Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στη χώρα της «κόκκινης» διαφθοράς και της ατιμωρησίας



Δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου: όταν ο Παναθηναϊκός μιλάει για τα σκάνδαλα που άλλοι κάνουν…



Δεν πέρασαν μόλις λίγες ώρες από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας. Αίτημα των ανθρώπων του ΟΣΦΠ -παρουσία του προέδρου του πειραϊκού συλλόγου Βαγγέλη Μαρινάκη- ήταν οι δηλώσεις που (κατ’ αυτούς) δυσφημίζουν το ποδόσφαιρο να επιφέρουν τιμωρίες σε όσους τις κάνουν και στις ομάδες τους.

Λίγες μόλις ώρες μετά το αίτημα του Ολυμπιακού (το οποίο αποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες οι ομάδες του Συνεταιρισμού), ο αντιπρόεδρος των Πειραιωτών Σάββας Θεοδωρίδης ονοματίζει ξεκάθαρα τον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο ως υπεύθυνο του ξεσηκωμού των φιλάθλων του Πανιωνίου κατά του διαιτητή Σπάθα και της παρέας του.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού υποστήριξε πως για την εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης δεν ευθύνεται η διαιτησία που έχει κάνει το φίλαθλο κοινό κυριολεκτικά να αηδιάσει, αλλά «ευθύνεται ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Αμφισβητούνται όλες οι φάσεις του παιχνιδιού και αυτό είναι δικό του έργο».
  • Στη χώρα που διώκονται πειθαρχικά προπονητές, παίκτες και παράγοντες του Παναθηναϊκού επειδή τολμούν και μιλούν για τα οφθαλμοφανή σε όλους σκάνδαλα, δεν περιμένουμε να βρεθεί κάποιος που θα τραβήξει το αυτί του Σάββα Θεοδωρίδη.
  • Στη χώρα που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αποκαλεί δημόσια στις κάμερες «σκουπίδι» τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο και που οι εισαγγελείς της ΕΠΟ κάνουν πως δεν… άκουσαν, μην περιμένει κανείς να κληθεί ποτέ σε απολογία παράγοντας της πειραϊκής ομάδας.
  • Στη χώρα που (υποτίθεται) αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης, όπως οι ιστοσελίδες Sport24.gr και SportFM.gr, καθώς και η εφημερίδα SportDay, παρουσιάζουν την είδηση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ως όργανα του Ολυμπιακού και όχι με ουδέτερη στάση, ακολουθώντας πιστά τα non paper της πλατείας Αλεξάνδρας, δεν περιμένουμε να βρεθεί κάποιος που θα στηλιτεύσει τις δηλώσεις του Θεοδωρίδη.
  • Στη χώρα που ο αθλητικός εισαγγελέας και η ΚΕΔ, παρά τις υποσχέσεις του τότε προέδρου της και νυν προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, αδιαφόρησαν για τον προπηλακισμό του διαιτητή Κωνσταντινέα στη φυσούνα της Ξάνθης από τους Θεοδωρίδη, ΠάντελιτςΤοροσίδηΜανιάτηΜητρόπουλο, χωρίς κανείς τους ποτέ να απολογηθεί, παρά το αποκαλυπτικό βίντεο, δεν περιμένουμε να αλλάξει κάτι στο χώρο του αθλητισμού.
  • Στη χώρα των φερόμενων ως στημένων αγώνων (σύμφωνα με επίσημα κρατικά ντοκουμέντα – κασέτες της ΕΥΠ) και στημένων πινάκων διαιτησίας (σύμφωνα με πρώην στελέχη της ΚΕΔ), σκάνδαλα για τα οποία κανείς δεν τιμωρήθηκε και που υπάρχουν πρόσωπα που δεν κατέθεσαν καν σε εισαγγελέα παρά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε, το φίλαθλο κοινό το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αδειάζει τις εξέδρες, αηδιασμένο.

Δεν βρέχει. Σαν φτύνουν. Όλοι οι υγιείς φίλαθλοι που έχουν αγανακτίσει, βλέποντας το αγαπημένο τους σπορ να έχει καταντήσει παιχνιδάκι των λίγων και ισχυρών και κάθε έννοια ηθικής και «ευ αγωνίζεσθαι» να έχουν εξαφανιστεί από το λεξικό του ελληνικού αθλητισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: