήφιος στόχος για τη θέση του προπονητή θα είναι ο Νίκος Νιόπλιας, έχοντας στο πλευρό του τον Κριστόφ Βαζέχα.

*Ο πρίγκιπας, εκτός από την ΠΑΕ, θα βοηθήσει τον Ερασιτέχνη και δεν αποκλείεται να θελήσει να κάνει μπάσιμο και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όντας στο πλευρό των Γιαννακόπουλων.
*Ο πρίγκιπας δεν είναι μόνος του σε αυτή την ιστορία, καθώς θα αναλάβει τις δουλειές στην Ελλάδα μαζί με άλλους συγγενείς του και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

* Ο πρίγκιπας θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει πίσω τον Σισέ από τη Λάτσιο, ενώ όλο έταξε Μιλίτο, Γιώργο Σαμαρά και Τέβες.

*Ο πρίγκιπας είναι κολλητός με τον Αμπντούλ Αζίζ, ο οποίος «παίζει» να είναι στο πλευρό του στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

* Μερικές ακόμα υποσχέσεις του Βλάση Τσάκα ήταν οι μεταγραφές των Ροναλντίνιο, Σικαμπάλα, Τζαβέλα, Σιόβα, Χεγκάζι, Βλαχοδήμο.

* Είχε δηλώσεις πως ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ που είναι αρρωστάκι με τον Παναθηναϊκό, βρέθηκε σε Τούμπα, «Καραϊσκάκης», στο ΟΑΚΑ με Εργοτέλη, πρόσφερε πριμ για νίκη στο ντέρμπι.

*Ο Πρίγκιπας ήταν ο 7ος διάδοχος του θρόνου, αλλά λίγες ώρες μετά μπήκε μέσα στη δεκάδα!

* Ο Βλάσης Τσάκας ισχυρίστηκε πως η «πριγκιπική πλευρά» έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με αμερικανική εταιρεία για τον σχεδιασμό του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, καθώς «ο Σουλτάν θέλει πολύ μεγάλο τον Παναθηναϊκό».

* Ο Πρίγκιπας ήρθε στην Ελλάδα στις 15 Οκτωβρίου, μετά θα ερχόταν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και στη συνέχεια η ημερομηνία άφιξης του άλλαζε συνεχώς με αποτέλεσμα να μην βρεθεί ποτέ στην χώρα μας.

* Έχει υπογραφεί προσύμφωνο με τον Σικαμπάλα. Το έχω στην κωλότσεπη. Μέχρι την Τρίτη θα έχει ξεκινήσει ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ και στο διάστημα 14-16 Νοεμβρίου θα ολοκληροθούν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση των μετοχών στον πρίγκιπα. Στις 24 του ίδιου μήνα, στη Γενική Συνέλευση, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ θα πάει ως νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (30 Οκτωβρίου)

* Ο Πρίγκιπας μαζί με το επιτελείο του ήρθαν στις 22 Νοεμβρίου. Πράγμα που δεν συνέβη ποτέ.
* Στις 24 Νοεμβρίου, στη Γενική Συνέλευση, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ θα πάει ως νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Ο Τσάκας έλεγε πως έχει μιλήσει με τον Τζίγκερ στο τηλέφωνο και διαψεύστηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη...

* Στις 14 Δεκεμβρίου 2011 τελείωσε και η παράταση για να εμφανιστούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ με τον Βλάση Τσάκα να επικαλείται τη γραφειοκρατία ως αιτία για την καθυστέρηση.

* Ο Βλάσης Τσάκας όταν γίνει αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό έταξε πως θα δώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ πράσινους ποδοσφαιριστές σε περίπτωση που κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

*Ο πρίγκιπας είναι ο Λάτσης της Σαουδικής Αραβίας.

*Στόχος μας να γίνουμε Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου.

*Ο πρίγκιπας θα ασχοληθεί με τη διαιτησία. Περσινά φαινόμενα τύπου Καραϊσκάκη δεν θα υπάρξουν ξανά σε καμία περίπτωση. Αυτά που ξέρανε, να τα ξεχάσουν!

Όλα αυτά συνέβησαν το 2011, αλλά ο Βλάσης Τσάκας επέστρεψε και το 2012.

Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους ακούσαμε για το όνομα του Ντιαβαρά, του Σενεγαλέζου στράικερ της Μαρίτιμο. Κατέληξε στην Σεβίλη. Μετά τον Ντιαβαρά, είχαμε και το νέο όνομα επιθετικού. Αυτό του Μοχάμεντ Ζιντάν.

Στις 13 Γενάρη, όχι μόνο «έδωσε» το όνομα του Ρολάντο της Πόρτο ως υποψήφιο αλλά διέδιδε πως οι «δράκοι» τον δίνουν με 5 εκατομμύρια ευρώ!
Στις 30 Ιανουαρίου , ο εκπρόσωπος των Αράβων με δήλωσε πως υπάρχει συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Στις 15 Φεβρουαρίου υποσχέθηκε πως την Δευτέρα 20 του μηνός θα φανούν τα χρήματα. Δεν χρειάζεται να γράψουμε πως δεν φάνηκαν ποτέ!

Στις 26 Ιουλίου 2012, ο... εξαφανισμένος Βλάσης Τσάκας επέστρεψε και με ανακοίνωση που εξέδωσε τα έβαλε με την Παναθηναϊκή Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «μαθητεύομενους μάγους».
Ο Τσάκας επιτέθηκε στους ανθρώπους του Σωματείο και είπε χαρακτηριστικά ότι «νομίζουν ότι σχεδιάζουν τον Αθηναϊκό και όχι τον Παναθηναϊκό».
 Παράλληλα, τόνισε ότι το εγχείρημα της Συμμαχίας αποδείχθηκε αποτυχία και δήλωσε ότι ο πρίγκιπας επιμένει για την απόκτηση της ΠΑΕ, ζητώντας επαναπροκήρυξη αύξησης με τους ίδιους όρους.

Στις 4 Οκτωβρίου, ο μάνατζερ από την Καβάλα επανήλθε λέγοντας πως ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ θα επιστρέψει με νέα πρόταση για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του τριφυλλιού.

Στο πιο πρόσφατο έργο, ο πρίγκιπας του Τσάκα υποσχέθηκε ξανά πακτωλό εκατομμυρίων με... απόδειξη μια φωτοτυπία επιταγής, μεταγραφές τον Γενάρη και γήπεδο! Μέσα σε 24 ώρες ξεκαθάρισε ο πρίγκιπας Φεϊζάλ ό,τι υπάρχει η δυνατότητα να κατατεθούν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα αν απαντήσουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού και το πλάνο του είναι για την αγορά του 67% των μετοχών της ΠΑΕ.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας έκανε γνωστές τις προτάσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του «τριφυλλιού» τονίζοντας ότι η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ζήτησε να παραχωρηθεί ποσοστό της ΠΑΕ μέχρι 90% με ελάχιστο το 67% με ελάχιστον ποσό στους μετόχους, επίσης την παραίτηση κάποιων μελών από το Δ.Σ της ΠΑΕ, και τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από της αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Ολα τα παραμύθια έχουν και ένα ευτυχισμένο τέλος, αλλά  σε αυτό δύσκολο φαίνεται το happy end..

Για επίλογο θα θυμηθούμε μια συνέντευξη του Βλάση Τσάκα στις 17 Δεκεμβρίου του 2011 στην εφημερίδα Sportday που δήλωσε: «Ναι, είπα ψέματα! Θα σου πω τι έχει γίνει. Δεν είπα ποτέ ότι ο Αλ Σαούντ είχε μόνο 15 εκατ. ευρώ. Είχε πολλά περισσότερα. Στο σύνολο θα διέθετε κοντά στα 180 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό»!

Πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: