Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Η πριγκιπική λίστα των κυβιστήσεων!



Η «μαύρη» λίστα media και δημοσιογράφων που συνετέλεσαν στο να βασιλεύουν για 15 μήνες τα παραμύθια. Σήμερα όλοι τους το παίζουν Κινέζοι!


Κοσμικές κωλοτούμπες από όσους… λιβάνιζαν τον Βαρδινογιάννη, τον Τσάκα και τα πριγκιπικά παραμύθια. Λαμπρές κυβιστήσεις από όσους κρατούσαν… βέργες στο χέρι και χτυπούσαν όσους αμφισβητούσαν τις ιστορίες για αγρίους. Να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούν όσοι εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα για χάρη των κροίσων επενδυτών.

Το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας ξεγυμνώθηκε μέσα σε 15 μήνες. Πλέον είναι φανερό σε όλους πως δεν υπάρχει δεοντολογία, δεν υπάρχει ηθική, δεν υπάρχουν κανόνες, παρά μόνο ξεπούλημα στο βωμό συμφερόντων.

Τι ζήσαμε αυτό τον ενάμιση χρόνο; Το θέατρο του παραλόγου. Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές από τον Τύπο;

Δημοσιογράφοι που αντί για τη λέξη «προσύμφωνο» προτιμούσαν το πιο εμφατικό Memorantum Of Understanding ή εν συντομία MoU και που αντί να ερευνήσουν αν έχει κάποια υπόσταση το εν λόγω χαρτί περίμεναν με τις εβδομάδες να υπογραφεί από τον πρίγκιπα και τον Τζίγγερ και να πανηγυρίσουν στο τέλος σαν μικρά παιδιά, χωρίς να ξέρουν το γιατί!

Δημοσιογράφοι που δεν διερεύνησαν ποτέ αν είχε οικονομική δύναμη ο πρώτος πρίγκιπας Σουλτάν, η Νούρα και ο Φεϊζάλ και που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν… αν υπάρχουν! Χειροκροτούσαν μάλιστα όταν δημοσίευαν φωτογραφίες -που χαρακτηρίστηκαν από ειδικούς ως φωτομοντάζ- του Σουλτάν παρέα με τον Τσάκα (με τον δεύτερο να ποζάρει δίπλα στον Άραβα μεγιστάνα φορώντας αθλητική φόρμα)!

Δημοσιογράφοι που αγνόησαν επιδεικτικά όλες τις αρχικές ενδείξεις, όπως τα προσύμφωνα που υπέγραφε ο Τσάκας με τον ΠΑΟΚ το 2001 και τις καταδίκες που κουβαλάει στο βιογραφικό του.

Δημοσιογράφοι που ακόμα και όταν έληξε άδοξα το πρώτο παραμύθι με το περίφημο «ναι, σας έλεγα ψέματα» του Βλάση Τσάκα, συνέχιζαν και «έσπρωχναν» τα επόμενα και τα μεθεπόμενα ψέματα, χωρίς καμία ντροπή!

Δημοσιογράφοι που είτε γιατί ήθελαν να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντα είτε γιατί δεν ήξεραν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους είτε γιατί ήθελαν να πουλήσουν κάνα φύλλο παραπάνω, τελικά το μόνο που (ξε)πούλησαν ήταν η αξιοπρέπειά τους.

Δημοσιογράφοι που ακόμα και σήμερα που έληξε το παραμύθι, όπως αυτό έληξε, αντί να ζητήσουν ένα συγγνώμη, αντί να ζητήσουν εξηγήσεις από το περιβάλλον του Τζίγγερ (πάντα διαθέσιμοι είναι οι... κύκλοι), ο οποίος το ξεκίνησε και το κρατούσε –υπό τις ευλογίες τους- ζωντανό για μήνες, προσπαθούν και πάλι να βγάλουν... κερδισμένο επικοινωνιακά τον Γιάννη τον Βαρδινογιάννη! Λες και αυτός είναι ο σκοπός της ζωής τους!

Δημοσιογράφοι που μπορεί να μην πίστεψαν τα παραμύθια και να μην τα υπερασπίστηκαν, αλλά τελικά αντί να λειτουργήσουν ως… δημοσιογράφοι και να διερευνήσουν ποιοι κρύβονταν πίσω από τις υποσχέσεις και τα "deal", άφησαν στο τραπέζι όλη τους τη χολή και ξεδίπλωσαν το κόμπλεξ τους για τον Παναθηναϊκό χλευάζοντας τον Σύλλογο.

Δημοσιογράφοι που ξεπουλήθηκαν για ένα I-pad ή για μία βασιλική θέση στη νέα αθλητική εφημερίδα που τους είχε υποσχεθεί ο Τσάκας πως θα ανοίξει μόλις θα ολοκληρωνόταν το "deal"…

Ποια media πρωταγωνίστησαν;

Derby News, ΠΡΑΣΙΝΗ, GOAL, Real News, ΕΘΝΟΣ, ΘΕΜΑ, Deal News, Sentra FM, Real FM, Sport Fm, Skai FM, MEGA, Star, ΑΝΤ1, Prasinanea.gr, sport24.gr, contra.gr, player.gr, sportdog.gr, sportfm.gr, onsports.gr, playsport.gr και φυσικά ιστοσελίδες που εμφανίστηκαν μόνο και μόνο για να «σπρώξουν» αυτή τη... μπίζνα, καθώς και διάφορες παρακμιακές σελίδες!

Ορισμένοι δημοσιογράφοι που στήριξαν το σόου, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο:

Σάββας Λιβάνιος (sport24.gr, Sentra Fm)
Στέλιος Σαρέσκος (ΕΘΝΟΣ)
Κώστας Πιτιακούδης (Derby)
Κώστας Γκόντζος (Derby)
Σταύρος Γεωργακόπουλος (Γάτα)
Λάμπρος Γκαραγκάνης (Derby)
Μένιος Σακελαρόπουλος (onsports.gr, MEGA)
Χρήστος Κοντός (ΕΡΑ Σπορ, leoforos.gr)
Κώστας Γουλής (Sentragoal.gr, Sentra Fm)
Μπάμπης Τσιμπίδας (Prasinanea.gr)
Μιχάλης Κοσμετάτος (Deal News, playsport.gr)
Νίκος Ασημακόπουλος (Εφημερίδα συντακτών - πρώην Sentra Fm)
Βασίλης Σαμπράκος (Sport-FM)
Πέτρος Παπαμακάριος (prasinanea.gr, sport24.gr)
Νίκος Παγκάκης (ΣΚΑΪ, Skai FM, prasinanea.gr)
Πάνος Βόγλης (ΦΩΣ, ΣΚΑΪ)
Δημήτρης Δημητρίου (ΦΩΣ)
Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Contra.gr, ANT1)
Ανδρέας Παπαλουκάς (ΕΘΝΟΣ)
Ανδρέας Δημάτος (GOAL, sentragoal.gr)
Βαγγέλης Μπραουδάκης (GOAL, Sentra Fm)
Κώστας Μανωλιουδάκης (onsports.gr, GOAL, Sentra FM, sentragoal.gr)
Δημήτρης Καϊμάς (ΕΡΑ Σπορ)
Αντώνης Κατσαρός (pamesports.gr)



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: