Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ένας... παππούς «άλλαξε» τη Σπόρτινγκ!




«Άλλαξε τα πάντα ο Ζεσουάλδο. Άγγιξε τη χορδή κάθε παίκτη» δηλώνουν για τον Φερέιρα στην Πορτογαλία. Ξέχασαν να συμβουλευτούν τους Έλληνες «ξερόλες» που τον βάφτισαν παππού και που του έριξαν άδικα όλη την ευθύνη για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού...


Παναθηναϊκή επανάσταση θα ξεσπούσε στην Ελλάδα αν παρέμενε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο του Τριφυλλιού. Ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν πατήσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα, έφυγε ως αποτυχημένος εξαιτίας των χρεών που δημιούργησαν οι πρόσφατες διοικήσεις του Τριφυλλιού, εξαιτίας της καθημερινής προπαγάνδας των media και φυσικά λόγω και του εσωτερικού πολέμου και σαμποτάζ.




Αυτός ο τεχνικός πήγε στη Σπόρτινγκ, έχασε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγώνες, άπαντες στη νέα του ομάδα πίνουν νερό στο όνομά του, όμως οι Έλληνες «φωστήρες» θα τον θυμηθούν μόνο όταν και εάν γνωρίσει κάποια σημαντική αποτυχία.

Από την άλλη, είναι εντυπωσιακό πως άλλοι προπονητές που έφυγαν από την Ελλάδα, μόνο και μόνο επειδή αγαπήθηκαν από το αθλητικό μιντιακό σύστημα συζητιούνται μέχρι σήμερα από εφημερίδες και ραδιόφωνα μετά από κάθε επιτυχία τους, ενώ στις αποτυχίες… σιωπή.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ζοσέ Πεσέιρο που όταν ζούσε στιγμές δόξας φέτος με την Μπράγκα στα… προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τα ΜΜΕ έπαιζαν την ίδια κασέτα για τον Πορτογάλο: «Ορίστε που δεν τον θέλατε στον Παναθηναϊκό»!

 Όταν βέβαια η Μπράγκα γνώρισε στη φάση των ομίλων πέντε ήττες σε έξι παιχνίδι, ξαφνικά ξεχάστηκε και ο Πεσέιρο και τον χάσαμε από την επικαιρότητά μας.

Ομοίως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε που επίσης αποχώρησε ως αποτυχημένος από την Ελλάδα (λόγω των πεπραγμένων του στην Ευρώπη και όχι στο πρωτάθλημα που θα κατακτούσε και ο… Κατσαβάκης αν ήταν προπονητής του ΟΣΦΠ) τα media τον θυμούνται όταν κερδίζει η Βαλένθια και επικρατεί αμηχανία όταν τρώει πέντε από τη Ρεάλ. 





Όσον αφορά τον Φερέιρα μας φαίνεται κάπως παράξενο το ότι το ίδιο σύστημα που τον «ξέσκιζε» όσο ήταν στην Ελλάδα και που πέταγε πάνω του όλες τις φετινές ευθύνες, εμφανίζεται κάπως... αμήχανο όταν πρέπει να δημοσιεύσει δηλώσεις προσώπων της Σπόρτινγκ, όπως οι ακόλουθες που έκανε ο Ολλανδός μέσος Σχάαρς:

''Στην αρχή της σεζόν παίζαμε πάρα πολύ άσχημα. Δεν θέλω ούτε καν να θυμάμαι τις εμφανίσεις μας. Έπειτα, ευτυχώς ήρθε στην ομάδα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και άλλαξε τα πάντα. Ακούγεται λίγο παράξενο αυτό που λέω, αλλά είναι η αλήθεια. Ο Ζεσουάλδο ακούμπησε τη σωστή χορδή κάθε ποδοσφαιριστή".





Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: