Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

31/05/2013 – Ανακοίνωση Ε.Φ.Σ. Θύρας 13


 

Τα Εγκλήματα του Παρελθόντος, Η ελπίδα του Αύριο.

Τριάντα τέσσερα χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν για να αποκτήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το πρώτο περιουσιακό της του στοιχείο. 
Τόσο δύσκολο ήταν να έχει η ομάδα μία πραγματική ιδιοκτησία και όχι να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις των ιδιοκτητών του.
 Πόσο δύσκολο ήταν άραγε, λοιπόν; Πόσο δύσκολο ήταν για μία οικογένεια που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις στην Ελλάδα να έχει χτίσει γήπεδο, προπονητικά κέντρα, γραφεία και ότι άλλο συνθέτουν μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα; 
Πραγματικά απορούμε, γιατί οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της ομάδας δεν τα έκαναν όλα αυτά, ενώ φυσικά μπορούσαν πολύ εύκολα; Και μιλάμε για εποχές που στην χώρα μας τα λεφτά υπήρχαν άφθονα και οι χρηματοδοτήσεις των έργων ήταν πολύ εύκολες και συνηθισμένες. 
Κι όμως…ενώ η ‘’εγγυήτρια’’ οικογένεια δεν άφησε τίποτα ως προίκα στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος, μέσα σε περίοδο τεράστιας κρίσης και με τα χρέη της ΠΑΕ να ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, μπόρεσε να φτάσει σε αυτή τη συμφωνία. Και βέβαια έκανε το αυτονόητο. Αγόρασε το προπονητικό κέντρο για την ομάδα και δεν το έγραψε στο όνομα του, όπως έκαναν οι προκάτοχοι του. Κάτι δεν πάει καλά εδώ καπετάνιε…

Οι μάσκες της Παναθηναικοφροσύνης έπεσαν οριστικά πια. Το ποιος αγαπούσε την ομάδα, το ποιος τη βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια το κατάλαβε και ο πιο άσχετος πια. 
Το ποιά οικογένεια πήρε τον Παναθηναϊκό, το 1979, πρωτοπόρο στην Ελλάδα και τον κατάντησε δεύτερο και με μεγάλη διαφορά, πάλι το ξέρουν όλοι. 
Το ποιά οικογένεια διέλυσε την ομάδα του 1996, αντί να κάνει μερικές προσθήκες και να οδηγήσει την ομάδα σε τεράστιες ευρωπαϊκές επιτυχίες και αυτό το ξέρουμε. Το ποια οικογένεια άφησε έρμαιο τον Παναθηναϊκό στις διαθέσεις του πράκτορα για μία δεκαπενταετία και αυτό δυστυχώς το ξέρουμε. (Αλήθεια αν ήταν για επιχειρηματικά συμφέροντα τι θα πάθαινε ο πράκτορας;
 Ρωτήστε να μάθετε τι έγινε όταν πήγε αυτός να ασχοληθεί με τα τηλεοπτικά και θα καταλάβετε). Τώρα, μεγαλώσαμε αρκετά, όμως , για να μάθουμε και κάτι άλλο. Πόσο κοστολογείται το βρίσιμο στην οικογένεια; 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Δεν σας δίνω την Παιανία δωρεάν, επειδή μας βρίζετε. Με 1,2 εκατομμύρια, πάρτε την και δεν με νοιάζει να με βρίζετε όσο θέλετε. Αυτά είναι! Πραγματική αγάπη για το σύλλογο, όχι μαλ…..

Για να τελειώνουμε, όμως, τώρα με τα αστεία και τις θλιβερές ιστορίες του παρελθόντος, ας πάμε στα τωρινά. Προχθές, λοιπόν, μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέκτησε το πρώτο της περιουσιακό στοιχείο. 
Ένα δικό της αθλητικό κέντρο που θα αντικαταστήσει το έκτρωμα της Παιανίας και που ανήκει στην ομάδα και όχι στον ιδιοκτήτη της.
 Είναι, σίγουρα, μία μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Αλαφούζου, την οποία πρέπει να πιστωθεί προσωπικά και του αξίζουν πολλά μπράβο γι’αυτό. 
Η κίνηση αυτή έχει σίγουρα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς το τεράστιο χρέος που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα καθώς και την τεράστια οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας σήμερα. Είναι μία κίνηση που ‘’βλέπει’’ στο μέλλον και θα μείνει παρακαταθήκη στους επόμενους και θα ακολουθεί την ομάδα για πάντα. 
Είναι, επίσης, μία κίνηση που διαλύει και τις τελευταίες αμφιβολίες που είχαν πολλοί, ακόμα και μέσα σε εμάς, για το ποιανού μπροστινός είναι ο Αλαφούζος. Διέψευσε πολλούς και πανηγυρικά μάλιστα. Και δεν μιλάμε μόνο για τους οπαδούς αλλά και για τους μετόχους που μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία. Αν θέλετε να βοηθήσετε και νοιάζεστε για την ομάδα τώρα είναι η στιγμή που θα βοηθήσετε. Δεν θα σας το ξαναπούμε, η ιστορία θα σας προσπεράσει όπως και εμείς.

Αυτό τώρα που βλέπουμε τώρα όλοι μπροστά μας είναι ένα καινούργιο ιδιόκτητο γήπεδο στη ΛΕΩΦΟΡΟ και μόνο. Εδώ είναι το μέλλον μας, εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ γεννήθηκε το τριφύλλι και εδώ πρέπει να μεγαλώσει. 
Πρέπει όλη μαζί η Παναθηναϊκή οικογένεια να συνεργαστεί και να μπουν οι βάσεις για τα επόμενα εκατό χρόνια του τριφυλλιού. Τα χρόνια περνάνε, το γήπεδο πρέπει να γίνει πάση θυσία για να προχωρήσουμε μπροστά σαν σύλλογος. Ο κόσμος είναι εδώ σας στηρίζει, γράψτε ιστορία και φτιάξτε μας το γήπεδο που όλος ο Παναθηναϊκός κόσμος θέλει. 
Μην χάνετε χρόνο, το όνειρο μας δεν είναι τόσο μακρινό, κάντε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Υ.Γ. Στην Παιανία μπορείτε τώρα να βάλετε τον Tσάκα που είχατε προσλάβει να γελοιοποιήσει τον Παναθηναϊκό να οργώνει και να σκάβει, παρέα με τους λοιπούς παρατρεχάμενους τσάτσους παλαίμαχους δημοσιογράφους που έβγαιναν και έλεγαν ότι κακώς έβριζαν την οικογένεια και ότι πρέπει να ζητήσει ο κόσμος συγνώμη και να γυρίσει πίσω ο ραλίστας. 

Έρχεται η ώρα που θα ζητήσετε όλοι εσείς ΣΥΓΝΩΜΗ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού παλιοτσάτσοι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Πρόσθεσε το banner του Green Voice 13 στο site σου: