Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ ...ΣΚΑΣΕ!!!



Μίσος, πόλεμος, κόμπλεξ, κακία προς ό,τι αγάπησε ο κόσμος!


Θα περίμενε κανείς να είναι οι Ολυμπιακοί αυτοί που ενοχλήθηκαν περισσότερο από τους παικταράδες που φόρεσαν το Τριφύλλι στο στήθος τη διετία της υγείας. Αμ δε! Οι (δήθεν) Παναθηναϊκοί μέχρι και σήμερα πολεμούν με μίσος κάθε τι θυμίζει τα χρόνια της πολυμετοχικότητας.


Έκαναν τα πάντα για να τον σπρώξουν στην πόρτα της εξόδου. Όταν τα κατάφεραν πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά. Σήμερα συνεχίζουν να τον πολεμούν, όπως άλλωστε κάνουν για όλα όσα θυμίζουν τα χρόνια που το Τριφύλλι μύριζε υγεία στο χορτάρι, στις κερκίδες, στη διοίκηση. Ο λόγος για τους (δήθεν) Παναθηναϊκούς της εφημερίδας Derby News και για τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Δεν έχει γλυτώσει κανείς από το στόχαστρο της αντι-Παναθηναϊκής εφημερίδας Derby. Όλοι όσοι συνεργάστηκαν με τον Παναθηναϊκό τα χρόνια που διοικούσαν αυτοί οι κακοί πολυμετοχικοί που έβαζαν τα εκατομμύρια με το τσουβάλι στον Σύλλογο, έχουν πολεμηθεί από το έντυπο που εκδίδει ο Κώστας Γκόντζος και συνεχίζουν να πολεμούνται με ανελέητο μίσος.

Ο μάχιμος ρεπόρτερ Κώστας Πιτιακούδης έβγαλε το όπλο του και σημάδεψε αυτή τη φορά τον Γάλλο στράικερ. Γιατί; Επειδή τόλμησε να μην παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ στο Λονδίνο, αλλά και επειδή δεν… υλοποίησε τις υποσχέσεις του για την Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Μερικές φορές, βέβαια, είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς και ο Τζιμπρίλ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μία ημέρα μετά το παραλήρημα του Πιτιακούδη, λέγοντας στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή», όταν ρωτήθηκε για το αν θα βοηθούσε τον Γιάννη Αλαφούζο στο Σωματείο:

«Δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι τώρα μαζί μου. Αλλά -φυσικά- και θα ήθελα να βοηθήσω. Είμαι έτοιμος να το κάνω».

Η εφημερίδα Derby News και οι συντάκτες της βγάζουν ένα απίστευτο μίσος προς οτιδήποτε θυμίζει τα χρόνια του double και των ευρωθριάμβων της περιόδου 2008-2010.

Οι νοσταλγοί του μαύρου -προ 2008- παρελθόντος πολέμησαν τον τότε προπονητή Χενκ Τεν Κάτε, τα έβαλαν με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (αόρατος περιπατητής), τα έβαλαν με τον Τζιμπρίλ Σισέ («περίεργες» οι δηλώσεις της άφιξής του), πολέμησαν ασταμάτητα τον Κώστα Κατσουράνη, «χτύπησαν» κατά περιόδους τον Σωτήρη Νίνη, έβαλαν κατά του Ζεσουάλδο Φερέιρα, έγραψαν άρθρα και γέμισαν πρωτοσέλιδα γεμάτα μίσος προς τους μετόχους και τον τότε πρόεδρο Νικόλα Πατέρα, με έμφαση σε όλες τις λάθος επιλογές και εξαφανισμένες τις σωστές.

Είχαν μάθει αλλιώς. Είχαν μάθει να κάνουν αυτοί κουμάντο. Να έχουν ρόλο... συμβουλευτικό, να πουλάνε μιζέρια και ψεύτικες ελπίδες και να προστατεύουν με κάθε τρόπο και κόστος το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς που είχε αποτύχει σε κάθε τομέα (αγωνιστικό, παρασκήνιο, γηπεδικό). Τους χάλασαν τη συνταγή οι πολυμετοχικοί που δίδαξαν σε δύο χρόνια πώς χτίζονται οι ομάδες. Τους χάλασαν το παραμύθι των ισοσκελισμένων ισολογισμών (δεν βάζω-δεν βγάζω) και τους γέμισαν κόμπλεξ. Φυσικά τους χάλασαν και την... τσέπη τους, αφού σιγά - σιγά κόπηκαν μαχαίρι όλα τα προνόμια που είχαν.

Θυμίζουμε πως η εταιρεία DELLA ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε (εκδοτική τότε της εφημερίδας Derby) λάμβανε 15.000 ευρώ τον μήνα για συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την ΠΑΕ! Σύνολο 180.000 ευρώ ετησίως! Ακόμα, το 2007 η εφημερίδα Derby ήταν η δεύτερη χειρότερη από τις 10 αθλητικές, όσον αφορά την ημερήσια κυκλοφορία της. Κι όμως, ταυτόχρονα κατάφερνε -κατά έναν περίεργο τρόπο- και ήταν η δεύτερη σε έσοδα από κρατικές διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, κόπηκαν και τα «δωράκια» και τα διαρκείας - «χορηγίες» της ΠΑΕ.

Μίσος λοιπόν. Το οποίο δεν είναι απλό μίσος προς τους κακούς πολυμετοχικούς. Έχουν τυφλωθεί τόσο που πλέον εκφράζονται με μίσος προς τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Σιχαίνονται και πολεμούν ό,τι αγάπησε και αγαπάει ο κόσμος. Δεν άφησαν ούτε έναν που να μην του επιτέθηκαν με (κουτο)πονηριά και απύθμενη κακία. Οι μόνοι που τους έμειναν να ξεκάνουν είναι οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Σεμπάστιαν Λέτο. Για τον πρώτο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Για τον δεύτερο τους κρατάει σε στάση αναμονής ο τραυματισμός του.

Το ερώτημα «πώς γίνεται και επηρεάζει τις καταστάσεις μία φυλλάδα των 500 με το ζόρι φύλλων σε Αθήνα και Πειραιά» έχει εύκολη απάντηση. Πρώτον, το πρωτοσέλιδο το βλέπουν εκατομμύρια κόσμου κρεμμασμένο στα περίπτερα. Και δεύτερον, το «παρεάκι» είναι που δίνει τη γραμμή στους (δήθεν) αντικειμενικούς για το πώς και πότε θα πολεμήσουν τον Παναθηναϊκό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: